Powered by

Εστίαση: Χαριστική βολή η αναβολή της επαναλειτουργίας

Καταστροφικό θα είναι ένα σενάριο αναβολής της ανακοίνωσης για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επώνυμων Αλυσίδων Εστίασης Κύπρου.

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «Η αναβολή της ανακοίνωσης της απόφασης για επανεκκίνηση της εστίασης είναι καταστροφική για τις επιχειρήσεις δεδομένου ότι οι προετοιμασίες για το άνοιγμα στις 16 Μαρτίου είναι πυρετώδης. Το προσωπικό έχει ανακληθεί από τις αναστολές, έχουν γίνει παραγγελίες και ξεκίνησαν οι παραδόσεις τροφίμων και πρώτων υλών στα εστιατόρια».

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν κινητοποιηθεί έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να είναι έτοιμες στις 16 Μαρτίου. Ωστόσο, μία «αναστολή των αποφάσεων για επαναλειτουργία δημιουργεί τεράστια προβλήματα ενώ παράλληλα καλλιεργεί έντονα το κλίμα της αβεβαιότητας στον κλάδο».

Προσθέτουν επίσης ότι «Οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τον τελευταίο χρόνο και το ενδεχόμενο μη επαναλειτουργίας θα είναι για αρκετές, η χαριστική βολή».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου, «η αναστολή επαναλειτουργίας της εστίασης στις 16 Μαρτίου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί θα είναι καταστροφική για ένα κλάδο που υποφέρει εδώ και 12 μήνες δεδομένου ότι η οικονομική στήριξη είναι μηδαμινή κοντά στις ζημιές του κλάδου, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο προσωπικό της εστίασης το οποίο δεν αντέχει άλλο με τα επιδόματα και είναι αδικία προς τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις γιατί στοχοποιούνται αδικαιολόγητα και τυγχάνουν δυσμενούς μεταχείρισης έναντι άλλων κλάδων»

Δειτε Επισης

Θάνος Μιχαηλίδης: Ανοίγει το καλοκαίρι του 2026 το Palm Beach Resort-Μεγάλη τιμή η συνεργασία με την Premium Access
Shaul Keinan: Συνήθως βλέπουμε αριθμούς και επενδυτική δυναμική, αλλά...Η πραγματική αξία του Palm Beach Resort
Lordos Hotels: Αναμένει βελτιωμένα αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο και προχωρά σε καταβολή μερίσματος
Tsokkos Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι και αισθητή μείωση ζημιάς από εργασίες
Wizz Air: Κατέκτησε για πέμπτη συνεχή χρονιά το βράβειο πιο βιώσιμης χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας
SKY express: Πέντε νέοι προορισμοί και παραλαβές δύο νέων αεροσκαφών έως το τέλος του καλοκαιριού
Paphos Hills: Κάθοδος της Brown Hotels στην Κύπρο με το ολοκαίνουργιο τετράστερο ξενοδοχείο (pics)
Παρουσίασε τις πολιτικές της Κύπρου για στήριξη του τουριστικού τομέα και ανέδειξε την κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε. ο Κουμής
Aegean: Καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη» στα Skytrax World Airline Awards 2025
Wizz Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς/από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως και 30 Ιουνίου