Η Κύπρος στους προορισμούς κρουαζιέρας της Royal Caribbean

Tο Υφυπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωση του χαιρετίζει την απόφαση της εταιρείας Royal Caribbean, της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρων ανά το παγκόσμιο, να εντάξει την Κύπρο στο πρόγραμμα της για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021. Χαιρετίζει επίσης το γεγονός ότι η πιο πάνω πρωτοβουλία, θα υλοποιηθεί με το πιο σύγχρονο και προηγμένο πλοίο της, παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο παραδίδεται σύντομα.

Το εν λόγω πρόγραμμα κρουαζιέρων, περιλαμβάνει αναχώρηση από το Ισραήλ, ακολούθως σταθμούς στην Κύπρο και την Ελλάδα και τέλος επιστροφή στο Ισραήλ. Το πλοίο αναμένεται να προσεγγίσει την Κύπρο 15 περίπου φορές, εντός του τριμήνου Ιούνιος – Αύγουστος 2021, με προοπτική επιπρόσθετων σταθμών τους αμέσως επόμενους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεγάλο ρόλο στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης της εταιρείας για υλοποίηση των κρουαζιέρων, έπαιξε η συμφωνία των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ισραήλ για διακίνηση, από 1η Απριλίου, χωρίς προσκόμιση εργαστηριακού ελέγχου PCR ή την ανάγκη αυτοπεριορισμού για τους πολίτες του Ισραήλ που έλαβαν το εμβόλιο.

Οι επιβάτες του πλοίου θα είναι εξ ολοκλήρου Ισραηλινοί, που έχουν ήδη εμβολιαστεί. Επιπρόσθετα, πριν την επιβίβαση τους, οι ταξιδιώτες θα προσκομίζουν δύο αρνητικά τεστ ενώ, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, θα υπόκεινται σε επιπρόσθετους ελέγχους.

Η σημαντική αυτή συμφωνία για τη χώρα μας επετεύχθη μετά από άοκνες και εντατικές προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού, που διήρκησαν περίπου  έξι μήνες, αφού το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020. Επισημαίνεται ότι η συμφωνία αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τον τουρισμό κρουαζιέρας του τόπου μας, η οποία ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη, σε μια περίοδο όπου το πλήγμα που δέχθηκε ο συγκεκριμένος τομέας, λόγω της πανδημίας, ήταν τεράστιο.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η Κύπρος αποτελεί  μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που έχουν ήδη επιτύχει την ένταξη τους σε σημαντικά προγράμματα κρουαζιέρας. Μέσω αυτών, η χώρα μας θα τύχει εντατικής προβολής τους επόμενους μήνες.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας για την πολύτιμη στήριξη τους και την παροχή τεχνογνωσίας ούτως ώστε να κλείσει επιτυχώς η συμφωνία αυτή για τη χώρα μας.

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024