Σκληρή απάντηση ACTA: Παραπληροφορεί ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

«Αβάσιμους, απαράδεκτους και προκλητικούς» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) τους ισχυρισμούς που περιέχονται σε ανακοίνωση ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών (ΚΣΚ) σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια και τον ρόλο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA).

«Σε μια προσπάθεια να επιβάλει ετσιθελιστικά τις απόψεις του, ο ΚΣΚ παρερμηνεύει τη νομοθεσία και ζητά από το Υπουργείο Εμπορίου να την τροποποιήσει με βάση τα δικά του γούστα και σκοπούς», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ACTA, απορρίπτοντας ως «αυθαίρετο, εσφαλμένο αλλά και παραπλανητικό τον ισχυρισμό του ΚΣΚ ότι ο νόμος¨"φωτογραφίζει" τον ίδιο».

Προσθέτει επίσης ότι, ο νόμος δίνει μια ευρεία ανάλυση των προδιαγραφών που απαιτούνται όπως τηρηθούν για να εγκριθεί «μια εταιρεία, σύνδεσμος, σύλλογος, ίδρυμα, ένωση ή σωματείο διοργανωτών ταξιδίων, πωλητών και ταξιδιωτικών πρακτόρων».

«Ο νόμος διασφαλίζει δε την ομαλή λειτουργία της αγοράς ταξιδίων, αποτελεί ασπίδα για τους καταναλωτές και ο ACTA την τηρεί με ευλάβεια και άψογη επαγγελματικότητα», σημειώνει σχετικά.

«Η απαίτηση του ΚΣΚ να αναχθεί και αυτός σε Εγκεκριμένο Σώμα ελέγχου των οργανωτών ταξιδιών είναι επικίνδυνη καθώς ούτε την τεχνογνωσία, ούτε την εμπειρία διαθέτει για να διαχειρίζεται τέτοια εξειδικευμένα θέματα», επισημαίνει ο ACTA.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο ACTA και τα μέλη του πάντοτε συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία και πάντοτε φροντίζουν για προστασία των ταξιδιωτών.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι αξίες των εγγυητικών καθορίζονται από συγκεκριμένη, εγκεκριμένη διαδικασία στη βάση του νόμου και δεν αποτελεί αυθαίρετη απόφαση του οποιουδήποτε.

«Τέλος, είναι έξω από κάθε λογική ο ισχυρισμός του ΚΣΚ ότι το ίδιο το κράτος συμβάλλει στη διαφθορά(!), επειδή δεν ικανοποιεί τις ετσιθελιστικές και αδικαιολόγητες απαιτήσεις του για τροποποίηση της νομοθεσίας», αναφέρει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.

«Ο ACTA είναι ένας Σύνδεσμος με ιστορία, αξιοπιστία και κύρος και δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτού του τύπου τις υπονομεύσεις. Ο τομέας του τουρισμού είναι τόσο πολύ σημαντικός για την οικονομία του τόπου, που δεν προσφέρεται για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση», σημειώνει σχετικά.

Λαμβάνοντας τα πιο πάνω υπόψη ο Σύνδεσμος επαναλαμβάνει ότι καθόλα νόμιμα και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης αλλά και ύψιστο επίπεδο επαγγελματισμού και απόλυτο σεβασμό προς τον Πολίτη και τον Καταναλωτή εφαρμόζει το Νόμο, όσο δε αφορά τους αναφερόμενους αναληθείς, αβάσιμους, κακόπιστους, δυσφημιστικούς ισχυρισμούς του ΚΣΚ επιφυλάσσει απόλυτα όλα τα νόμιμα του δικαιώματα.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ