Powered by

Διάταγμα για έκτακτα μέτρα στον τουρισμό ζητά από ΥΠΟΙΚ ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

O Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να εκδώσει αμέσως το σχετικό Διάταγμα σε σχέση με το νόμου περί Λήψης Εκτάκτων Μέτρων στον Τομέα του Τουρισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, στις  02 Ιουνίου 2020 δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας, ο περί της Λήψης Έκτακτων Μέτρων στον Τομέα του Τουρισμού Νόμος του 2020, Ν. 59(Ι)/2020.

Στις πρόνοιες του πιο πάνω νόμου, αναφέρεται, περιλαμβάνονται κρατικές εγγυήσεις για πιστωτικές σημειώσεις, vouchers, λόγω της πανδημίας, συνολικού ύψους 86,6 εκατομμυρίων ευρώ για ακύρωση οργανωμένων ταξιδιών 1.500.000 ευρώ, για ακύρωση απ’ ευθείας κρατήσεων από ξενοδοχεία 5.000.000 ευρώ, για ακύρωση κρουαζιέρας και διαμονή σε ξενοδοχεία 80.000.000 ευρώ και για ακύρωση εκμίσθωσης οχημάτων 100.000 ευρώ.

Ο υπό αναφορά νόμος, μεταξύ άλλων, προστίθεται, εξουσιοδοτούσε τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε έκδοση σχετικού Διατάγματος με το οποίο να καθορίζει τις προϋποθέσεις εφαρμογής των πιο πάνω Διατάξεων.

«Δυστυχώς, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών διαπιστώνει ότι, παρ’ όλο που πέρασαν οκτώ μήνες από τη δημοσίευση του νόμου, φαίνεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών, δεν έχει ακόμα προβεί στην έκδοση του σχετικού Διατάγματος, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα τουλάχιστο, οι καταναλωτές που έχουν στα χέρια τους πιστωτικές σημειώσεις, να μη είναι εξασφαλισμένοι από τις κρατικές εγγυήσεις», σημειώνεται.

Έχοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να εκδώσει αμέσως το σχετικό Διάταγμα, για να νοιώθουν οι καταναλωτές ότι οι πιστωτικές σημειώσεις που έχουν στα χέρια τους είναι πραγματικά εγγυημένες από το Κράτος, σε περίπτωση αδυναμίας αυτών που τις εξέδωσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Ευρωπαίοι τουρίστες-Τέταρτη σε προτιμήσεις η Ελλάδα
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τη δεύτερη επέτειό του δωρίζοντας μία BMW i4 eDrive40 Gran Coupe
Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ταξιδιωτικός «πυρετός» ως το 2040-$15 τρις θα δαπανώνται ετησίως για ταξίδια
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της