ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Το Brexit δεν αναμένεται να επηρεάσει τον τουρισμό προς Κύπρο

Το Brexit δεν αναμένεται να επηρεάσει την τουριστική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου.
 
Κληθείς να αναφέρει πόσο επηρεάζει το Brexit την κυπριακή τουριστική βιομηχανία, ο κ. Τάκκας εξέφρασε ικανοποίηση γιατί όπως εξήγησε «σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε μέχρι σήμερα δεν επηρεάζεται η τουριστική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το νησί μας, αφού μέχρι τώρα δεν έχουμε δει να τίθενται οποιαδήποτε εμπόδια για ταξίδια προς την Κύπρο αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Ευτυχώς δεν χρειάζεται κάποιος βίζα για να επισκεφθεί τη Βρετανία ή άλλες χώρες της Ευρώπης και αντίστροφα».
 
Σ’ αυτό τον τομέα, συνέχισε «δεν φαίνεται να υπάρχουν και δεν αναμένουμε ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο αυτό που κανένας δεν γνωρίζει είναι πόσο θα πάρει πίσω οικονομικά το Ηνωμένο Βασίλειο το Brexit. Μια χώρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αυτό αντανακλάται τόσο στο τουρισμό όσο και στους υπόλοιπους τομείς».
 
Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, είπε ο κ. Τάκκας «επιθυμεί να υπάρχει μια δυνατή οικονομικά Βρετανία, με μια δυνατή στερλίνα, η οποία να μην υποβαθμιστεί ούτως ώστε η σχέση της με το ευρώ να είναι σε αρμονία, χωρίς κινδύνους η τουριστική αγορά της Κύπρου να θεωρηθεί ακριβή. Ωστόσο το χειρότερο απ’ όλα είναι πως κανείς δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε αφού με όλα αυτά που συμβαίνουν παγκόσμια με την πανδημία του κορωνοϊού, τα πάντα έχουν παγοποιηθεί».
 
Ταυτόχρονα «οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες δεν έχουν να μπορούν να κάνουν οτιδήποτε στο επιχειρησιακό κομμάτι για τον τουριστικό τομέα και απλά αναμένουν όλοι τις εξελίξεις με τον εμβολιασμό. Την ίδια ώρα το προσωπικό ζητά να ενημερωθεί τι γίνεται με τα ξενοδοχεία και τις άλλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουριστικό τομέα, εάν δηλαδή, πότε και πως θα λειτουργήσουν».
 
Αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει από πέρσι στον τουρισμό όχι μόνο της Κύπρου αλλά και παγκόσμια, κατέληξε ο Δώρος Τάκκας «είναι ό,τι χειρότερο ειδικά για τον τουριστικό τομέα, αφού δεν μπορεί να προγραμματιστεί και δεν μπορεί να οργανωθεί τίποτε μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τουλάχιστον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο