Αγία Νάπα: Διαγωνισμός για αναβάθμιση τριών καταδυτικών σημείων

Διαγωνισμό με στόχο την αναβάθμιση/διαμόρφωση τριών καταδυτικών σημείων, με στόχο τη διευκόλυνση ατόμων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ, προκήρυξε ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου, «το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει ένα σχέδιο για την οικονομική στήριξη/χρηματοδότηση για την αναβάθμιση/διαμόρφωση σημείων με στόχο τη διευκόλυνση ατόμων που ασχολούνται με τις καταδύσεις. Με βάση το συγκεκριμένο σχέδιο ο Δήμος Αγίας Νάπας υπέβαλε αίτηση ώστε να δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή ώστε ο κόσμος που πηγαίνει για καταδύσεις να το κάνει σε ασφαλείς συνθήκες και με την απαραίτητη υποδομή».

Πρόσθεσε ότι «η αίτηση που υποβλήθηκε αφορά τρία καταδυτικά σημεία στην Αγία Νάπα και συγκεκριμένα στις παραλιακές περιοχές Κάβος (Canyon), Σπηλιές (Σταυρός) και Αγιοι Ανάργυροι. Ουσιαστικά πρόκειται για σχεδιασμό που έγινε μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Δασών και αφορά τοποθέτηση καθισμάτων τύπου ξηρολιθίας, τοποθέτηση σκάλας και κιγκλιδωμάτων για διευκόλυνση του κοινού για να κατεβαίνει στα καταδυτικά σημεία και διάφορες μικρής κλίμακας περιβαλλοντικές κατασκευές για εξυπηρέτηση αλλά και προστασία των επισκεπτών».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «η εκτιμώμενη αξία του έργου υπολογίζεται να ξεπεράσει τις 50 χιλιάδες ευρώ. Σε περίπτωση που εγκριθεί το έργο από το Υφυπουργείο Τουρισμού και σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που θα υπάρχουν με την πανδημία του κορωνοϊού, υπολογίζεται πως οι εργασίες στα καταδυτικά σημεία θα είναι έτοιμες μέχρι και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, δηλαδή γύρω στο Μάιο».
 
Όπως είπε ο κ. Ζαννέττου «ο ανοικτός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους σχετικούς όρους και οδηγίες από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.eprocurement.gov.cy. Οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα σύναψης συμβάσεων (eProcurement), στο χώρο του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα www.eprocurement.gov.cy το αργότερο μέχρι τις 12.00μ της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2021».

Δειτε Επισης

Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός