Οι ξενοδοχειακές αναπτύξεις που εξαγγέλθηκαν το 2020

Μπορεί μεν οι ιδιάζουσες συνθήκες που έχουν προκύψει από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας covid-19, να οδήγησε σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες να αναστείλουν την λειτουργίας τους, ωστόσο δεν σταματά ο σχεδιασμός για την βελτίωση της ποιότητας των ξενοδοχειακών με την εξαγγελία νέων μεγάλων ξενοδοχειακών αναπτύξεων σε όλες τις πόλεις.

Coast Hotel
Το Coast Hotel αναμένεται να ανεγερθεί στην Παρεκκλησία. Οι εγκαταστάσεις διαμονής είναι 105 δωμάτια, 5 σουίτες και 6 δωμάτια για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού είναι έντονα προσανατολισμένη προς επισκέπτες που επιθυμούν να συνδυάσουν το ταξίδι τους με δραστηριότητες ευεξίας και αθλητισμού αναψυχής ή επαγγελματικές. Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει πλήρεις εγκαταστάσεις ευεξίας (Spa) και εγκαταστάσεις για προπονητικό ή ερασιτεχνικό αθλητισμό όπως εσωτερική πισίνα μήκους 25 μέτρων και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Επίσης θα διαθέτει χώρους στάθμευσης, συντήρησης και φύλαξης ποδηλάτων.

Radisson Blu Hotel Nicosia

Tην είσοδο του ομίλου στην πρωτεύουσα της Κύπρου με ένα ολοκαίνουργιο έργο, το Radisson Blu Hotel Nicosia, ανακοίνωσε επίσημα η Radisson Hospitality AB, μέλος της Radisson Hotel Group. Το νέο Radisson Blu Hotel, Nicosia θα βρίσκεται στην οδό Σαλαμίνος, στο κέντρο της πρωτεύουσας με πολλά και σημαντικά αξιοθέατα, όπως το αρχαίο υδραγωγείο και το μνημείο ελευθερίας στον προμαχώνα Ποδοκάταρο, στα Ενετεικά Τείχη. Το νέο ξενοδοχείο περιλαμβάνει 180 δωμάτια εκ των οποίων τα 150 είναι στάνταρ και τα 30, σουίτες.


Νέο 8όροφο κτήριο στο Crowne Plaza
Πλάνα για ανέγερση νέου κτηρίου 8 ορόφων εντός του χώρου του, προωθεί το ξενοδοχείο Crowne Plaza στη Λεμεσό, με στόχο τη δημιουργία επιπλέον δωματίων, roof garden, parking και άλλων υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου, ‘Nicos Karantokis Holdings Ltd’, προτίθεται να προχωρήσει σε προσθηκομετατροπές στο υφιστάμενο ξενοδοχείο Crowne Plaza το οποίο βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Το έργο αφορά την κατασκευή νέου κτηρίου 8 ορόφων με roof garden στα ανατολικά του υφιστάμενου ξενοδοχείου. Επίσης, θα γίνουν τροποποιήσεις στους χώρους του υφιστάμενου ξενοδοχείου, και επέκταση του με χώρους εσωτερικής πισίνας και spa.

Zaria Resort- Grand Hyatt Limassol
Στο Τμήμα Περιβάλλοντος υπέβαλε την μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία της ανάπτυξης «ZARIA RESORT - GRAND HYATT LIMASSOL» η Anolia Holdings Limited. Το έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Λεμεσό αποτελείται από ξενοδοχειακή μονάδα, δυτική και ανατολική πτέρυγα. Οι δύο πτέρυγες έχουν ύψος 36,5 μέτρα και αποτελούνται από 8 ορόφους και συνολικά διαθέτουν 300 δωμάτια. Στην ανατολική πτέρυγα πέραν την ξενοδοχειακής μονάδας υπάρχει και οικιστική ανάπτυξή - πύργος 16 ορόφων (9ος έως 24ος όροφος, με συνολικό ύψος 109 μέτρων) ο οποίος αποτελείται από 40 διαμερίσματα.

STASTON PROJECT
Tην κατασκευή και λειτουργία οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης με την ονομασία «STASTON PROJECT» στον Δήμο Λάρνακας προωθεί η ΟΜΙΚΡΟ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΤΔ. Το έργο θα αποτελείται από δυο οικιστικούς πύργους (Tower A & Tower B) και ένα ξενοδοχείο. Όπως αναφέρεται σε σχετική μελέτη, «σκοπός του Προτεινόμενου Έργου είναι να καλύψει μέρος των οικιστικών και τουριστικών αναγκών της Ευρύτερης Περιοχής της Λάρνακας.

Το κτήριο Α περιλαμβάνει 19 ορόφους και έχει ύψος 75,55 μέτρων ενώ το κτήριο Β περιλαμβάνει 27 ορόφους και έχει ύψος ύψους 103,65 μέτρων. Τα κτήρια προορίζονται για μικτή χρήση, αφού περιλαμβάνουν συνολικά 97 διαμερίσματα, όπως επίσης καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήριο και spa.

Επιπρόσθετα, η ανάπτυξη περιλαμβάνει την ανέγερση επιπλέον, ενός ακόμη ψηλού κτηρίου 25 ορόφων (ύψους 100,75 μέτρων), το οποίο προορίζεται για ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, δυναμικότητας 168 τουριστικών δωματίων. Η ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνει επίσης εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, γυμναστήριο, spa αλλά και χώρους για το προσωπικό του ξενοδοχείου, όπως

Opus One
To συγκεκριμένο έργο ιδιοκτησίας της «Giovanni Kataskevastiki» αφορά την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας, 10 επιπέδων, στον Δήμο Σωτήρας. Το ύψος του κτηρίου θα ανέλθει στα 35, περίπου, μέτρα. Το εκτιμώμενο κόστος του συνολικού έργου ανέρχεται συνολικά στα €10 εκατ.

Panareti Porto Paphos
Τη συγκατάθεσή του έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την  ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας με την ονομασία «PANARETI PORTO PAPHOS» της εταιρείας «THE SUNSET BOULEVARD TOURIST AND ESTATE COMPANY», στον Δήμο Πάφου.

Σύμφωνα με την έκθεση πληροφοριών, η προτεινόμενη ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από τα ακόλουθα:

· 4 ορόφους με συνολικά 264 δωμάτια (528 κλίνες),
· 1 ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει εστιατόριο, γραφεία, δωμάτια ψυχαγωγίας, 1 εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή χωρητικότητας 180m3καιγυμναστήριο,
· 1 υπόγειο το οποίο περιλαμβάνει 134 χώρους στάθμευσης, κουζίνα, ψυγεία και ψυκτικούς θαλάμους (δωμάτια), αποθηκευτικούς χώρους τροφίμων και ποτών, αποδυτήρια και χώρους υγειονομικών διευκολύνσεων προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους, μηχανουργείο, μηχανοστάσιο, ηλεκτροστάσιο και χώρο εφεδρικής ηλεκτρογεννήτριας και
· δύο εξωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 400 κ.μ.

Επεκτείνεται το ξενοδοχείο Pavlo Napa
Πράσινο έλαβε η Pavlonapa Enterprises Ltd για προσθηκομετατροπές στο υφιστάμενο ξενοδοχείο Pavlo Napa Beach Hotel, στην Αγία Νάπα και προσθήκη νέας πτέρυγας με στόχο την επέκταση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας. Με βάση τη μελέτη, η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από δύο υφιστάμενα κτήρια (Κτήριο Α και Κτήριο Β), στα οποία θα γίνουν ορισμένες προσθηκομετατροπές που αφορούν αλλαγές στη χρήση κάποιων χώρων, επέκταση κουζίνας και προσθήκη εστιατορίου στο ισόγειο, μετατροπή δωματίων σε εστιατόριο στον 1ο όροφο, καθώς και μετατροπή αριθμού δωματίων σε σουίτες στον 2ο , 3ο και 4ο όροφο στο Κτήριο Α, αλλαγές σε υπόγειο και ισόγειο, επέκταση δωματίων και προσθήκη ενός οικογενειακού δωματίου στον 1ο , 2ο και 3ο όροφο στο Κτήριο Β, αλλά και προσθήκη βοηθητικής κουζίνας του υπαίθριου snack bar.

Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια που υποβλήθηκαν, το νέο κτήριο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και πέντε ορόφους. Θα περιλαμβάνει 84 δωμάτια, 50 υπόγειους χώρους στάθμευσης από τους οποίους οι πέντε για ΑμεΑ, αποθήκες, χώρο υποδοχής, lobby, σαλόνι γραφεία, χώρους αναψυχής κλπ και θα συνδεθεί με το Κτήριο Α.
 

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα