Powered by

Διευκρινίσεις για χώρους εστίασης: φυσική παρουσία, take away και κατ' οίκον διανομή

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ενημερώνει τις επιχειρήσεις-Μέλη της πως εκδόθηκε ενωρίτερα σήμερα διευκρινιστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με την εξυπηρέτηση του κοινού σε υποστατικά εστίασης παγκύπρια. 
 
Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται η εξυπηρέτηση κοινού σε υποστατικά εστίασης παγκύπρια μέχρι τις 7 το βράδυ. Μετά τις 7 το βράδυ, οι χώροι εστίασης μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες take-away και κατ’ οίκον διανομής (delivery).
 
Τονίζεται ότι μετά τις 9 το βράδυ, οπότε και αρχίζει η απαγόρευση των μετακινήσεων προσώπων, επιτρέπεται μόνο η παροχή υπηρεσιών delivery, χωρίς περιορισμό στο ωράριο.
Ως χώροι εστίασης νοούνται τα εστιατόρια, οι χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, πολυκαταστημάτων και malls, οι ταβέρνες, οι καφετέριες, οι πιτσαρίες, οι μπυραρίες, τα σνακ-μπαρ, τα μπαρ, τα καφενεία, οι χώροι εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κοκ.
 
Περαιτέρω, ως χώροι εστίασης νοούνται οι σχετικοί χώροι εντός ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων. Νοείται ότι οι χώροι εστίασης εντός των ξενοδοχείων/τουριστικών καταλυμάτων μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 10:30 μ.μ., νοουμένου ότι μεταξύ των ωρών 7 μ.μ. και 10:30 μ.μ. εξυπηρετούν αποκλειστικά άτομα που διανυκτερεύουν στους εν λόγω χώρους.
 
Παράλληλα, σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των έξι προσώπων ανά τραπέζι, ενώ ο μέγιστος αριθμός προσώπων που μπορεί να εξυπηρετείται καθορίζεται στα 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και στα 150 σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένου του μέτρου του ενός προσώπου ανά 3 τ.μ. κατ’ ελάχιστο για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. κατ’ ελάχιστο για εξωτερικούς χώρους.
 
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, στη βάση του σχετικού πρωτοκόλλου, ενώ τα μπαρ στις εν λόγω επιχειρήσεις λειτουργούν μόνο για την παρασκευή φαγητού και ποτών από τους εργαζόμενους και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση του κοινού από το μπαρ.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
CBN Young Dragon Awards: Ξεκίνησε το open call για τις υποψηφιότητες-Πού και πώς μπορούν να υποβληθούν
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Μάριος Ταννούσης: Πολύ σημαντικό και θετικό βήμα ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ-Το όφελος για την Κύπρο