Hermes Airports: Δάνειο στήριξης €22,2 εκατ. ενέκρινε η Κομισιόν

Η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα το κυπριακό πρόγραμμα ύψους 22,2 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη της Hermes Airports Limited («Hermes»), φορέα των διεθνών αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου που πλήττονται από το ξέσπασμα του κοωνοϊού. Το δάνειο θα παραχωρηθεί στην Hermes Airports από την κυπριακή κυβέρνηση.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η υποστήριξη θα λάβει τη μορφή δανειακής διευκόλυνσης για τη διευθέτηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο εταιρεία.

Ο στόχος του συστήματος είναι να εξασφαλίσει επαρκή ρευστότητα για την εταιρεία προκειμένου να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις και να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι τα κυπριακά αεροδρόμια συμβάλλουν σημαντικά στην κυπριακή οικονομία διασφαλίζοντας τη σύνδεση για τις επιχειρήσεις και μεταφέροντας τουρίστες στη χώρα.

Επιπλέον, τα δύο αεροδρόμια που λειτουργούν Λάρνακα και Πάφος θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού όταν πρόκειται για την επανασύνδεση κυπριακών εταιρειών με διεθνείς πελάτες και θα συμβάλουν στην ενίσχυση του τουρισμού μόλις τελειώσει η κρίση υγείας.

Σε γενικές γραμμές, η Κομισιόν θεωρεί ότι η βοήθεια  θα συμβάλει στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση σοβαρής διαταραχής στην κυπριακή οικονομία. Θεώρησε ότι το μέτρο ήταν σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Ειδικότερα, (i) το μέτρο ενίσχυσης θα χορηγηθεί έως το τέλος του 2020, (ii) η διάρκεια του δανείου είναι έξι έτη και (iii) το συνολικό ποσό του δανείου δεν υπερβαίνει το 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας το 2019.

Ως εκ τούτου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την αποκατάσταση σοβαρής διαταραχής στην οικονομία κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τους όρους που Προσωρινό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού