Ξενοδοχεία: Παράταση οικονομικού οξυγόνου μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Με στόχο την ενίσχυση του εγχώριου  τουρισμού προς όφελος του κοινού, των επιχειρηματιών και των απασχολουμένων στην τουριστική βιομηχανία, το Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την απόφαση του για χρονική επέκταση του «Έκτακτου Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού», μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.
 
Πρόκειται για το σχέδιο που είχε τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Σεπτεμβρίου και αποσκοπούσε στην ενθάρρυνση πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο μέχρι τον Νοέμβριο, σχέδιο το οποίο αποτέλεσε κίνητρο για κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες να παραμείνουν ανοιχτές.
 
Η απόφαση για επέκταση του εν λόγω σχεδίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου έρχεται, μετά την κατρακύλα του τουρισμού λόγω της πανδημίας και της διαφαινόμενης πρόθεσης πολλών ξενοδοχείων να κλείσουν για τη χειμερινή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ήταν ανοιχτό μόλις το 35% των ξενοδοχείων Παγκύπρια. Η κίνηση λοιπόν αυτή από το Υπουργικό Συμβούλιο, σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα στήριξης ξενοδοχειακών μονάδων που εξήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα η υπουργός Εργασίας συνιστούν παράταση του οικονομικού οξυγόνου προς τις τουριστικές μονάδες, οι οποίες θα επιλέξουν να παραμείνουν ανοικτές το χειμώνα εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς.   
 
Με βάση την Απόφαση του Υπουργικού, στο Σχέδιο μπορούν να συμμετάσχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα) που δύνανται να προσφέρουν μέγιστη τιμή 60 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) για δίκλινο δωμάτιο, με πρόγευμα, ανά ημέρα, με ελάχιστη παραμονή τα δύο βράδια.
Η Απόφαση προβλέπει επίσης την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο. 
 
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πιο πάνω Σχέδιο μπορούν να υποβάλουν σχετική δήλωση συμμετοχής στο Υφυπουργείο Τουρισμού. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Σχέδιο, καθώς επίσης και  δήλωση συμμετοχής, μπορούν να εξασφαλίσουν από την εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου (στήλη ανακοινώσεις).
 
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στο Σχέδιο είναι η Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, στις 13.00. Τονίζεται ότι δεν θα γίνονται αποδεκτές δηλώσεις συμμετοχής που θα υποβάλλονται εκπρόθεσμα.
 

Δειτε Επισης

Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια