Συμμετοχή ΕΤΑΠ Λευκωσίας στην 18η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού Έργου “Cult-CreaTE”, συμμετέχει στην 18η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων.

Συγκεκριμένα η ΕΤΑΠ Λευκωσίας θα συμμετέχει σε συμμετοχικό εργαστήριο με θέμα «Η συμβολή των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Τουρισμό στην Ευρώπη» / “Cultural and Creative Industries contribution to Cultural and Creative Tourism in Europe”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου και ώρα 12:30 μμ.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων είναι μια εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την  πέραν των 6000 συμμετεχόντων όπως εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης. Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή. Λόγω της πανδημίας του COVID-19, όλες οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Το εταιρικό σχήμα του έργου Cult-CreaTE, συμπεριλαμβανομένης της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, επιλέχθηκε μεταξύ άλλων, να διοργανώσει συμμετοχικό εργαστήριο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων. Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας θα αποτελέσει τον έναν εκ των δύο «αφηγητών» του Εργαστηρίου, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές ανάπτυξης προορισμών Δημιουργικού και Πολιτιστικού Τουρισμού μέσω της ανάπτυξης και προώθησης των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών.

Οι σύμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία  να ανταλάξουν εμπειρίες σχετικά με το ρόλο των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών, να μάθουν για τις καλές πρακτικές και τα επιτεύγματα στον κλάδο αυτό, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες του κλάδου και τη συμβολή του στην ανάπτυξη και την προώθηση του Δημιουργικού και Πολιτιστικού Τουρισμού. 

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην δημιουργία καινοτόμων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών τα οποία προωθούν τη «συν-δημιουργία» (co-creation), δηλαδή την ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών στα δρώμενα του εκάστοτε προορισμού. Θα εξεταστεί επίσης ο ρόλος του Δημιουργικού και Πολιτιστικού Τουρισμού στην ταχεία ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουριστικού τομέα μετά το πέρας της πανδημίας του COVID-19.

Δειτε Επισης

Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου