Radu Mitroi: Η Πάφος αποτελεί εξαιρετική τοποθεσία για ποδηλασία και προπόνηση

Εκπληκτικό νησί με απεριόριστες δυνατότητες για του τουριστικά προϊόντα χαρακτηρίζει την Κύπρο ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Almyra της Thanos Hotels and Resorts, Radu Mitroi ο οποίος υπογραμμίζει πως παρατηρείται έλλειψη υποδομών για πλήρη αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων.

Διαβάστε ακόμα: Όμιλος Σιακόλα: Ανοίγει Factory Outlet στο Neo Plaza στην Κοκκινοτριμιθιά

Διαβάστε ακόμα: Διακοπές από €40 σε 21 ξενοδοχεία της Πάφου

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews o κ. Mitroi μιλά για το ολοκαίνουριο κέντρο για ποδηλατιστές Athlos Bike Hub, ένα χώρο που στόχο έχει να καλύψει τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών αθλητών, όσο και των ερασιτεχνών.
 

Διαβάστε ακόμα: REMU: Διαμερίσματα από €80.000 και σπίτια από €65.000

 
Υπάρχει η άποψη ότι το τουριστικό προϊόν της Κύπρου πρέπει να αναβαθμιστεί. Η δημιουργία του Athlos Bike Hub εμπίπτει στις προσπάθειες της εταιρείας να εμπλουτίσει τη συνολική τουριστική εμπειρία που παρέχει;
Η Κύπρος είναι ένα εκπληκτικό νησί με απεριόριστες δυνατότητες για τουριστικά προϊόντα, όμως, κάποτε διαπιστώνουμε ότι υπάρχει έλλειψη υποδομών ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως αυτές οι δυνατότητές της. Προσωπικά, είμαι της άποψης ότι αν πιστεύεις πολύ σε κάποιο project, το δημιουργήσεις και επενδύεις σε αυτό, τότε θα αποκτήσει τη δέουσα απήχηση και προσοχή. Πρέπει να πιστεύεις στο προϊόν σου και να παρέχεις ποιοτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για να το υποστηρίξεις, αλλά και να ικανοποιήσεις τις προσδοκίες των μελλοντικών χρηστών. Αυτό ίσχυε και όταν φτιάξαμε πέρσι ένα υπερσύγχρονο πάρκο σκύλων στο Almyra, μετατρέποντας το ξενοδοχείο σε φιλικό προς τους σκύλους. Πιστεύαμε σε αυτό, στο να χτίσουμε κατάλληλες εγκαταστάσεις και ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Οι ιδιοκτήτες σκύλων αγκάλιασαν την ιδέα και πολλοί επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο μας. Έτσι, ναι, το Athlos Bike Hub είναι σίγουρα μια ακόμη τολμηρή απόφαση, καθώς πιστεύουμε ότι οι λάτρεις του ποδηλάτου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, καθώς και τουρίστες, θα επωφεληθούν από τις εγκαταστάσεις του.
 
Πώς προέκυψε η δημιουργία του Athlos Bike Club; Πως διαλέξατε το όνομα του;
Ως Αλμύρα συμμετέχουμε με τα μέλη της ομάδας μας σε όλες τις τοπικές αθλητικές εκδηλώσεις όπως τον Μαραθώνιο Πάφου, το Gran Fondo, το Ocean Lava κτλ. Οπότε, θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ευεξία και ο αθλητισμός είναι στο DNA μας. Όσον αφορά το Bike Hub, είμαστε ένα «ξενοδοχείο φιλικό προς τους ποδηλάτες», που επιτρέπει στους επισκέπτες του να πάρουν το ποδήλατο στο δωμάτιό τους ή να το αποθηκεύσουν στην αίθουσα αποσκευών μας. Με τον καιρό, αντιληφθήκαμε ότι χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο και όπως με κάθε υπηρεσία που προσφέρουμε, θέλαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το Athlos Bike Hub, το οποίο πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη Άθλος -που σημαίνει «αγώνας» ή «επίτευγμα»-, μια λέξη που αποτελεί απόδειξη του σεβασμού που είχαν οι αρχαίοι πολιτισμοί για τους αθλητές τους. Κι εμείς με τη σειρά μας νιώθουμε περήφανοι για τις ρίζες αυτές και προσπαθούμε να τιμούμε τις σπουδαίες πράξεις, τα κατορθώματα που απαιτούν αφοσίωση στους στόχους, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις της ζωής με πυγμή και περισσότερο θάρρος.
 

 
 
Τι εμπειρίες και δραστηριότητες προσφέρει το Athlos Bike Hub;
Προσαρμοσμένο στα πρότυπα κορυφαίων ευρωπαϊκών προορισμών αθλητισμού, το Athlos Bike Hub είναι ιδανικό για ομάδες, ομίλους και ποδηλάτες αναψυχής. Αν ο στόχος των επισκεπτών είναι να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις, μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες που παρέχονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες που προσφέρουν εντατικά μαθήματα σε καθημερινή βάση, όπως μεταξύ άλλων, καθοδήγηση σε διαδρομές ποδηλασίας με διάφορες κλίσεις, μαθήματα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στα γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου, άσκηση στην πισίνα του ξενοδοχείου και τρέξιμο σε παραθαλάσσια μονοπάτια. Επιπλέον, οι εξαιρετικά ασφαλείς βάσεις τοίχου του Athlos προσφέρουν αποθήκευση για έως και 12 ποδήλατα, καθώς και συνεργείο συντήρησης, βάσεις για στέγνωμα και ντουζιέρες. Επιπρόσθετα, καθώς το Bike Hub βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Almyraspa, το spa του ξενοδοχείου που είναι μόνο για ενήλικες, οι ποδηλάτες βρίσκονται μόνο μερικά βήματα μακριά από ένα μασάζ ή την πισίνα του spa, μετά την προπόνησή τους.
 
Υπάρχουν κάποιες προγραμματισμένες-προτεινόμενες δραστηριότητες που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ή τα ενδιαφέροντα έμπειρων, αλλά και άπειρων ποδηλατών;
Η Πάφος αποτελεί εξαιρετική τοποθεσία για ποδηλασία και προπόνηση, ενώ έχουμε διαπιστώσει ότι ο αριθμός των επαγγελματιών αθλητών και επίδοξων ερασιτεχνών που επιλέγουν το ξενοδοχείο μας αυξάνεται κάθε χρόνο. Σε συνδυασμό με τις επιλογές που προσφέρουμε για ενοικίαση ποδηλάτων, το Athlos Bike Hub αποτελεί την τελευταία μας καινοτομία στον τομέα του ποδηλατικού τουρισμού, δίνοντάς τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ταξιδέψουν χωρίς πολλές αποσκευές και να ξεκινήσουν την ποδηλασία λίγο μετά από την άφιξή τους. Το κέντρο Athlos έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την πολυβραβευμένη εταιρεία ενοικίασης ποδηλάτων της Πάφου, Aspire Cycling: μια ομάδα ερασιτεχνών ποδηλατιστών από το Βερολίνο, που αγάπησαν το ιδανικό για ποδηλάτες περιβάλλον της Κύπρου. Προσφέροντας την απόλυτη ευκολία στην ποδηλατική μετακίνηση, η Aspire προσφέρει προς ενοικίαση μια σειρά από ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών με ίνες άνθρακα, όπως το ευκίνητο και ανθεκτικό Canyon Endurance CF 7.0, αλλά και το μεγάλης ταχύτητας Canyon Ultimate CL 8.0, εξοπλισμένο με σκελετό Shimano Ultegra Di2.
 

 

 
Υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος και από ποιο ακροατήριο;
Βεβαίως, ήδη λαμβάνουμε αιτήματα τόσο από άτομα όσο και από μικρές, οργανωμένες ομάδες και πιστεύω ότι λόγω των ιδανικών καιρικών συνθηκών της Κύπρου και της «ποδηλατικής σεζόν», η κίνηση στο Bike Hub θα αυξηθεί.
 
Είναι γνωστό πως οι ποδηλάτες χρειάζονται ειδικές θεραπείες spa μετά από την προπόνηση. Επομένως, ως μέρος του Almyraspa, στο Athlos προσφέρετε συγκεκριμένες θεραπείες;
Στο Almyraspa προσφέρουμε ειδικές θεραπείες και φυσικά, ανυπομονούμε να παρέχουμε στους ποδηλάτες αυτή την εξειδικευμένη θεραπεία. Συγκεκριμένα, προσφέρουμε μετά-αγωνιστικό μασάζ, το οποίο εστιάζει στους μύες που χρησιμοποιούνται κατά την ποδηλασία, εντοπίζοντας τις περιοχές πόνου. Οι περιοχές αυτές δουλεύονται με παρθένο κυπριακό ελαιόλαδο, αναμειγμένο με αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού. Το ζεστό μασάζ αυξάνει τη ροή του αίματος και αποβάλλει τις τοξίνες μέσα από τα νεφρά και το ουροποιητικό σύστημα, αυξάνοντας επίσης τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Στη συνέχεια ακολουθεί κρυοθεραπεία, η οποία μειώνει την ευαισθησία και τον πόνο των μυϊκών αξόνων, τους μυϊκούς σπασμούς και επιβραδύνει την φλεγμονώδη απόκριση, αναστέλλοντας την απελευθέρωση μεσολαβητών της φλεγμονής.

Δειτε Επισης

Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο