Leptos Calypso Hotels: Ζημιά €3,56 εκατ. για το α’ εξάμηνο

Μόλις στα €2,13 εκατ. ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος Leptos Calypso Hotels Public Limited για την πρώτη εξαμηνία του 2020 σε σύγκριση με €10,64 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το πρώτο εξάμηνο η μείωση οφείλεται στην αναστελλόμενη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων του συγκροτήματος από 21 Μαρτίου μέχρι 17 Ιουλίου λόγω της πανδημία του κορωνοϊού αλλά και των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης.

Η ζημιά εργασιών του Συγκροτήματος για την πρώτη εξαμηνία του 2020, ανήλθε σε €2,84 εκατ. έναντι ζημιάς ύψους €359 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, η ζημιά μετά τη φορολογία ανήλθε σε €3,78 εκατ. έναντι ζημιάς ύψους €1,30 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το Συγκρότημα παρουσίασε ζημιά μετά τη φορολογία που αντιστοιχεί στους μετόχους της Εταιρείας ύψους €3,56 εκατ. έναντι ζημιάς ύψους €1,29 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Όπως σημειώνεται, τα αποτελέσματα των πρώτων έξι μηνών του έτους 2020 για το Συγκρότημα δεν είναι αντιπροσωπευτικά για ολόκληρο το έτος, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και της εποχικότητας του κύκλου εργασιών των ξενοδοχείων του Συγκροτήματος. Ο μεγαλύτερος όγκος εργασιών των ξενοδοχείων διεξάγεται κατά την κύρια τουριστική περίοδο που εμπίπτει στο δεύτερο εξάμηνο του λογιστικού έτους του Συγκροτήματος.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες και για την επόμενη χρονιά του 2021, καθώς οι ενδείξεις υποδεικνύουν ότι και αυτή θα παρουσιάσει μια μείωση γενικά στον τουριστικό κλάδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που συνεχίζει να υφίσταται. Η Κυπριακή κυβέρνηση, σημειώνει το Συγκρότημα, έχει στηρίξει την ξενοδοχειακή βιομηχανία με ικανοποιητικά ανεργιακά προγράμματα, τα οποία συνεχίζουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2020. Επίσης, το Συγκρότημα προτείνει όπως δοθεί και η δυνατότητα ευέλικτων ωραρίων, ώστε να αντιμετωπιστεί και να διαχειριστεί από τις εταιρίες πιο σωστά η κρίση.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ