Πόπη Τάντα: Προσαρμοζόμαστε και συνεχίζουμε να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία φιλοξενίας

Στον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας εστιάζονται όλες οι δυνάμεις της Louis Hotels, η οποία προχώρησε σε ανοίγματα ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews η Chief Commercial Officer της Louis Hotels, Πόπη Τάντα εξηγεί ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι χειρότερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, προβλέποντας ότι η ανάκαμψη θα έρθει σταδιακά και με περιορισμούς.

Η Louis Hotels προχώρησε στη μείωση των τιμών των πακέτων φιλοξενίας προς την κυπριακή αγορά, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε όσους την επιλέξουν να απολαμβάνουν με τις μειωμένες τιμές, ακόμα περισσότερες υπηρεσίες.

Πώς επηρεάζουν οι ιδιαιτερότητες του φετινού καλοκαιριού την τουριστική βιομηχανία και σε ποιο βαθμό έχουν διαφοροποιηθεί τα πλάνα της Louis Hotels;
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς που δέχτηκαν και συνεχίζουν να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα που έφεραν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Αεροπορικές εταιρείες, οργανωτές ταξιδιών, εστιατόρια και φυσικά τα ξενοδοχεία επηρεάστηκαν απόλυτα από την έξαρση του Covid-19. Δεν είναι τυχαίο που εν μέσω ενός θερμού καλοκαιριού βλέπουμε ξενοδοχειακές μονάδες να μην έχουν ανοίξει ή να υπολειτουργούν. 

Στη Louis Hotels από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσαμε την κατάσταση και τα δεδομένα και προσαρμόζαμε το οργανόγραμμα μας αναλόγως των εξελίξεων. Μετά τα ανοίγματα ξενοδοχείων και εστιατορίων μας, μπορώ να σας πω ότι αυτή τη στιγμή όλες οι δυνάμεις μας εστιάζουν στις προσπάθειες να περιορίσουμε τη ζημιά με όποιους τρόπους μπορούμε. 

Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, αναζητούμε πάντοτε τρόπους βελτίωσης της υφιστάμενης λειτουργίας μας ώστε να συνεχίσουμε να διατηρούμε αναλλοίωτη την απαράμιλλης ποιότητας εμπειρία φιλοξενίας που απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας.


Απαισιόδοξα τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Ποιες οι προβλέψεις σας για τον ξενοδοχειακό τομέα τη φετινή τουριστική σεζόν και πότε αναμένεται να ανακάμψει ο κλάδος; 
Η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι χειρότερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και αυτό δείχνουν και οι αριθμοί. Τα σενάρια της επόμενης ημέρας δείχνουν ακόμα πιο απαισιόδοξα. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων αρχών που έκαναν λόγω για αφίξεις ύψους 25% σε σχέση με την περσινή χρονιά δεν επιβεβαιώνονται λόγω της επιδημιολογικής εικόνας των τεσσάρων βασικών μας αγορών. 

Ενδεικτικά, Βρετανία, Ρωσία, Σουηδία και Ισραήλ, οι οποίες συνεισέφεραν το 64% των συνολικών τουριστικών αφίξεων το 2019, αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα στη διαχείριση του ιού και σήμερα είτε βρίσκονται στην κατηγορία Β`, για την οποία απαιτείται η διενέργεια τεστ είτε δεν έχουν κατηγοριοποιηθεί. Οι μεγάλοι οργανωτές ταξιδιών δεν αποδέχονται το τεστ και ακόμα και μηδενικό να είναι το κόστος προτιμούν να στείλουν, όσους θα ταξιδέψουν φέτος, σε χώρες που δεν απαιτείται τεστ όπως η Ελλάδα και η Ισπανία. 

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και νοουμένου ότι δεν θα βρεθεί το φάρμακο ή το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η ανάκαμψη δεν μπορεί να τοποθετηθεί χρονολογικά. Αυτή η ανάκαμψη, εκτιμούμε, θα έρθει σταδιακά και με περιορισμούς. Όσο υπάρχει η αβεβαιότητα στην αγορά, τα ενδεχόμενα δεύτερα κύματα και τα τοπικά lockdowns, ο τουρισμός δεν μπορεί να επιστρέψει στην ομαλότητα. 

Εκπτώσεις έως και 38% στα πακέτα διαμονής

Σε ποιες ενέργειες προχωρά η Louis Hotels με στόχο την ανάκαμψη; Ποιες διαφοροποιήσεις έχουν γίνει στα πακέτα φιλοξενίας (για ξένους και ντόπιους επισκέπτες) προκειμένου να τονωθεί η αγορά;
Αρχικά, να τονίσουμε ότι το άνοιγμα των ξενοδοχείων μας πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτοκόλλα όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες Αρχές της Κύπρου και της Ελλάδας. Με γνώμονα τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγιεινής, όχι μόνο των φιλοξενούμενών μας αλλά και του προσωπικού μας, εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα για να μπορεί να απολαύσει ο καθένας τις διακοπές του.

Αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία στα ταξίδια και τον τουρισμό προχωρήσαμε σε μείωση των τιμών των πακέτων φιλοξενίας μας προς την κυπριακή αγορά ενώ δίνουμε την δυνατότητα σε όσους μας επιλέξουν να απολαμβάνουν με τις μειωμένες τιμές, ακόμα περισσότερες υπηρεσίες. 

Με την καμπάνια που τρέχουμε αυτό το διάστημα με slogan #xanamazi προσφέρουμε εκπτώσεις στα πακέτα διαμονής έως και 38%. Μάλιστα, παρά το αυξημένο κόστος λειτουργίας μας έχουμε αποφασίσει σαν εταιρεία να διατηρήσουμε και για το 2021 τις ίδιες τιμές ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους τουρίστες ακύρωσαν ή σκέφτονται να μας επισκεφθούν του χρόνου να μη διστάσουν να το κάνουν. 

Φέτος λανσάραμε και μια σημαντική καινοτομία, το MyHappyPlace application, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις υπηρεσίες μας. Με το application οι επισκέπτες μας μπορούν να κάνουν web check-in στις μονάδες μας, να κάνουν τις κρατήσεις τους στα εστιατόρια για να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα γεύματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, να παρακολουθούν τις τιμές και προσφορές μας, να διαβάσουν τα νέα μας και να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τη Louis Hotels, έναν από τους κορυφαίους ομίλους στον κλάδο του τουρισμού στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Με βάση τα δεδομένα που έχετε μπροστά σας (κρατήσεις, επιτρεπόμενες πτήσεις, αφίξεις τουριστών) από ποιες χώρες αναμένονται φέτος τουρίστες;
Για την ώρα, όπως ολόκληρη η αγορά έχει διαπιστώσει ο εισερχόμενος τουρισμός βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το Υφυπουργείο Τουρισμού συνεχίζει να αναθεωρεί τις εκτιμήσεις του για τις αφίξεις προς τα κάτω. Όπως έχω προαναφέρει, οι αγορές που συνολικά προσέφεραν περίπου τα 2/3 των περσινών αφίξεων αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στη διαχείριση της πανδημίας και αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει για το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Αυτή τη στιγμή οι μόνοι τουρίστες που βρίσκονται στην Κύπρο είναι κάποιοι Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί και Σλοβάκοι. Μια μικρή ροή τουριστών, από το Βέλγιο και την Ολλανδία, που είχε ξεκινήσει όταν το τεστ δεν ήταν αναγκαίο διακόπηκε καθώς το τεστ για τις δύο χώρες έγινε υποχρεωτικό. Γίνονται κάποιες προσεγγίσεις με τις αγορές της Γαλλίας, του Λιβάνου και των Εμιράτων αλλά δεν υπάρχουν για την ώρα απτά αποτελέσματα. Η πίτα φέτος είναι πάρα πολύ μικρή και καλούμαστε να διεκδικήσουμε το μερίδιό μας ανάμεσα σε ακυρώσεις προγραμματισμένων πτήσεων και συνεχείς αλλαγές πτητικών προγραμμάτων, την απροθυμία των οργανωτών ταξιδιών να στείλουν κόσμο χωρίς τεστ και φυσικά εν μέσω του κλίματος αβεβαιότητας που έφερε η πανδημία. 

«Διαβάσαμε» την κατάσταση

Διαβλέπετε οποιεσδήποτε ευκαιρίες μέσα από αυτή την κρίση που δημιούργησε η πανδημία;
Μέσα σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον με πρωτόγνωρες συνθήκες αλλάξαμε εντελώς τον τρόπο λειτουργίας μας ώστε να μην αλλοιώσουμε την εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρουμε. Αυτή η προσαρμοστικότητα είναι κάτι που διακρίνει διαχρονικά τη Louis Hotels, η οποία σε ανάλογες συνθήκες «διάβασε» την κατάσταση, άντλησε τα διδάγματά της και συνέχισε την πορεία της ακόμα πιο ισχυρή. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επόμενη ημέρα δεν θα είναι η ίδια για καμία επιχείρηση του τομέα μας. Από την πλευρά μας παρακολουθούμε τα δεδομένα, κάνουμε την προεργασία μας και επανερχόμαστε με λύσεις, ιδέες και πρωτοτυπίες έχοντας στο επίκεντρό μας πάντα τον επισκέπτη μας και πως θα περάσει όμορφα και ξέγνοιαστα όλες τις στιγμές των διακοπών του. 

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων