TourInvest Cyprus

Tsokkos Hotels & Resorts: Ο καλοκαιρινός προορισμός

Tsokkos Hotels & Resorts: Ο καλοκαιρινός προορισμός
TourInvest Cyprus

Tsokkos Hotels & Resorts: Ο καλοκαιρινός προορισμός

Με 40 χρόνια εμπειρίας και συνεχούς επιτυχημένης πορείας στον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, η Tsokkos Hotels & Resorts κατέχει σήμερα το 10% της συγκεκριμένης αγοράς με 10.000 κλίνες και πέραν των 200.000 επισκεπτών κάθε χρόνο, σύμφωνα με την business director, Μαρία Τσόκκου. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στο νησί. Ο όμιλος υπόσχεται καλοκαιρινές, όμορφες στιγμές, φιλοξενία και χαλάρωση σε όσους τον προτιμήσουν, με τις καλύτερες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγείας.

RELATED ARTICLES

Διαβάστε ακόμα: Τρ. Κύπρου: Deal €2 εκατ. για φιλέτο στον Άγιο Αθανάσιο

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1981 από τον σημερινό πρόεδρό της, Ανδρέα Τσόκκο και τη διευθύνουσα σύμβουλο, Αναστασία Τσόκκου. Αρχικά δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα ανάπτυξης γης κι από το 1979 με την ανέγερση τουριστικών διαμερισμάτων και ξενοδοχείων. Ξεκινώντας από το μηδέν και ανιχνεύοντας τις προοπτικές και τις ευκαιρίες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, το ζεύγος Τσόκκου κατάφερε με τη διορατικότητά του να δημιουργήσει σήμερα έναν όμιλο με 28 ξενοδοχεία. Μάλιστα, το πρώτο ξενοδοχείο, Tsokkos Protaras Hotel 4*, χτίστηκε στην περιοχή του Πρωταρά, το 1989.

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Δέκα διαμερίσματα από €40.000 έως €105.000


28 ξενοδοχεία κι έπεται συνέχεια
Ο όμιλος Tsokkos Hotels & Resorts περιλαμβάνει 28 ξενοδοχεία. Μιλήστε μας γι’ αυτά.
Πρόκειται για 28 ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα 5*, 4*, 3*, τουριστικά χωριά και διαμερίσματα, που βρίσκονται στις περιοχές Πρωταρά, Αγίας Νάπας και Πάφου, καθώς και ένα ξενοδοχείο στην Αίγυπτο. Στον Πρωταρά, μεταξύ άλλων, βρίσκονται τα ξενοδοχεία: Constantinos the Great Beach Hotel, 5*, Vrissiana Beach Hotel, 4*, Odessa Beach Hotel, 4*, Tsokkos Protaras Beach Hotel, 4*, Iliada Beach Hotel, 4* και Silver Sands Beach Hotel, 3*, με απρόσκοπτη θέα την πολυβραβευμένη παραλία της Κύπρου, η οποία έχει ψηφιστεί ως μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη με τα καθαρότερα νερά. Στον Πρωταρά, επίσης, βρίσκονται τα ξενοδοχεία Anastasia Beach Hotel, 4*, Tsokkos Gardens Hotel, 4* και Marlita Hotel Apts, τα οποία είναι κατάλληλα για οικογένειες, καθώς διαθέτουν υδροπάρκο και προσφέρουν πολλές δραστηριότητες για παιδιά.

Στην περιοχή της Αγίας Νάπας, βρίσκεται το ξενοδοχείο Dome Beach Hotel & Resort, 4*, σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία ανάμεσα σε δύο πανέμορφες αμμώδεις παραλίες δίπλα από την Μαρίνα Αγίας Νάπας. Στην περιοχή επίσης, βρίσκονται, μεταξύ άλλων τα: Αnmaria Beach Hotel, Tsokkos Napa Hotel και Tsokkos Paradise Village.

Στην Πάφο βρίσκεται το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του ομίλου, το πεντάστερο King Evelthon Beach Hotel & Resort, το οποίο διαθέτει δωμάτια διαφόρων τύπων, σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και μεγάλο υδροπάρκο, κατάλληλο για οικογένειες. Υπάρχουν, επίσης, εστιατόρια με διάφορες θεματικές κουζίνες, μεγάλο κέντρο ευεξίας και θερμαινόμενη πισίνα (Spa & Wellness).


 

Είστε ένας όμιλος που επενδύει στην ανάπτυξη. Έχετε κι άλλα ξενοδοχεία στα σκαριά;
Αυτή την περίοδο έχουμε υπό ανέγερση καινούριο πεντάστερο ξενοδοχείο σε έναν από τους ωραιότερους κόλπους της Αγίας Νάπας με την πανέμορφη θέα του ηλιοβασιλέματος. Το ξενοδοχείο θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα προσφέρει ξεχωριστή αίγλη, με την καθοδήγηση του γνωστού διακοσμητή Περικλή Λιάτσου. Θα περιλαμβάνει διαφόρων τύπων δωμάτια και σουίτες, θεματικά εστιατόρια, μεγάλο κέντρο ευεξίας - το μεγαλύτερο στην περιοχή - καθώς και πολλές άλλες αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα το κάνουν ξεχωριστό. Στα πλάνα του ομίλου συγκαταλέγονται και άλλες μεγάλες και πολυτελείς αναπτύξεις, όπως η ανέγερση ακόμα δύο πεντάστερων ξενοδοχείων στην περιοχή της Αγίας Νάπας.

Ως όμιλος επενδύουμε κάθε χρόνο στη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ξενοδοχεία μας. Ενδεικτικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια επενδύθηκαν πέραν των €120 εκατ. σε ανακαινίσεις και νέα έργα με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση και την εξέλιξη των ξενοδοχείων μας.
 
Από την κρίση στην επιτυχία
Θεωρείτε ότι η κρίση του κορωνοϊού έφερε παράλληλα και ευκαιρίες;
Κάθε κρίση θεωρώ ότι φέρνει αλλαγές και ευκαιρίες. Σημαντικό ρόλο παίζει η διαχείρισή της αλλά και η άμεση ανταπόκριση στις αλλαγές. Στην περίπτωση αυτή έχει δώσει τη δυνατότητα στον πελάτη να απολαύσει τις διακοπές του σε ένα περιβάλλον ακόμα πιο καθαρό και υγιεινό από πριν.

Γενικά είμαστε επιχειρηματίες με θετική, ευέλικτη και ευπροσάρμοστη στάση απέναντι στην όποια αλλαγή, την οποία βλέπουμε πάντα ως ευκαιρία. Θεωρώ ότι με σωστή καθοδήγηση και οργάνωση θα μπορέσουμε να δώσουμε στον κόσμο την ασφάλεια που πρέπει να νιώσει για να έρθει και πιστεύω ότι θα υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για μια πολύ επιτυχημένη σεζόν για το 2021. Κάθε κρίση πάντα ακολουθείται από μεγάλη επιτυχία, αλλά πάντοτε με τον σωστό χειρισμό.
 

 
 
Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε τώρα;
Πρωτίστως πρέπει να διατηρήσουμε και να διασφαλίσουμε όσο μπορούμε την ασφάλεια και την υγεία όλων, αλλά παράλληλα αυτό να γίνεται μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο, που να μπορεί ο κόσμος να απολαύσει τις διακοπές του. Ως Κύπρος, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να συνεχίσουμε να έχουμε μηδενικά κρούσματα και να διατηρήσουμε την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα που ως χώρα πετύχαμε μέχρι σήμερα. Συγχαίρω την Κυβέρνηση για τον όλο χειρισμό της κατάστασης, αφού η χώρα μας είναι μία από τις ασφαλέστερες. Έχουμε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα αυτό να μας κατατάσσει σε μια από τις πρώτες επιλογές για τουρισμό.
 
«Καλές διακοπές» με ασφάλεια
Τα ξενοδοχεία σας ήδη λειτουργούν. Έχετε προβεί σε ανακαινίσεις, προσαρμοζόμενοι παράλληλα σε όλες τις απαραίτητες ενδείξεις και τα μέτρα προστασίας;
Ναι φυσικά και έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ανακαινίσεις των χώρων μας. Στο πλαίσιο των μέτρων που μας επέβαλε ο κορωνοϊός, φροντίσαμε από την αρχή να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη με όλα τα μέτρα ασφάλειας. Έχει γίνει προσεκτική και σχολαστική απολύμανση όλων των χώρων των ξενοδοχείων, εσωτερικά και εξωτερικά. Γίνεται, επίσης, συνεχής ενημέρωση και πιστή εφαρμογή των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, καθώς και συστηματικός καθημερινός έλεγχος τήρησης των πρωτοκόλλων.

Τι περιλαμβάνουν, σε γενικές γραμμές, τα μέτρα ασφάλειας;
Έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται εκπαίδευση του προσωπικού σε καθημερινή βάση με ενημερωτικά σεμινάρια.

Τοποθετήθηκαν ειδικές σημάνσεις για να διασφαλίζεται και να διατηρείται η απόσταση των δύο μέτρων, ενώ έχουν γίνει ειδικές κατασκευές από plexiglass και τοποθετούνται μπροστά από την υποδοχή και τα buffets. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν απολυμαντικά χεριών σε όλους τους χώρους και στα δωμάτια των πελατών. Στα κρεβατάκια πισίνας προστέθηκαν μιας χρήσης πλαστικά καλύμματα και γίνεται απολύμανση πριν και μετά τη χρήση. Επίσης, τηρούνται υψηλές προδιαγραφές παραγωγής φαγητού και ροφημάτων σύμφωνα με το πρωτόκολλο Ηazard Analysis and Critical Control Point System (HACCP), σε συνδυασμό με άλλα αυστηρά μέτρα, όπως, πολύ συχνό πλύσιμο και απολύμανση χεριών και διατήρηση της υγιεινής όλων των ομάδων μας που ασχολούνται με την παραγωγή φαγητού και ροφημάτων. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα εστιατόρια και μπαρ κωδικοί, για να μπορεί ο πελάτης να σαρώσει τον ανάλογο με την οθόνη του κινητού του και να δει ηλεκτρονικά το μενού. Τέλος, στα buffet το φαγητό σερβίρεται από τους σερβιτόρους, ώστε ο πελάτης να μην έρχεται καθόλου σε επαφή.

Περαιτέρω, γίνεται συστηματική και καθημερινή απολύμανση σε σημεία επαφής και συχνής χρήσης, όπως είναι τα κουμπιά του ασανσέρ, οι πάγκοι υποδοχής, τα χερούλια κοινόχρηστων πορτών και τουαλέτας. Τηρούνται, παράλληλα, αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης δωματίων πριν και μετά από κάθε άφιξη. Παρέχονται χειρουργικές μάσκες και γάντια στο προσωπικό, αλλά και στους φιλοξενούμενους εάν κριθεί αναγκαίο. Επίσης, όλο το προσωπικό υποβλήθηκε σε τεστ με αρνητική ένδειξη.
 

 

Ελκυστικά πακέτα πρώτης επιλογής
Έχετε προχωρήσει σε μείωση τιμών ή σε άλλες προσφορές;
Παραδοσιακά η Τsokκοs προσφέρει πάντοτε τον καλύτερο συνδυασμό τιμής - ποιότητας προϊόντος. Σίγουρα, όμως, τώρα έχουμε ακόμη πιο ελκυστικά πακέτα και προσφορές που ο κόσμος μπορεί να εκμεταλλευτεί, προσφέρει ελκυστικά πακέτα μέχρι και 30% έκπτωση. Η εταιρεία μας διαθέτει ξενοδοχεία 3*, 4* και 5*, προσφέροντας έτσι προσιτές τιμές για όλο τον κόσμο ανάλογα με τις ανάγκες και απαιτήσεις του καθενός και με το πώς ο καθένας επιλέγει να περάσει τις διακοπές του.

Ποια είναι γενικότερα η φιλοσοφία σας;
Η φιλοσοφία των ξενοδοχείων μας βασίζεται στην κυπριακή φιλοξενία, δημιουργώντας ένα ζεστό περιβάλλον και προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία διακοπών. Με την άψογη εξυπηρέτηση σκοπός είναι κάθε επισκέπτης να νιώσει ξεχωριστός και να ζήσει αξέχαστες και μοναδικές στιγμές. Τα ξενοδοχεία έχουν πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες και αυτό είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας μας. Συνεπώς, πρώτος σκοπός μας είναι ο πελάτης να μείνει ικανοποιημένος και ευχαριστημένος, για να μας έχει πάντα ως πρώτη επιλογή.
 
Μια νέα καμπάνια για την Κύπρο
Τι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει, ώστε η Κύπρος να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες;
Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει συλλογική προσπάθεια προβολής της Κύπρου από όλους τους σχετικούς φορείς, όπως είναι οι ξενοδόχοι, η Κυβέρνηση, οι τουριστικοί πράκτορες και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη καμπάνια, που να αναδεικνύει την Κύπρο ως ένα μοναδικό προορισμό για τουρίστες όλων των ηλικιών. Βέβαια, ως νησί που είναι η Κύπρος, σημαντικότατο ρόλο έχει η συνδεσιμότητά της, συνεπώς πρέπει να γίνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια ενδυνάμωσης της σύνδεσης με υφιστάμενους προορισμούς, αλλά και νέους. Πολύ σημαντικό είναι το κράτος να είναι συμπαραστάτης σε όλον αυτό τον αγώνα και να είναι δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως κάνει μέχρι σήμερα. Σίγουρα όμως, μετά από αυτή την κρίση υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για στήριξη του τουρισμού, αφού είναι ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο, κάτι που έχει επηρεάσει σημαντικά την οικονομία της Κύπρου.
 

 

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι στον τουρισμό και να καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα μοντέλο ακόμη πιο επιτυχημένο, αντλώντας όλες τις προοπτικές ανάπτυξης κάθε ξενοδοχείου ξεχωριστά. Να συνεχίσουμε να δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις, που να μένουν βαθιά χαραγμένες στις καρδιές όλων.
 
 
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Προσωπικό
Η επιχείρηση εργοδοτεί, περίπου, 2.000 άτομα. Για τον όμιλο είναι σημαντικές οι σωστές και καλές σχέσεις με το προσωπικό. Με σωστή στρατηγική και φιλοσοφία κατάφερε να έχει μέχρι σήμερα μαζί του ανθρώπους από το ξεκίνημά του.
 
Ετήσιος τζίρος
Ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας ανέρχεται στα €66 εκατ.
 
Διαδοχή
Ο Αντρέας και η Αναστασία Τσόκκου κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κολοσσό και μέλημα των παιδιών τους είναι να τον διατηρήσουν, να τον αναπτύξουν και να τον αναβαθμίσουν με νεανικές, καινοτόμες και σύγχρονες ιδέες. Αναλαμβάνοντας σιγά - σιγά τα ηνία, τα τέσσερα παιδιά παρακολουθούν στενά όλα τα θέματα που αφορούν στην εταιρεία. Ο καθένας ανέλαβε τον δικό του τομέα και με συλλογικές αποφάσεις προσπαθούν να βγάλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με τη συνεργασία όλων, ο όμιλος πορεύεται με επιτυχία.
 
Επικοινωνία
Ο όμιλος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες του, τους οποίους ενημερώνει για τα βήματά του και τα μέτρα που έχει πάρει. Ο κόσμος έχει ανάγκη από διακοπές, αλλά πρώτα θέλει να νιώσει ασφάλεια. Οπότε, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα βίντεο, όπου φαίνονται καθαρά τα μέτρα και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.tsokkos.com, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο όμιλος έχει, επίσης, προβεί σε διάφορες διαφημιστικές εκστρατείες για προσέλκυση εγχώριου τουρισμού με πολύ ελκυστικά πακέτα και προσφορές.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας