Καρούσος: Πλεονέκτημα για τον τουρισμό η διαχείριση Covid-19

Θέλουμε ν’ αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που έχουμε αποκτήσει ως χώρα στο θέμα αντιμετώπισης του κορωνοϊού για θέματα τουρισμού και συνδεσιμότητας, αλλά πάντα στη βάση του σταδιακού ανοίγματος, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.
 
Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, με αφορμή την αύξηση των χωρών από όπου θα επιτρέπονται πτήσεις προς την Κύπρο, ο κ. Καρούσος είπε πως «ουσιαστικά από σήμερα έχει μπει σε εφαρμογή ο κατάλογος ο οποίος είχε εγκρίνει η ΕΕ που επιτρέπει σε αριθμό τρίτων χωρών τα ταξίδια προς την ΕΕ»
 
«Ο αριθμός των πτήσεων όταν ξεκινήσαμε το άνοιγμα των αεροδρομίων  ήταν πολύ χαμηλός, σταδιακά φτάσαμε περίπου στις 10 πτήσεις την ημέρα και σήμερα φτάνουμε περίπου έναν αριθμό 40 πτήσεων κατά μέσο όρο και στα δυο αεροδρόμια», είπε και υπέδειξε πως «αυτός ο αριθμός θα αυξάνεται όσον ταξινομούνται περισσότερες χώρες ως κατηγορία Α’ και Β’, όσον ανοίγουν άλλες αγορές και όσον αυξάνεται και αυτός ο κατάλογος που επιτρέπει η ΕΕ».
 
Δυστυχώς, συνέχισε, στον κατάλογο αυτό δεν περιλαμβάνεται ο Λίβανος, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία είχε προτείνει η Κύπρος  και σημείωσε πως «ο Υπουργός Εξωτερικών έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία ώστε και αυτές οι χώρες,  αφού επιδημιολογικά έχουν μια πάρα πολύ κατάσταση, να τις συμπεριλάβουμε σε αυτόν τον κατάλογο της ΕΕ, γιατί για εμάς είναι σημαντικές τόσο και για θέματα συνδεσιμότητας όσο και για θέματα τουρισμού».
 
Ερωτηθείς σχετικά ο Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως «γίνεται μια σταδιακή αύξηση των πτήσεων, με μέτρο, ούτως ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα τα πρωτόκολλα είναι παραγωγικά, τηρούνται, είναι αποτελεσματικά και εβδομάδα με εβδομάδα βλέπουμε να υπάρχει αυτή η αύξηση γιατί δεν θέλουμε να εμποδίσουμε τον οποιονδήποτε να ταξιδεύει στην Κύπρο».
 
Όπως υπέδειξε, «θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα θετικά βήματα που έχουμε κάνει και τα πλεονεκτήματα που έχουμε αποκτήσει ως χώρα στο θέμα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, για θέματα τουρισμού και συνδεσιμότητας,  γιατί είναι αυτό που, σε εισαγωγικά, πουλούμε σαν χώρα».
 
Τονίζοντας δε ότι στη βάση του σχεδίου δράσης, «είναι σταδιακό το άνοιγμα», ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως ο ίδιος προτιμά «να έχουμε έναν καλό Αύγουστο, έναν πάρα πολύ καλό Σεπτέμβρη και έναν πάρα πολύ καλό Οκτώβρη, παρά να βιαστούμε και να έχουμε πισωγυρίσματα».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά