St. Andreas Hotel: Ένα νέο boutique hotel στη Λεμεσό (photos)

Μια όμορφη ιστορία κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του St. Andreas Hotel. Ο ιδιοκτήτης, Νάσος Κυριακίδης και ο αρχιτέκτονας του έργου, Ζήνων Ποταμίτης έχουν αναπτύξει μια φιλία που μετράει χρόνια.

Γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων και στη συνέχεια ο κ. Ποταμίτης ανέλαβε τα αρχιτεκτονικά σχέδια της οικίας του Νάσου Κυριακίδη. Από επαγγελματική, η σχέση τους μετατράπηκε σε προσωπική και εξελίχθηκε σε μια δυνατή φιλία. Αργότερα, συνεργάστηκαν σε ακόμη δύο πρότζεκτ: το γραφείο του κ.Κυριακίδη και δύο πολυτελείς επαύλεις προς πώληση. Οι δύο φίλοι και επιχειρηματίες απολάμβαναν τον καφέ τους μια τυπική μέρα όταν συμφώνησαν στην ιδέα να επενδύσουν στην παλιά πόλη της Λεμεσού, καθώς τους ενώνει μια βαθιά αγάπη για την πόλη τους. Αυτό το νέο πρότζεκτ, το ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Ποταμίτη-Νικολάου με τη νέα συνέταιρο Ελένη Νικολάου.

 

Η αγορά του ακινήτου προέκυψε από μια επίσκεψη του Νάσου Κυριακίδη στο χώρο μετά από πρόταση του κτηματομεσιτικού γραφείου Twenty20. Η μεγάλη, άδεια αποθήκη, είναι εκεί όπου τώρα προορίζεται η ανέγερση του St. Andreas Hotel. Όταν ρωτήθηκαν για το λόγο της επιλογής τους, απάντησαν χαρακτηριστικά «Όταν είδαμε την τοποθεσία του κτιρίου δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη για να αποφασίσουμε. Από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε πως ο χώρος έχει όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί σε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας.» Η αρχική ιδέα του Νάσου και του Ζήνωνα ήταν η κατασκευή απλών αλλά και πρακτικών διαμερισμάτων στην πόλη της Λεμεσού, σε προσιτή τιμή. Τελικά, το όραμα επεκτάθηκε σε boutique hotel και συγκρότημα διαμερισμάτων.
 

 

Ένα έργο αρκετά απαιτητικό, καθώς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η οδός Αγίου Ανδρέου ανήκει σε «περιοχή ειδικού χαρακτήρα» και χρειάζεται προσεκτική μελέτη για αρμονική ένταξη του St. Andreas Hotel στην εικόνα της πόλης. Απαραίτητη προϋπόθεση, να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες, με εξασφάλιση των σχετικών αδειών από τον Δήμο Λεμεσού και τις αρμόδιες αρχές. Ενώνοντας δυνάμεις, τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, τρεις Λεμεσιανοί που αγαπούν την πόλη τους έχοντας πάθος, καλή θέληση, ενθουσιασμό και καινοτόμες ιδέες, οδεύουν με αισιοδοξία στην ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται σε περίπου 18 μήνες.
 

 

Το St. Andreas Hotel σχεδιάστηκε με γνώμονα τη φιλοξενία, άνεση, προσιτή πολυτέλεια, φιλικότητα, σε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που αναμένεται να δημιουργήσει στους χώρους του. Αυτά αποτελούν και τα βασικά στοιχεία ενός boutique hotel, όπου οι επισκέπτες του θα μπορούν να γνωρίσουν τη μικρή ομάδα του ξενοδοχείου και θα εξυπηρετηθούν με χαμόγελο.

Η ταυτότητα του ξενοδοχείου πήρε σάρκα και οστά μέσα από τη συνεργασία με το δημιουργικό γραφείο Awove. Η φιλική συνάντηση του Νάσου με το γειτονικό γραφείο του κτιρίου, εξελίχθηκε σε ένα πνεύμα συνεργασίας και υποστήριξης των εμπλεκομένων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία και διαχείριση της διαδικτυακής και έντυπης εικόνας του St. Andreas Hotel και των διαμερισμάτων.

 


Ένα από τα πιο ελκυστικά στοιχεία του ξενοδοχείου θα αποτελεί ο «κρυφός εσωτερικός κήπος» (secret garden) που θα απλώνεται στην περιοχή του εστιατορίου και του μπαρ. Ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος σαν all-day concept, έτοιμος να υποδεχτεί όχι μόνο τους ενοίκους του ξενοδοχείου αλλά και επισκέπτες και περαστικούς που επιθυμούν να απολαύσουν το γεύμα ή το ποτό τους σε μια ιστορική περιοχή της πόλης. Τα στοιχεία με το ελαιόδεντρο και με άλλα φυτά και λουλούδια που χρησιμοποιήθηκαν τόσο στο λογότυπο όσο και σε άλλα στοιχεία του ξενοδοχείου, αποτελούν μια προέκταση του secret garden και αντανακλούν την κυπριακή ταυτότητά του.

 

 

Με την ανάπτυξη του έργου, θα αποκαλυφθούν ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή του, εσωτερικά και εξωτερικά αλλά και τις ανέσεις που θα προσφέρει στους επισκέπτες του. Ακολουθήστε την πορεία και εξέλιξη του St. Andreas Hotel διαδικτυακά μέσα από τους πιο κάτω συνδέσμους:

Ιστοσελίδα: www.standreashotel.com
Facebook: /st.andreashotel/
Instagram: /st.andreashotel/

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο business lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Ηλίας Κόκκινος: Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις το Smoothie Factory, σύντομα στη Λάρνακα
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι προκλήσεις για τον τουρισμό και ο στόχος που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για το 2024
Roe and Bone: Το νέο concept που άνοιξε τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (pics)
Η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Air India στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Αποκλειστική συνεργασία του προγράμματος επιβράβευσης Skywards της Emirates με τη Visa