Φ. Σώσειλος: Σημαντική μείωση θα υποστεί ο Τουρισμός

Το μεγάλο στοίχημα το 2020 για τον τομέα του Τουρισμού είναι να τεθούν οι βάσεις για την σταδιακή ανάκαμψη του τομέα, κάτι το οποίο θα πάρει 2-3 χρόνια για να επανέλθει ο Τουρισμός. Αυτό ανέφερε ο Φίλιππος Σώσειλος Υπεύθυνος Συνέταιρος Τομέα Φιλοξενίας & Αναψυχής, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, PwC Κύπρου μιλώντας στο Market Outlook Series: Ξενοδοχεία και Τουρισμός.

Το μεγάλο στοίχημα είπε είναι να δώσουμε καλή εμπειρία στου τουρίστες και στους συνεργάτες μας στον τομέα του Τουρισμού, καθώς επίσης και να αποδείξουμε πως μπορούμε να χειριστούμε του επισκέπτες με ασφάλεια.

Παράλληλα, καθώς οι δύο παραδοσιακές αγορές Αγγλία και Ρωσία δεν συγκαταλέγονται στις ασφαλείς χώρες θα πρέπει να πετύχουμε την προσέλκυση τουριστών από άλλες χώρες όπως αυτές συγκαταλέγονται στην Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό του Κράτους, να διατηρήσουμε την συνδεσιμότητα της Κύπρου, και να καταφέρουμε να διεισδύσουμε σε νέες αγορές.

Ο κ. Σώσειλος ανέφερε πως με βάση τα σημερινά δεδομένα ο τομέας του Τουρισμού θα υποστεί σημαντική μείωση, και με βάση μελέτη της PwC Κύπρου εξετάστηκαν δύο σενάρια, με το απαισιόδοξο σενάριο να προβλέπει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων το φθινόπωρο. Με βάση τα δύο σενάρια η συνολική μείωση του ΑΕΠ θα κυμανθεί στο 7,6%-13,5%. Μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η μείωση στον τομέα του τουρισμού που επηρεάζει αλυσιδωτά και άλλου τομείς. «Δικές μας εκτιμήσεις είναι πως θα υπάρξει μείωση στον τομέα των ξενοδοχείων και τομέα εστίασης 60% - 93%».

Απειλή ανέφερε αποτελεί το γεγονός ότι αρκετές χώρες προτρέπουν τους πολίτες τους να παραμείνουν στη χώρα τους για διακοπές.

Η μεγαλύτερη απειλή, πρόσθεσε, είναι να λειτουργήσουμε με τις αντιλήψεις του χθες, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν νέες καινοτόμες προσεγγίσεις.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ