Βασίλης Νικολαΐδης: Να στοχεύσουμε στους Γερμανούς τουρίστες

Σε χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες θα πρέπει να στοχεύσει η Κύπρος, καθώς είναι χώρες από τις οποίες μπορούμε να προσελκύσουμε τουρισμό, είναι η άποψη που εξέφρασε στη 2η διαδικτυακή συζήτηση «Leadership Insights», που διοργάνωσε η Astrobank, ο CEO της Atlantica Hotels & Resorts, Βασίλης Νικολαΐδης. 

Θεωρώντας ότι το σημερινό μοντέλο, στο οποίο το 55% των τουριστών προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ρωσία, δεν είναι βιώσιμο, χαρακτήρισε ως ευκαιρία για επέκταση σε νέες αγορές τη φετινή χρονιά, υπό τις συνθήκες που υπάρχουν σε γειτονικές χώρες, ανταγωνιστές μας, όπως η Τουρκία.

Στο ίδιο πλαίσιο εξήγησε πως για να προσελκύσουν τουρισμό από τη Γερμανία τα ξενοδοχεία της Κύπρου χρειάζονται αναβαθμίσεις σε σχέση με το προϊόν που προσφέρουν, καθώς δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό συγκριτικά με χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, στις οποίες οι Γερμανοί βρίσκονται στη πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα αναφορικά με το συνολικό τουρισμό που υποδέχονται. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι Γερμανοί δεν αρέσκονται να πηγαίνουν σε προορισμούς που συγκεντρώνουν πολλούς Βρετανούς και Ρώσους.  
 
Μόνο το 10% των ξενοδοχείων θα λειτουργήσει
Για την υφιστάμενη κατάσταση στον ξενοδοχειακό κλάδο ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι μόνο το 10% των κυπριακών ξενοδοχείων έχει πάρει την απόφαση να επαναλειτουργήσει, σημειώνοντας ότι το γεγονός δεν είναι θετικό και δεν θα βοηθήσει την οικονομία της Κύπρου.

Στην εξίσωση έβαλε και το ρίσκο εμφάνισης κρούσματος σε κάποιο ξενοδοχείο και συγκεκριμένα το κεφάλαιο που αφορά την αστική ευθύνη, που προβληματίζει τους ξενοδόχους, αφού δεν δίνεται ξεκάθαρη λύση σε νομικό ή κυβερνητικό επίπεδο.
 
Η ρευστότητα είναι σημαντική
Αναφορικά με τη ρευστότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μέσα στις παρούσες συνθήκες είπε πως στην Κύπρο δεν αποφασίστηκε αναστολή δόσεων δανείων και για το 2021, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Μεσογείου και ζήτησε τη στήριξη της κυβέρνησης. «Η πανδημία θα αλλάξει αρκετά τον τομέα των ξενοδοχείων στην Κύπρο… ελπίζω να μην υπάρξουν νέα ΜΕΔ στην αγορά και ανεργία».

Πρέπει να ανοιχτούμε σε άλλες αγορές, να επιμηκυνθεί η σεζόν, είναι κάτι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει όλοι (τουριστικά γραφεία, αεροδρόμια, ντόπιοι επιχειρηματίες) να βοηθήσουν, υπέδειξε.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την πρόταση της Astrobank, για μορατόριουμ σε δόσεις και τόκους δανείων ξενοδόχων για ακόμα ένα χρόνο, ο ίδιος την χαρακτήρισε «ότι χρειάζεται για τον ξενοδοχειακό τομέα», καθώς, όπως σημείωσε τα προβλήματα για τους ξενοδόχους θα έρθουν το 2021, με το άνοιγμα της ερχόμενης σεζόν, όταν θα υπάρξουν προβλήματα στις ταμειακές ροές.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο