Powered by

Τουρισμός: Κάλεσμα τριών υπουργών σε εταίρους για επιλογή της Κύπρου

Ανοικτή επιστολή – πρόσκληση προς τους τουριστικούς εταίρους της Κύπρου απευθύνουν οι υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος και υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, προκειμένου να επιλέξουν την χώρα μας ως προορισμό τουρισμού φέτος το καλοκαίρι, ενώ στην επιστολή δίδονται απαντήσεις σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας που θα τηρούνται κατά την άφιξη και τη διαμονή τουριστών στο νησί.

Το μήνυμα που μεταφέρεται μέσω της επιστολής είναι πως η Κύπρος τα κατάφερε και δίδεται έμφαση στις επιδημιολογικές επιδόσεις της Κύπρου, κάνοντας αναφορά ότι πολύ λίγες χώρες ανά το παγκόσμιο και δη στη Μεσόγειο έχουν τέτοια στατιστικά. 
Όπως αναφέρουν αρχικά οι τρεις υπουργοί, η κυβέρνηση ενήργησε άμεσα και αποφασιστικά στη διαχείριση της πανδημίας. «Η ισχυρή θέληση οδήγησε σε εξαιρετικά επιδημιολογικά δεδομένα, γεγονός που επέτρεψε το άνοιγμα της οικονομίας και των επιχειρήσεων από τις 4 Μαΐου. Επειδή μέχρι τις 31 Μαΐου αναμένεται πλήρης αναχαίτιση του ιού, τα ξενοδοχεία ανοίγουν από 1η Ιουνίου και τα αεροδρόμια από 9 Ιουνίου», αναφέρει η επιστολή. 
 
Τα υπουργεία ενημερώνουν τους ξένους συνεργάτες για το τι θα ισχύει στις δύο φάσεις ανοίγματος των αεροδρομίων, προσθέτοντας ότι οι χώρες που βρίσκονται στις δύο κατηγορίες θα ανανεώνονται επί εβδομαδιαίας βάσης. Στόχος, όπως καταγράφεται στην επιστολή, είναι να περιληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες στις δύο κατηγορίες τις επόμενες λίγες βδομάδες, ανάλογα με τη βελτίωση των επιδημιολογικών τους δεδομένων. 
 
«Με στόχο να υποδεχθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας, έχουν υιοθετηθεί νέα πρωτόκολλα που θα διασφαλίσουν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας προκειμένου να αποφεύγεται η χρήση της καραντίνας», τονίζεται στην επιστολή. Επίσης αναφέρεται ότι στήθηκε ένας μηχανισμός με βάση τον οποίο θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι προκειμένου να διασφαλίζεται η αυστηρή τήρησή τους από όλους τους φορείς της τουριστική βιομηχανίας. «Στόχος μας είναι οι τουρίστες να νιώθουν ασφάλεια στο ταξίδι αλλά και να απολαύσουν τη διαμονή τους όταν επισκέπτονται τις παραλίες και τα υπόλοιπα αξιοθέατα», τονίζεται στην επιστολή των τριών υπουργών.
 
Παράλληλα, η επιστολή φιλοξενεί ένα τρισέλιδο ερωτηματολόγιο με χρήσιμες πληροφορίες για τους ταξιδιώτες.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Δειτε Επισης

Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο