10 τουριστικά έργα που δρομολογήθηκαν μέσα στο 2020

10 τουριστικά έργα έχουν λάβει την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής μέσα στο 2020, ανάμεσα σε αυτά και η Μαρίνα Παραλιμνίου. Η πλειοψηφία των αναπτύξεων αφορά την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου (6) και πρόκειται για ξενοδοχειακές μονάδες. 
 
Το InBusinessNews σας παρουσιάζει τα έργα:
 
  • Ξενοδοχείο τριών αστέρων, με 136 κλίνες, της «THINALOS TOURIST CO. LIMITED». Ο χώρος ανάπτυξης του ξενοδοχείου απέχει περίπου 1800 μέτρα από το ακρωτήριο του Κάβο Γκρέκο και 120 μέτρα από την παραλία «Λούκος του Μάντη». Το έργο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα, τέσσερεις ορόφους καθώς και roof garden που θα περιλαμβάνει θεματικό εστιατόριο, κουζίνα και πισίνα υπερχείλισης. Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 65 δωμάτια, 3 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες, εξωτερική και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χώρους SPA καθώς και 26 ισόγειους χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι τρεις για ΑμεΑ. Θα καταλαμβάνει έκταση 1073 τ.μ. και η συνολική δόμηση του έργου θα ανέλθει στα 2057 τ.μ..

 

  • Ξενοδοχείο τριών αστέρων, 208 κλινών, της «LOU AND TOYRIST ENTERPRISES LTD & D&L TOURIST ENTERPRISES LTD». Η πλησιέστερη παραλία από το έργο είναι η παραλία Μακρόνησος, σε απόσταση 700 μέτρων. Το έργο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και τέσσερεις ορόφους και θα περιλαμβάνει 98 δωμάτια, 6 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες, εξωτερική και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χώρους SPA, εστιατόριο, μπαρ, καθώς και 52 ισόγειους χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι δύο για ΑμεΑ. Θα καταλαμβάνει έκταση 1.647 τ.μ. και η συνολική δόμηση του έργου θα ανέλθει στα 3.418τ.μ..

 

  • Ανάπτυξη 24 μέτρων αφορά ανέγερση ξενοδοχείου 3* δυναμικότητας 120 κλινών, στην Αγία Νάπα. Το τεμάχιο ανάπτυξης έχει εμβαδό 5.933 τ.μ. και απέχει γύρω στα 400 μέτρα από την παραλία «Κατσαρκά» και περίπου 2 χλμ από το Κάβο Γκρέκο. Το τεσσάρων ορόφων ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 57 δωμάτια, 3 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες, εξωτερική και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χώρους SPA, εστιατόριο, μπαρ, χώρο αναμονής/ lobby και σαλόνι και θεματικό εστιατόριο. Θα καταλαμβάνει έκταση 1.650 τ.μ. και η συνολική δόμηση του έργου θα ανέλθει στις 2.617 τ.μ..

 

  • Ανέγερση ξενοδοχείου 4* δυναμικότητας 172 κλινών, στην περιοχή Πρωταρά από την FLISVOS INVESTMENTS LTD. Τα τεμάχια ανέγερσης του ξενοδοχείου έχουν συνολικό εμβαδό 9.054τ.μ. και απέχουν περίπου 170μ από τη θάλασσα. Σε απόσταση περίπου 300 μέτρα δυτικά του τεμαχίου βρίσκεται η Λεωφόρος Πρωταρά-Κάβο Γκρέκο. Το προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από τρία κτήρια (κυρίως κτήριο, κτήριο δωματίων, κτήριο αίθουσας προγεύματος), δύο κολυμβητικές δεξαμενές, μπαρ πισίνας, 39 χώρους στάθμευσης σε υπόγειο και ισόγειο εκ των οποίων οι δύο για ΑμεΑ και καταστήματα. Tο κυρίως κτήριο που θα αποτελείται από υπόγειο ισόγειο και τρεις ορόφους θα περιλαμβάνει χώρο υποδοχής/ αναμονής, γραφεία, μπαρ, κουζίνα εστιατόριο, κλειστή πισίνα κλπ καθώς επίσης επτά δωμάτια στον 1ο & 3ο όροφο και τέσσερεις σουίτες στον 3ο όροφο. Το κτήριο δωματίων θα αποτελείται από υπόγειο ισόγειο και τρεις ορόφους και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 19 δωμάτια στο ισόγειο και 20 δωμάτια σε κάθε όροφο συμπεριλαμβανομένων και τριών δωματίων για ΑμεΑ (ένα σε κάθε όροφο). Το κτήριο αίθουσας προγεύματος θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και ένα όροφο και θα περιλαμβάνει κουζίνα, αίθουσα προγεύματος, χώρους υγιεινής, αίθουσα πολλαπλής χρήσης, αίθουσα τηλεόρασης κλπ.

 

  • Αναβάθμιση υφιστάμενων οργανωμένων διαμερισμάτων από Β ́ σε Α ́ Τάξη και ανέγερση νέου ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα από την OLYMPIC RESORT LTD. Το εν λόγω έργο χωροθετείται μέσα στο MACRONISSOS VILLAGE. Ειδικότερα, οι σχεδιασμοί αφορούν την κατεδάφιση 90 τουριστικών διαμερισμάτων, την αναβάθμιση των υπόλοιπων 90 που θα παραμείνουν, την ανέγερση ξενοδοχείου, την προσθήκη θεματικών εστιατορίων και τροποποίηση υφιστάμενων, την προσθήκη οικογενειακού κέντρου ψυχαγωγίας και χώρου δεξιώσεων καθώς και τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων με πισίνες, κήπους και χώρους στάθμευσης. Το ξενοδοχείο θα αποτελείται από δύο κτήρια ύψους 25 μέτρων, υπόγειο, ισόγειο και 6 ορόφους. Η ανάπτυξη θα διαθέτει 692 κλίνες από τις οποίες οι 512 κλίνες αφορούν το ξενοδοχείο και οι υπόλοιπες 180 τα τουριστικά διαμερίσματα. Το ξενοδοχείο θα καλύπτει έκταση 3964τ.μ. και θα αποτελείται από 215 δίκλινα δωμάτια, σουίτες και οικογενειακά δωμάτια.

 

  • Η Μαρίνα Παραλιμνίου, στην περιοχή Περνέρα, με 300 θέσεις ελλιμενισμού και μεικτή οικιστική και εμπορική ανάπτυξη. Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει κατοικίες, καταστήματα, χώρους εστίασης  και κατάλληλα διαμορφωμένους εξωτερικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Η περιοχή του έργου είναι σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του Παραλιμνίου. Τα βασικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού του έργου της Μαρίνας Παραλιμνίου περιλαμβάνουν: 300 θέσεις ελλιμενισμού, κτήριο διοίκησης Μαρίνας & Yacht Club (συμπ. & 24 σουίτες επισκεπτών), 6 Οικιστικά Κτηριακά Συγκροτήματα (119 διαμερίσματα) τα οποία συμπεριλαμβάνουν εμπορικές και άλλες βοηθητικές χρήσεις, (όπως 2 καφετέριες, 4 καταστήματα, 4 εστιατόρια κτλ.), Κτήριο Τελωνείου και Λιμενικής / Ανεφοδιασμός καυσίμων, 4 επαύλεις, Εξέδρα/Podium, Παραλιακό Πεζόδρομο, Παραθαλάσσιο Πάρκο (χώρος δημόσιου πρασίνου) και χώρο στάθμευσης (427 θέσεις υπόγειες και 108 θέσεις υπέργειες, σύνολο 535). Η περιοχή του έργου βρίσκεται μεταξύ του κόλπου Σειρήνα και του ξενοδοχείου Golden Coast και καταλαμβάνει έκταση 29.000 τ.μ..

 

  • Ξενοδοχείο 4* δυναμικότητας 228 κλινών, της εταιρείας "VERDURO ENTERPRISES LTD" στην κοινότητα Κιβισίλι της επαρχίας Λάρνακας, σε τεμάχιο με εμβαδό 13.434m2. Η ξενοδοχειακή μονάδα θα συμπεριλαμβάνει υπόγειο, γυμναστήριο, κέντρο ευεξίας, κομμωτήριο, πισίνες (εσωτερική πισίνα), σαλόνι, μπαρ, γήπεδο αντισφαίρισης και 92 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων 5 για ΑΜΕΑ.

 

  • Ξενοδοχείο, της εταιρείας «MAREMONTE INVESTMENTS LIMITED», θα ανεγερθεί στα Περβόλια της Λάρνακας και θα διαθέτει 180 κλίνες. Το τεμάχιο έχει εμβαδό 5.735 τ.μ. και βρίσκεται περίπου 470 μέτρα από την παραλία «Φάρος Περβολιών». Περιμετρικά του τεμαχίου υπάρχουν κυρίως παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχείο σε απόσταση 200 μέτρων. Το ξενοδοχείο θα αποτελείται από ισόγειο και τρεις ορόφους, θα έχει ύψος 15 μέτρων και εμβαδό 2.951 τ.μ.. Θα περιλαμβάνει 90 δωμάτια, χώρο αναμονής/ lobby, καφετέρια, εστιατόριο, κουζίνα, αποθήκες, γραφεία και εξωτερική πισίνα.
 
  • Aνέγερση 18 διώροφων κατοικιών με κολυμβητικές δεξαμενές ιδιοκτησία της εταιρείας "PALISANDRO INVESTMENTS LTD", στην Πέγεια, σε τεμάχια που καταλαμβάνουν συνολική έκταση 31.742 m2.
 
  • Μικρή ξενοδοχειακή μονάδα με υπηρεσίες ευεξίας και χαλάρωσης, στον Φαρμακά της επαρχίας Λευκωσίας. Το τεμάχιο της ανάπτυξης έχει εμβαδόν 2860 m2 ενώ το συνολικό εμβαδόν της μονάδας θα είναι 654,3 m2. Η μονάδα θα διαθέτει 9 δίκλινα δωμάτια. Στο εξωτερικό μέρος θα υπάρχει ανοικτός χώρος στάθμευσης για 9 οχήματα εκ των οποίων η μία θα είναι θέση για ΑΜΕΑ. Το έργο περιλαμβάνει ανοικτή πισίνα εμβαδού 100 m2, αίθουσα για σάουνα, τρία δωμάτια μασάζ, ένα δωμάτιο με τζακούζι ενώ στην οροφή θα υπάρχει roof garden με εμβαδόν 220 m2.

 

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού