Ξενοδοχεία: Restart στις 9 Ιουνίου με μεγάλες εκπτώσεις

Ένα μήνα και κάτι έχουν στη διάθεση τους τα κυπριακά ξενοδοχεία για να προετοιμαστούν σε ό, τι αφορά την υποδοχή εγχώριων και ξένων επισκεπτών και ετοιμάζονται να προσφέρουν αυτά που θα επιλέξουν να ανοίξουν τις πύλες τους ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές οι οποίες θα είναι αισθητά χαμηλότερες σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο.

Μιλώντας στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρίας Ιωαννίδης μας ανέφερε αρχικά πως αναμένουν το επόμενο διάστημα από το κράτος να τους κοινοποιήσει τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα τηρούν τα ξενοδοχεία που θα επαναλειτουργήσουν.

«Ως ΠΑΣΥΞΕ στείλαμε μήνυμα σε όλα τα μέλη μας να μας κοινοποιήσουν το κατά πόσον σκοπεύουν να ανοίξουν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και να μας κοινοποιήσουν και την τιμολογιακή τους πολιτική, ώστε να την ενσωματώσουμε στον καλοκαιρινό κατάλογο που θα εκδώσουμε. Έχουν διορία να μας απαντήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες», υπογράμμισε.

Ο κ. Ιωαννίδης αφού εξέφρασε την εκτίμηση πως στον κατάλογο θα ενταχθούν πέραν των 120 καταλυμάτων σε όλη την Κύπρο μας έδωσε και κάποιες ενδεικτικές τιμές που θα ισχύουν.

«Οι τιμές για την περίοδο από 9 Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα αρχίζουν με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από καταλύματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας από τα €20  το άτομο για διαμονή δύο ατόμων, ποσό το οποίο είναι αισθητά μειωμένο σε σύγκριση με πέρυσι, όπου η χαμηλότερη τιμή ήταν στα €30 το άτομα», τόνισε.

Καταλήγοντας ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε την άποψη πως είναι πρόωρο στην παρούσα φάση να κοινοποιηθούν τα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό, προσθέτοντας πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη διαχείριση στην αντιμετώπιση της πανδημίας και από το πόσο θα καρποφορήσουν οι προσπάθειες των αρμόδιων φορέων για προσέλκυση επισκεπτών.

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού