Χωρίς φόρους οι πτήσεις Κύπρου-Ελλάδος μέχρι Οκτώβριο 2020!

Πρωτοβουλία για διακρατική συμφωνία με στόχο την προσέλκυση Ελλαδιτών τουριστών στην Κύπρο και Κυπρίων στην Ελλάδα με ελκυστικά τουριστικά πακέτα

Σε τηλεδιάσκεψη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου και Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου, αποφασίστηκαν τα επόμενα συντονισμένα βήματα που πρέπει να γίνουν με στόχο την προσέλκυση προσέλκυση Ελλαδιτών τουριστών στην Κύπρο και Κυπρίων στην Ελλάδα με ελκυστικά τουριστικά πακέτα.

Η συμφωνία προβλέπει κοινό αίτημα τους στις κυβερνήσεις των δύο χωρών με στόχο την επίτευξη διακρατικής συμφωνίας η οποία θα προβλέπει ότι αρχής γενομένης από τις 15 Ιουνίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2020 δεν θα υπάρχουν φόροι στις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια των δύο χωρών.

Στην ουσία στόχος είναι να εκμεταλλευτούν τη σωστή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού που έγινε από τις δύο χώρες και να συγκρατήσουν σε κάποιο βαθμό τις απώλειες που δημιούργησε η κρίση του κορωνοϊού.

«Τα οφέλη είναι πολλαπλά και για τον εξερχόμενο και τον εισερχόμενο τουρισμό. Απευθυνθήκαμε πρώτα στους γείτονες και ομοεθνείς μας που θεωρούνται όπως και η Κύπρος ένας safe προορισμός για να κάνουμε αυτή τη συμφωνία. Η Κύπρος έχει πολλά να κερδίσει καθώς οι Κύπριοι που επισκέπτονται κάθε χρόνιο την Ελλάδα ανέρχονται περίπου στις 500 χιλιάδες, ενώ οι Ελλαδίτες που επισκέπτονται στην Κύπρο είναι μόλις 200.000. Άρα υπάρχουν περιθώρια για σημαντική άνοδο», υπογράμμισε στο InBusinessNews ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βασίλης Σταματάρης.

Όπως πληροφορούμαστε σύντομα θα προσεγγιστούν και ξενοδοχεία σε αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο με στόχο να προσφέρουν κλίνες για ενίσχυση αυτής της προσπάθειας σε Κύπρο και Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στη συχνότητα των πτήσεων προς Ελλάδα, στις σκέψεις είναι να πραγματοποιούνται πτήσεις στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κρήτης και μετά να γίνονται εσωτερικές πτήσεις σε όλους όσοι επιλέγουν άλλο νησί της Ελλάδος.

Η Aegean εκδήλωσε ήδη ενδιαφέρον να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, ενώ στο χορό αναμένεται να μπουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Γίνονται επίσης σκέψεις όπως υπάρχουν πακέτα για διακοπές κάποιες μέρες στην Κύπρο και άλλες στην Ελλάδα με στόχο να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο οι δύο χώρες.

Παράλληλα θα ζητήσουν όπως υπάρχει και κρατική επιδότηση σε αυτά τα πακέτα, όπως θα γίνει και για τον εσωτερικό τουρισμό.
 

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024