Ενιαίο Τουριστικό Μέτωπο Κύπρου-Ελλάδας με εκπτώσεις 40%!

Πιέσεις για δημιουργία ενιαίου τουριστικού μετώπου Κύπρου-Ελλάδος με στόχο την εξασφάλισή τουριστών από τη μία χώρα στην άλλα προωθούν σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του InBusinessNews αρμόδιοι τουριστικοί φορείς των δύο χωρών.
 
Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να «εκμεταλλευτούν» οι δύο χώρες την καλή διαχείριση των δύο χωρών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ώστε να προσφερθούν τουριστικά πακέτα αρχής γενομένης από τα μέσα Ιουνίου σε διάφορους προορισμούς με εκπτώσεις που θα φθάνουν μέχρι και το 40%.
 
Κοινωνοί των εξελίξεων είναι και αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις από τα αεροδρόμια Κύπρου και Ελλάδος οι οποίες επέδειξαν προθυμία για παραχώρηση σημαντικών εκπτώσεων με την προϋπόθεση ότι οι πτήσεις που θα πραγματοποιούν θα είναι με γεμάτα αεροπλάνα.
 
Ήδη μεγάλη αεροπορική εταιρεία σε επικοινωνία που είχε με ταξιδιωτικούς πράκτορες της Κύπρου, εξέφρασε πρόθεση για παραχώρηση εισιτηρίων τους καλοκαιρινούς μήνες προς ελληνικές μεγαλουπόλεις και νησιά με κόστος που δεν θα ξεπερνά τα €100.
 
Στις σκέψεις των αρμοδίων φορέων είναι να προστεθεί στο ενιαίο τουριστικό μέτωπο και το Ισραήλ το οποίο έκανε επίσης καλή διαχείριση στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Στην ουσία οι αρμόδιοι θεωρούν πως αν γίνει συντονισμένα αυτή η προσπάθεια θα μπορούσαν τα αεροπλάνα να πραγματοποιούν πτήσεις με γεμάτες όλες τις θέσεις και όχι με μορατόριουμ θέσεων με αποτέλεσμα να μετακυλήσουν και σημαντική έκπτωση στα τελικά πακέτα που θα προσφέρουν.
 
Οι αρμόδιοι φορείς αναμένουν επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για το άνοιγμα των κυπριακών αεροδρομίων, το οποίο κατά την εκτίμηση τους θα μπορούσε να επιστρέψει στην κανονικότητα στα μέσα Ιουνίου.

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού