Τετράστερο ξενοδοχείο στον Πρωταρά και ξενοδοχείο για αθλητές στην Παρεκκλησία

Δύο νέα ξενοδοχεία προωθούνται προς ανέγερση σε Πρωταρά και Παρεκκλησία. Το πρώτο, που είναι ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων της FLISVOS INVESTMENTS LTD έχει ήδη λάβει την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής για κατασκευή του, υπό όρους και προϋποθέσεις ενώ το δεύτερο, που στοχεύει στην προσέλκυση επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών ομάδων ή και αθλητών, έχει τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση. 
 
Τετράστερο ξενοδοχείο στον Πρωταρά
Το έργο είναι της εταιρείας FLISVOS INVESTMENTS LTD και αφορά την ανέγερση ξενοδοχείου 4* δυναμικότητας 172 κλινών, στην περιοχή Πρωταρά. Τα τεμάχια ανέγερσης του ξενοδοχείου έχουν συνολικό εμβαδό 9.054τ.μ. και απέχουν περίπου 170μ από τη θάλασσα. Στην ευρύτερη περιοχή μελέτης υπάρχουν ξενοδοχεία και καταστήματα. Σε απόσταση περίπου 300 μέτρα δυτικά του τεμαχίου βρίσκεται η Λεωφόρος Πρωταρά-Κάβο Γκρέκο. Μέσα στο τεμάχιο 527 υπάρχουν επτά υποστατικά/κατοικίες που θα κατεδαφιστούν.

Το προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από τρία κτήρια (κυρίως κτήριο, κτήριο δωματίων, κτήριο αίθουσας προγεύματος), δύο κολυμβητικές δεξαμενές, μπαρ πισίνας, 39 χώρους στάθμευσης σε υπόγειο και ισόγειο εκ των οποίων οι δύο για ΑμεΑ και καταστήματα. Tο κυρίως κτήριο που θα αποτελείται από υπόγειο ισόγειο και τρεις ορόφους θα περιλαμβάνει χώρο υποδοχής/ αναμονής, γραφεία, μπαρ, κουζίνα εστιατόριο, κλειστή πισίνα κλπ καθώς επίσης επτά δωμάτια στον 1ο & 3ο όροφο και τέσσερεις σουίτες στον 3ο όροφο.
 
Το κτήριο δωματίων θα αποτελείται από υπόγειο ισόγειο και τρεις ορόφους και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 19 δωμάτια στο ισόγειο και 20 δωμάτια σε κάθε όροφο συμπεριλαμβανομένων και τριών δωματίων για ΑμεΑ (ένα σε κάθε όροφο). Το κτήριο αίθουσας προγεύματος θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και ένα όροφο και θα περιλαμβάνει κουζίνα, αίθουσα προγεύματος, χώρους υγιεινής, αίθουσα πολλαπλής χρήσης, αίθουσα τηλεόρασης κλπ.

COAST HOTEL στην Παρεκκλησία
Το COAST HOTEL στην Παρεκκλησία θα είναι ξενοδοχείο 116 δωματίων σε παραθαλάσσιο, μη ανεπτυγμένο οικόπεδο, εμβαδού 12.488 τ.μ., που εφάπτεται δημόσιας αμμώδους παραλίας. Το οικόπεδο είναι ένα από τα τελευταία διαθέσιμα, μη ανεπτυγμένα οικόπεδα εντός παραλιακής τουριστικής πολεοδομικής ζώνης (Τ1δ1) του Τοπικού Σχεδίου Λεμεσού.
 
Στην εν λόγω ζώνη βρίσκεται ένα ξενοδοχειακό σύμπλεγμα (hotel cluster) αποτελούμενο από τα Grand Resort, Elias Beach και Amara Hotel. Επιπρόσθετα, εντός της συνορεύουσας στα ανατολικά πολεοδομικής ζώνης T1δ βρίσκονται τα St Raphael και Parklane Hotel.
 
 
Οι εγκαταστάσεις διαμονής είναι 105 δωμάτια, 5 σουίτες και 6 δωμάτια για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού είναι έντονα προσανατολισμένη προς επισκέπτες που επιθυμούν να συνδυάσουν το ταξίδι τους με δραστηριότητες ευεξίας και αθλητισμού αναψυχής ή επαγγελματικές. Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει πλήρεις εγκαταστάσεις ευεξίας (Spa) και εγκαταστάσεις για προπονητικό ή ερασιτεχνικό αθλητισμό όπως εσωτερική πισίνα μήκους 25 μέτρων και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Επίσης θα διαθέτει χώρους στάθμευσης, συντήρησης και φύλαξης ποδηλάτων. 
 
 
Το ξενοδοχείο στοχεύει και στην προσέλκυση επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών ομάδων ή και αθλητών που ταξιδεύουν για να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα προετοιμασίας και αποθεραπείας και επιθυμούν διαμονή σε καταλύματα που διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια, πισίνα και spa.

Η στρατηγική του περιβαλλοντικού και αειφόρου σχεδιασμού βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου, με στόχο την πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) στο ελάχιστο επίπεδο της χρυσής πιστοποίησης. Το έργο εκτιμάται ότι θα παρέχει περίπου 150 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης για την τοπική κοινωνία.
 

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ