Tα μέτρα που έλαβαν στις μεταφορές οι 27 της ΕΕ και το ΗΒ

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα τα ξημερώματα το διάταγμα της κυβέρνησης για απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου, για τις επόμενες 14 μέρες, που ουσιαστικά είναι η ισχυρότερη δράση που έχει αποφασιστεί στον τομέα των μεταφορών από την Κυπριακή Δημοκρατία, για επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης του κορωνοϊού στο νησί.   

Στο ίδιο πλαίσιο, της εντατικοποίησης των προσπαθειών κατά της πανδημίας, και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ εντείνουν τα μέτρα τους, περιορίζοντας τα διασυνοριακά ταξίδια.  

Το InBusinessNews παρουσιάζει τα μέτρα που έχουν ληφθεί στον τομέα των μεταφορών (βρίσκονται υπό συνεχή αναθεώρηση) όπως παρατίθενται από την Κομισιόν:


Αυστρία: Διακοπή όλων των άμεσων πτήσεων από Ιταλία, Εσθονία, Γαλλία, Κάτω Χώρες, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ιράν, Ελβετία, Νότια Κορέα, Ρωσία και Ουκρανία και διακοπή των επιβατικών τρένων από Ιταλία, Ελβετία, Tσεχία, Σλοβακία και Σλοβενία, μέχρι νεωτέρας.
 
Βέλγιο: Απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό μέχρι τις 5 Απριλίου.
 
Βουλγαρία: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό, μέχρι νεωτέρας.
 
Κροατία: Μη δραστικά μέτρα στα αεροδρόμια.
 
Τσεχία: Απαγόρευση εισόδου σε όλους τους αλλοδαπούς, με εξαιρέσεις και απαγόρευση ταξιδιών εκτός Τσεχίας για πολίτες της χώρας και πάλι με εξαιρέσεις, μέχρι νεωτέρας.
 
Δανία: Σύσταση για αποφυγή όλων των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό και ειδικότερα προς Ιράν, Ιταλία, Αυστρία, Νότια Κορέα και Κίνα.
 
Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου σε όλους τους αλλοδαπούς και καραντίνα 14 ημερών για όλους όσους εισέρχονται στη χώρα, μέχρι νεωτέρας.
 
Φινλανδία: Αναστολή πτήσεων μέχρι τις 2 Απριλίου. Εξαιρούνται οι πτήσεις επιστροφής ατόμων που διαμένουν στη Φινλανδία ή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ και απαραίτητα επαγγελματικά και άλλα ταξίδια.
 
Γαλλία: Απαγόρευση ταξιδιών από τις 17 Μαρτίου και για τις επόμενες 15 ημέρες.
 
Γερμανία: Προσωρινός συνοριακός έλεγχος στα χερσαία σύνορα με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και τη Δανία, μέχρι νεωτέρας και σύσταση για αποφυγή μη ουσιαστικών, τουριστικών ταξιδιών στο εξωτερικό.
 
Ελλάδα: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό σε περιοχές με τοπική μετάδοση του COVID-19, μέχρι νεωτέρας.
 
Ουγγαρία: Κλείσιμο των συνόρων, μέχρι νεωτέρας. Στη χώρα επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο Ούγγροι πολίτες.
 
Ιρλανδία: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό μέχρι τις 29 Μαρτίου και καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα. Αυτό περιλαμβάνει τους κατοίκους της Ιρλανδίας, αλλά όχι αυτούς από τη Βόρειο Ιρλανδία.
 
Ιταλία: Τα ταξίδια στη χώρα επιτρέπονται μόνο για λόγους που σχετίζονται με την υγεία, την εργασία ή άλλους απαραίτητους λόγους, μέχρι νεωτέρας ενώ υπάρχει και απαγόρευση μεταφοράς επιβατών στη Σικελία. Επίσης, εφαρμόζεται καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα.
 
Λετονία: Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που αφορά ολόκληρη την επικράτεια της και η οποία προνοεί απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τα σύνορα, εκτός από ειδικές περιπτώσεις, μέχρι τις 14 Απριλίου.
 
Λιθουανία: Εθνική απαγόρευση για ταξίδια μέχρι τις 30 Μαρτίου. Εκτός εξαιρέσεων, οι Λιθουανοί απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα ενώ οι αλλοδαποί και πάλι εκτός εξαιρέσεων, απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα.
 
Λουξεμβούργο: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό μέχρι νεωτέρας.
 
Μάλτα: Αναστολή όλων των απευθείας πτήσεων προς/ από την Ιταλία μέχρι τις 24 Μαρτίου και αναστολή όλων των απευθείας πτήσεων προς/ από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ελβετία μέχρι τις 25 Μαρτίου. Παράλληλα, υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για άτομα που επιστρέφουν από τις πιο πάνω χώρες, καθώς και τις Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ), Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Ιράν και Νότια Κορέα.
 
Ολλανδία: Αναστολή πτήσεων από την Ιταλία μέχρι τις 27 Μαρτίου και σύσταση για αποφυγή μη ουσιαστικών ταξιδιών στο εξωτερικό μέχρι τις 6 Απριλίου.
 
Πολωνία: Μέχρι τις 29 Μαρτίου, αναστολή όλων των διεθνών επιβατικών πτήσεων στην Πολωνία. Εξαιρούνται οι ναυλωμένες πτήσεις για επαναπατρισμό Πολωνών υπηκόων και κάποιες άλλες περιπτώσεις. Εφαρμόζεται καραντίνα 14 ημερών.
 
Πορτογαλία: Επαναφορά των συνοριακών ελέγχων και περιορισμοί στην είσοδο στη χώρα μέχρι τις 15 Απριλίου και αναστολή των πτήσεων από την Ιταλία μέχρι τις 24 Μαρτίου.
 
Ρουμανία: Κλείσιμο διαφόρων σημείων διέλευσης των συνόρων και καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν από χώρες με περισσότερα των 500 κρουσμάτων, μέχρι νεωτέρας. Παράλληλα, αναστολή πτήσεων και των άμεσων σιδηροδρομικών μεταφορών μεταξύ Ιταλίας και Ρουμανίας, μέχρι 23 και 31 Μαρτίου αντίστοιχα.
 
Σλοβακία: Απαγόρευση εισόδου στο έδαφος της χώρας για όλους τους αλλοδαπούς, εκτός εξαιρέσεων, μέχρι νεωτέρας και σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό.
 
Σλοβενία: Αναστολή όλων των διεθνών επιβατικών πτήσεων μέχρι τις 30 Μαρτίου.
 
Ισπανία: Επαναφορά των συνοριακών ελέγχων και περιορισμοί στην είσοδο στη χώρα. Μόνο οι Ισπανοί πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην εθνική επικράτεια από την ξηρά, μέχρι νεωτέρας. Παράλληλα, υπάρχει και  αναστολή των πτήσεων από την Ιταλία μέχρι τις 24 Μαρτίου.
 
Σουηδία: Μη δραστικά μέτρα στα αεροδρόμια. 
 
Ηνωμένο Βασίλειο: Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων στο εξωτερικό μέχρι τις 16 Απριλίου.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες