Cyprus Airways: Έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο, έκκληση προς το κοινό

Η Cyprus Airways ανακοίνωσε ότι το τηλεφωνικό της κέντρο λαμβάνει μεγάλο αριθμό κλήσεων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεχνικά προβλήματα και κάποιες γραμμές να πέφτουν. 

Στις προσπάθειες της εταιρείας να υποστηρίξει όλα τα αιτήματα, προτείνει στο κοινό να καλεί το τηλεφωνικό κέντρο μόνο εάν ταξιδεύει εντός των επόμενων 48 ωρών για να περιορίσουν τις εισερχόμενες κλήσεις και να διασφαλίσουν ότι οι αλλαγές και επιστροφές γίνονται έγκαιρα.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι σε συνέχεια του διαγγέλματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τις 1 π.μ. στις 15 Μαρτίου 2020 και για περίοδο 15 ημερών θα μπορούν να εισέρχονται στην Κύπρο επιβάτες που εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες:
• Κύπριοι πολίτες
• Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία
• Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στην Δημοκρατία
• Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία / αποστολή δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων
• Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων από τρίτες χώρες για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο
• Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Από τις 6π.μ. τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία των προσώπων που εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες, επιτρέπεται μόνο σε όσους κατά την άφιξη τους προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση εξέτασης του κορωνοϊού από πιστοποιημένα ιατρικά κέντρα από τη χώρα προέλευσης τους. Όσοι εκπληρούν τις εν λόγω προϋποθέσεις, θα τίθενται υποχρεωτικά υπό περιορισμό (καραντίνα) για 14 μέρες, σε χώρους φιλοξενίας που θα καθορίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Επιβάτες που δεν εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες, δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στην Κύπρο και θα πρέπει να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο από όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Call Center στο 8000 8111 (χωρίς χρέωση) ή στο +357 24000053 (διεθνείς κλήσεις) προκειμένου να προβούν σε εναλλακτικές ρυθμίσεις ταξιδιού.

Ανακοίνωση - 12 Μαρτίου 2020
Η αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε ακόμα ότι οι επιβάτες που αγόρασαν εισιτήρια με ημερομηνίες ταξιδιού έως τις 30 Απριλίου 2020 και επιθυμούν να αλλάξουν τις ημερομηνίες ταξιδίου τους, μπορούν να το κάνουν χωρίς καμμιά χρέωση. Σε περίπτωση διαφοράς στη τιμή ναύλου, θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό της διαφοράς.

Οι πελάτες που πραγματοποίησαν κράτηση εισιτηρίων απευθείας με την Cyprus Airways, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Call Center για τυχόν αλλαγές εισιτηρίων στο 8000 8111 (χωρίς χρέωση) ή στο +357 24000053 (διεθνείς κλήσεις). Οι πελάτες που πραγματοποίησαν κράτηση εισιτηρίων μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για τέτοιες αλλαγές.

Η Cyprus Airways σημειώνει ότι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση και ακολουθεί τις οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) σχετικά με αυτό το σημαντικό θέμα.

Δειτε Επισης

Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα