TourInvest Cyprus

Deal με Δανό επενδυτή για το ξενοδοχείο «Αγορά» στα Λεύκαρα

Μαρία Στυλιανού  21/02/2020 06:41
Deal με Δανό επενδυτή για το ξενοδοχείο «Αγορά» στα Λεύκαρα
TourInvest Cyprus

Deal με Δανό επενδυτή για το ξενοδοχείο «Αγορά» στα Λεύκαρα

Μαρία Στυλιανού  21/02/2020 06:41
Ζωή και πάλι αναμένεται να πάρει σε περίπου ένα χρόνο το εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Αγορά» στα Πάνω Λεύκαρα, ενισχύοντας τις τουριστικές υποδομές της περιοχής και δημιουργώντας ελπίδες για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στα Λεύκαρα. Δανός επενδυτής, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Κύπρο, προχώρησε σε ενοικίαση του εν λόγω ξενοδοχείου από την Εκκλησία, στην οποία ανήκει, και αφού το ανακαινίσει ριζικά, αναμένεται να το επαναλειτουργήσει εντός του 2021.

RELATED ARTICLESΔιαβάστε ακόμα:
Μισιρλής: Αυτά τα ακίνητα προσφέρουν καλές αποδόσεις σε επενδυτές
Μ. Λουκαΐδης: Ό,τι πάει καλά στην Κύπρο μπαίνουμε όλοι (video)
 
Οι σχετικές υπογραφές μεταξύ του επενδυτή και της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος έπεσαν την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου. Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Δήμαρχος Λευκάρων, Σοφοκλής Σοφοκλέους, τόνισε ότι η συμφωνία προβλέπει την ενοικίαση του παλιού ξενοδοχείου για περίοδο περίπου 60 χρόνων, ενώ το κόστος για αναπαλαίωση και ανακαίνιση του υπολογίζεται, με μια πρόχειρη εκτίμηση, περίπου στο €1,5 εκατ.
 
Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονταν σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, ενώ εδώ και μήνες υπήρχε συνεργασία για τον σχεδιασμό που θα ακολουθηθεί, καθώς ο επενδυτής δεσμεύθηκε να το λειτουργήσει εκ νέου ως ξενοδοχείο. «Συμφωνήθηκε ότι θα διατηρηθεί η αρχιτεκτονική του κτηρίου καθώς και ότι θα μείνει ως έχει η αδειοδότηση που είχε πάρει ο χώρος», πρόσθεσε ο κ. Σοφοκλέους, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη που θα προσβάλλει το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική των Λευκάρων.
 
αγορά 5
 
αγορά 4

 
Ελπίδες για τον τοπικό τουρισμό
Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία των Λευκάρων, η οποία εκτιμά ότι με το άνοιγμα του εν λόγω ξενοδοχείου θα ενισχυθούν σημαντικά οι τουριστικές κλίνες της περιοχής, ικανοποιώντας την ανάγκη και τη ζήτηση που υπάρχει. Όπως ανέφερε ο κ. Σοφοκλέους, τα Λεύκαρα, ως αγροτουριστικός προορισμός, δέχονται χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και συνεπώς οι ανάγκες για φιλοξενία τους αυξάνονται.  Με δεδομένο το γεγονός ότι σε ενάμιση περίπου μήνα ολοκληρώνεται και το μεγάλο συνεδριακό κέντρο της περιοχής, κόστους περίπου €2 εκατ, εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα οι ανάγκες για κλίνες στα Λεύκαρα θα ενισχυθούν. «Γι αυτό και θεωρείται για μας εξαιρετικής σημασίας η εξεύρεση αυτής της λύσης, ειδικά για ένα ξενοδοχείο το οποίο για χρόνια δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην τουριστική μας βιομηχανία», πρόσθεσε ο Δήμαρχος. Θετική, επίσης, εξέλιξη, θεωρείται το γεγονός ότι η λειτουργία ενός ακόμα ξενοδοχείου θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει την τουριστική υποδομή της περιοχής.
 

αγορά 2


Υπενθυμίζεται ότι το «Αγορά», το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου 10 χρόνια και έχει υποστεί λεηλασίες από επιτήδειους, ανήκε στον Δήμο Λευκάρων. Η εικόνα ενός τέτοιου εγκαταλελειμμένου κτηρίου και μάλιστα στο κέντρο των Λευκάρων δημιουργεί μια φοβερή οπτική ρύπανση και αποτελεί εστία μικροβίων, σε μια περιοχή που δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό τουριστών.  Εξ’ ου και ο Δήμος επιχειρούσε από καιρό να βρει λύση για το θέμα. Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και με τη συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών και των δανειστικών Επιτρόπων, αγοράστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος έναντι €330 χιλιάδων, με διακανονισμό. Μετά την πώληση του, Εκκλησία και Δήμος Λευκάρων βρίσκονταν σε συνεργασία για εξεύρεση επενδυτή, υπό την προϋπόθεση της λειτουργίας του ως ξενοδοχείο, προκειμένου να προσελκύει ντόπιους και ξένους τουρίστες για πολυήμερες διακοπές.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας