Aphrodite Hills Resort: Η πόλη δίπλα στην Πέτρα του Ρωμιού

Έρχονται νέες οικιστικές μονάδες στο Aphrodite Hills Resort, το οποίο σήμερα διαθέτει εντυπωσιακές επαύλεις και διαμερίσματα, όπως και ξενοδοχείο 5 αστέρων. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν χτιστεί περισσότερα από 750 σπίτια στον λόφο της Αφροδίτης. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη δεν σταματούν, όπως είπε ο project manager του έργου Ζήνων Παπαλοΐζου.

Διαβάστε ακόμα:

Gordian: 5+1 διαμερίσματα από €56,000! (pics)
Αυτό είναι το ακριβότερο διαμέρισμα που πουλά η Altamira


 
Ανέλαβε να με ξεναγήσει ο άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, σπιθαμή προς σπιθαμή, το Aphrodite Hills Resort. Πρόκειται για ένα θέρετρο το οποίο περισσότερο παραπέμπει σε μια μικρή πόλη με πολύ πράσινο και λιγότερο τσιμέντο παρά σε αυτό που είχα στο μυαλό μου. Έχοντας ξεναγό τον κ. Παπαλοΐζου, συνειδητοποίησα ότι το Aphrodite Hills Resort είναι τελικά πολύ περισσότερα από εκείνο που ανέμενα να δω.
Το θέρετρο καλύπτει μια τεράστια δασώδη έκταση 234 εκταρίων με ελιές, χαρουπιές και πεύκα, εντός της οποίας βρίσκει κανείς ό,τι και στην περιοχή που ζει. Όλες, δηλαδή, τις απαραίτητες ανέσεις, αλλά στην προκειμένη με αρκετές δόσεις πολυτέλειας. Και όλα αυτά σε ένα λόφο γεμάτο μύθους και ιστορίες που μαγεύουν και σε απόσταση αναπνοής από τη μυθική Πέτρα του Ρωμιού.
 
Η διαδρομή με το buggy
Επιβιβαστήκαμε στο buggy, μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιείται κυρίως από παίχτες του γκολφ, και με οδηγό τον κ. Ζήνωνα διασχίσαμε τα κυριότερα σημεία του θερέτρου, στο οποίο είναι χαρακτηριστικές οι πινελιές παράδοσης συνδυασμένες με αρχιτεκτονική κομψότητα.

Σε διαφορετικά σημεία, τα οποία βρίσκονται μακριά το ένα από το άλλο, ξεφυτρώνουν μικρά χωριουδάκια, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα, στα οποία υπάρχουν ιδιόκτητα σπίτια και διαμερίσματα. Χωριουδάκια που φέρουν ονόματα τα οποία είναι εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία: Αpollo, Ηelios, Ηestiades, Οrpheus, Ζephyros, Τheseus, Αeneas, Αlexander. Σε αυτά μπορεί να βρει κανείς αυτό που ψάχνει, από μια πολυτελή έπαυλη με αυτόνομη πισίνα μέχρι ένα διαμέρισμα το οποίο να ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Και φυσικά εκεί βρίσκεται και το πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο είναι ιδανικό για όλους.

Εντός του resort αναγείρονται τώρα και δυο νέα συγκροτήματα κατοικιών, ο Ερμής και ο Ποσειδώνας. Αποτελούνται από ανεξάρτητες και ημιεφαπτόμενες πολυτελείς επαύλεις έως και τεσσάρων υπνοδωματίων και βρίσκονται στις πιο ωραίες πλαγιές ολόκληρου του λόφου και με την πιο εντυπωσιακή θέα της θάλασσας.
 
 
Ανοιχτό για όλους
Άγνωστο παράγοντα για τη γράφουσα, πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι και τόση ζωή εκεί ολόχρονα, αποτελούσε και το ότι μπορεί ο καθένας από εμάς να επισκεφθεί το Aphrodite Hills Resort ανά πάσα στιγμή. Να περάσει εκεί τη μέρα του ποικιλοτρόπως είτε επιλέγοντας κάποια αθλητική δραστηριότητα με φίλους ή και την οικογένειά του είτε επισκεπτόμενος ένα από τα κέντρα αναψυχής που διαθέτει το θέρετρο και τα οποία βρίσκονται στη γραφική λιθόστρωτη πλατεία που υπάρχει στον πυρήνα του.

Κατά τ’ άλλα, στο Aphrodite Hills Resort μπορεί κανείς να βρει supermarket, καταστήματα ένδυσης και κοσμημάτων, εξοπλισμού για golfers και τενίστες, φαρμακείο, ιατρικό κέντρο κι εκκλησάκι. Σε όλα αυτά έχουν πρόσβαση όχι μόνο όσοι διαμένουν εκεί είτε μόνιμα είτε ως επισκέπτες, αλλά και οποιοσδήποτε το θελήσει. Κι εκτός των άλλων, στον χώρο λειτουργεί και νηπιαγωγείο για τους διαμένοντες που έχουν μικρά παιδιά.

Σημείο αναφοράς, επίσης, αποτελεί και το βραβευμένο σπα, το οποίο παρέχει πλήρεις υπηρεσίες και πληθώρα περιποιήσεων σε 27 δωμάτια.
 
Από το golf στο τένις
Δεν είναι τυχαίο που στο θέρετρο σπεύδουν από το εξωτερικό επαγγελματίες παίχτες του golf, αλλά και λάτρεις του αθλήματος, καθώς στη μέση του βρίσκεται το διεθνών προδιαγραφών γήπεδο, το οποίο όπως μου αναφέρθηκε, φέρει την ύψιστη τιμητική διάκριση και πιστοποίηση ως το PGA National, ενώ έχει εξασφαλίσει και το βραβείο IAGTO για το καλύτερο γήπεδο golf της Ευρώπης. Πρόσφατα ανακοινώθηκε και η επιβλητική νίκη του απόλυτου double στην αναγνώριση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής προσφοράς και αριστείας στο γκολφ: Κορυφαίο Βραβείο Βιωσιμότητας & Βραβείο Κορυφαίας Εμπειρίας.

Πέρα από αυτό, όμως, το θέρετρο διαθέτει ακαδημία τένις με εννέα επαγγελματικά γήπεδα, όπου φιλοξενούνται τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας.
 
 
Από το 1989 στο αύριο
Καθόλου τυχαία η ανάθεση από την οικογένεια Λανίτη της επίβλεψης αυτού του μεγαλεπήβολου έργου σε έναν άνθρωπο όπως ο Ζήνων Παπαλοΐζου, ο οποίος διαθέτει τεράστια εμπειρία σε μεγαλύτερα έργα, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού, ακόμη και αν ο ίδιος, μέσα από την απλότητά του, απορρίπτει τη σπουδαιότητα όλων αυτών. Το μόνο που παραδέχεται είναι το γεγονός πως ίσως να μην ήταν τόσο τυχαία η πρώτη επαφή που είχε με τον χώρο, μια δεκαετία προτού καν του αναθέσουν το εν λόγω έργο.

Είχε πάει εκεί το 1989 για να φωτογραφίσει τις ανεμώνες και μερικά χρόνια αργότερα βρέθηκε να ηγείται ενός μεγαλεπήβολου έργου και πλέον να είναι μόνιμος κάτοικος. Είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον στενό του συνεργάτη και CEO του resort, Γιώργο Μισιρλή, θα δώσει λύση στο οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει ανά πάσα στιγμή. Ακόμη και αν ο ίδιος θεωρεί πως όταν φύγει από εκεί θα είναι εύκολο να αναλάβει κάποιος άλλος, «δεν είναι επιστήμη», λέει, εντούτοις όλοι γνωρίζουν, εργαζόμενοι και κάτοικοι, πως είναι η ψυχή του θερέτρου.
 

Για την ώρα, πάντως, η προσοχή όλων στρέφεται στη δημιουργία ενός άλλου εξίσου τεράστιου έργου, του Aphrodite Springs, το οποίο θα καλύπτει μια τεράστια έκταση δίπλα στο Aphrodite Hills Resort, εκεί που τώρα βρίσκει κανείς το κέντρο ιππασίας. Θα διαθέτει επαύλεις και διαμερίσματα αλλά και γήπεδο γκολφ.

Από τον Ποσειδώνα στον Ερμή, η ανάπτυξη σε αυτή τη μικρή πόλη της Αφροδίτης δεν σταμάτα ποτέ.
 
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό IN Business τεύχος Νοεμβρίου

Δειτε Επισης

Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»