Powered by

Deal για κρουαζιέρες και απευθείας πτήσεις έκλεισε ο Φαίδωνας

Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής και φιλοξενίας έτυχαν από τις Αρχές της Αλεξάνδρειας ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος και οι δημότες της Πάφου που επισκέφθηκαν την αδελφοποιημένη πόλη στο πλαίσιο κρουαζιέρας που οργάνωσε ο Δήμος στην ιστορική πόλη της Αιγύπτου.

Επρόκειτο για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας μετά από 10 χρόνια, γεγονός που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα τόσο από τον Κυβερνήτη της Αδελφοποιημένης πόλης όσο και από τους απλούς πολίτες οι οποίοι χαιρετούσαν με εμφανή χαρά και ελπίδα τους ξένους επισκέπτες τους, αφού όλες οι κρουαζιέρες είχαν διακοπεί λόγω της πολιτικής αστάθειας που επικρατούσε στη χώρα.
Σε συνάντηση του Δημάρχου Πάφου με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Abdelaziz Konsowa, συζητήθηκε το θέμα της πραγματοποίησης 6-8 κρουαζιέρων από Λεμεσό προς Αλεξάνδρεια κατά την θερινή τουριστική περίοδο του 2020, ενώ προς υλοποίηση του στόχου αυτού οι Αλεξανδρινές Λιμενικές Αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προσφέρουν ως κίνητρο σημαντική έκπτωση στους φόρους ελλιμενισμού.
Ο Δήμαρχος Πάφου και ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας αποφάσισαν επίσης την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων.

Τον Δήμαρχο και τους δημότες της Πάφου ανέμεναν στο λιμάνι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, τα οποία κάλυψαν εκτενώς την τελετή υποδοχής.

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου που δόθηκε στο χώρο του λιμανιού, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε μεταξύ άλλων την σημασία και την αξία της αδελφοποίησης των δύο ιστορικών πόλεων και αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται για την πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων τους μέσα από τη στενή συνεργασία που αναπτύσσουν.
Το πρόγραμμα, της επίσκεψης περιλάμβανε επισκέψεις στο Ελληνο-Ορθόδοξο Πατριαρχείο, στην ιστορική Βιβλιοθήκη, στο σπίτι του μεγάλου Αλεξανδρινού Κωνσταντίνου Καβάφη και σε άλλα αξιοθέατα της πόλης που για αιώνες υπήρξε λίκνο του ελληνικού πολιτισμού.

Δειτε Επισης

Μπουκάρουν σε ξενοδοχεία για αδήλωτη εργασία και σκορπούν τον τρόμο-Ενοχλημένοι οι επιχειρηματίες
Goody’s Burger House: Έρχονται στη Λευκωσία-Ετοιμάζουν άνοιγμα στο Mall of Cyprus
Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Επαφές Κώστα Κουμή με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς στο Ντουμπάι
Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα
Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022