Τα 15 καλύτερα Hostels της Κύπρου (Photos)

Τα hostels είναι πολλά περισσότερα από ένα φθηνό κατάλυμα ή ένα low budget ξενοδοχείο.Είναι ένας μοναδικός τρόπος να ταξιδεύετε και να γνωρίζετε άτομα σαν κι εσάς. Στους κοινόχρηστους χώρους, όπως η κουζίνα ή οι χώροι παιχνιδιού, μπορείτε να ανταλλάξετε συμβουλές και ταξιδιωτικές ιστορίες με backpacker από όλο τον κόσμο.

Έχουν εξελιχθεί πολύ από τον πρώτο ξενώνα νεότητας που άνοιξε το 1912. Από «crash-pad» μέχρι «poshtels», τα hostel απευθύνονται πλέον σε όλους. Έτσι, είτε προτιμάτε ένα κρεβάτι σε κοινόχρηστο κοιτώνα είτε το δικό σας ιδιωτικό δωμάτιο, θα ανακαλύψετε ότι τα περισσότερα hostel είναι φθηνότερα από ένα ξενοδοχείο και σίγουρα πιο παρεΐστικα.

 

Διαβάστε ακόμα: Στο σφυρί κατοικίες και διαμερίσματα στη Λευκωσία


Διαβάστε ακόμα: Οι 19 που προμήθευσαν φαγητό τις Φυλακές (Λίστα)


 

Tα πλεονεκτήματα τους είναι αρκετά.

Συγκεκριμένα προσφέρουν:

-Χαμηλότερο κόστος
-Πολλές δωρεάν παροχές
-Δωρεάν και συνήθως καλό ίντερνετ
-Συνήθως βρίσκονται σε κεντρικά μέρη ή σε μέρη με καλή συγκοινωνία


Το InBusinessNews με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου ότι η Κύπρος δεν θα προσφέρει κίνητρα για δημιουργία hostels στην Κύπρο καθώς δεν απευθύνονται σε τουρισμό που στοχεύουν να προσελκύσουν έψαξε και σας παρουσιάζει τα 15 καλύτερα Hostels της Κύπρου αλλά και τα καλύτερα Hostels στον κόσμο.
NEX HOSTEL ΕΓΚΩΜΗ

Το NEX Hostel βρίσκεται στη Λευκωσία, σε απόσταση 300μ. από το Υπουργείο Άμυνας και 400μ. από το Υπουργείο Υγείας. Προσφέρει κοινόχρηστο lounge, δωρεάν WiFi σε όλους τους χώρους και δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Έχει επίσης κοινόχρηστη κουζίνα και μπάρμπεκιου. Οι μονάδες παρέχουν πρόσβαση σε μπαλκόνι με θέα στην πόλη.
Όλα τα δωμάτια του hostel περιλαμβάνουν ντουλάπα. Κάθε δωμάτιο στο NEX Hostel διαθέτει κλιματισμό και κοινόχρηστο μπάνιο.
Στο κατάλυμα υπάρχει βεράντα. Στη Λευκωσία και στη γύρω περιοχή οι επισκέπτες του NEX Hostel μπορούν να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία.Άλλα δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος κοντά στο hostel είναι η Πρεσβεία του Ισραήλ, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Πρεσβεία των ΗΠΑ.

XANTHIS HOSTEL ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Το Xanthis Xenierou Inn είναι ένα κατάλυμα στη Λευκωσία, σε κοντινή απόσταση από τράπεζες, σούπερ μάρκετ, καταστήματα και μια στάση λεωφορείου.

Στο κατάλυμα παρέχονται δωρεάν Wi-Fi, κοινόχρηστη κουζίνα, ντους και τουαλέτες. Η κουζίνα διαθέτει βραστήρα, μίξερ, ψυγείο και κουζίνα. Όλα τα δωμάτια περιλαμβάνουν κλινοσκεπάσματα και πετσέτες. Υπάρχει επιφάνεια εργασίας σε όλα τα δωμάτια.
Το Xanthis Xenierou Inn απέχει 400μ. από το Βυζαντινό Μουσείο και 500μ. από το Μνημείο Ελευθερίας. Η οδός Λήδρας είναι προσβάσιμη σε 300 μέτρα.

COSTAS HOSTEL ACTION ΤΣΕΡΙ

Το Costas Hostel Action βρίσκεται στο Τσέρι Λευκωσίας και προσφέρει δωρεάν ποδήλατα, κήπο και βεράντα, καθώς πλήθος άλλων παροχών. Το κατάλυμα προσφέρει 24ωρη ρεσεψιόν, ενώ μπορείτε να κανονίσετε εκδρομές στη γύρω περιοχή κατόπιν αιτήματος και με επιπλέον χρέωση.

Κάθε δωμάτιο στο hostel διαθέτει αίθριο με θέα στον κήπο. Όλα περιλαμβάνουν καφετιέρα και κοινόχρηστο μπάνιο με ντους, ενώ σε ορισμένα δωμάτια υπάρχει κουζίνα με φούρνο. Σε όλες τις μονάδες του Costas Hostel Action θα βρείτε καθιστικό.

Η γύρω περιοχή προσφέρεται για διάφορες δραστηριότητες, όπως ποδηλασία.

LEMONGRASS HOSTEL ΛΕΜΕΣΟΣ

Το Lemongrass Hostel βρίσκεται στη Λεμεσό και αποτελεί ένα κατάλυμα μόνο για ενήλικες που προσφέρει κοινόχρηστο lounge, κήπο και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου. Αυτό το hostel είναι κοντά σε πολλά αξιοθέατα, καθώς απέχει περίπου 2χλμ. από το Κάστρο, λιγότερο από 1χλμ. από το θέατρο Ριάλτο και 19 λεπτά με τα πόδια από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το κατάλυμα παρέχει επίσης κοινόχρηστη κουζίνα και δωρεάν Wi-Fi. Όλα τα δωμάτια στο hostel διαθέτουν αίθριο με θέα στον κήπο και κοινόχρηστο μπάνιο με ντους, στεγνωτήρα μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

Κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει επίσης φούρνο μικροκυμάτων.Το Lemongrass Hostel απέχει 2,3χλμ. από τη Μαρίνα Λεμεσού και 7χλμ. από το εμπορικό κέντρο MyMall.  Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την διεθνή σελίδα Hostelworld αναδείχθηκε ως το καλύτερο Hostel της Κύπρου.

LIMA SOL HOUSE ΛΕΜΕΣΟΣ

Το Lima Sol House βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού, σε απόσταση μόλις 300μ. από την πολυσύχναστη πλατεία Σαριπόλου και 600μ. από το Κάστρο της Λεμεσού. Η παραλία απέχει περίπου 15 λεπτά με τα πόδια, ενώ η Λάρνακα και το Αεροδρόμιο της Πάφου είναι προσβάσιμα σε περίπου 35 λεπτά οδικώς.Το Lima Sol House προσφέρει κρεβάτια σε κοιτώνες, καθώς και ιδιωτικά δωμάτια. Όλες οι μονάδες περιλαμβάνουν δωρεάν θέρμανση και ανεμιστήρες, ντουλάπια φύλαξης προσωπικών ειδών, λευκά είδη και πετσέτες. Οι κοιτώνες και τα δωμάτια παρέχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστο μπάνιο.
Διατίθενται επίσης δωρεάν Wi-Fi, θέσεις στάθμευσης, ευρύχωρο κοινόχρηστο lounge, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και εγκαταστάσεις πλυντηρίων.

JEDI GARDEN HOSTEL ΛΕΜΕΣΟΣ

Πρόκειται για ένα όμορφα διαμορφωμένο Hostel που απευθύνεται μόνο για ενήλικες και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Κάστρο της Λεμεσού. Προσφέρει 6 δωμάτια μη καπνιζόντων, εγκαταστάσεις πλυντηρίων σελφ-σέρβις, δωρεάν Wifi και πολύ όμορφο κήπο. Θεωρείται ως Hostel δύο αστέρων και βρίσκεται στην οδό Αθηναϊδος Λανίτου 16 στη Λεμεσό.
 
JEDI HUB HOSTEL ΛΕΜΕΣΟΣ

Βρίσκεται στη Λεμεσό σε απόσταση 1,2 χιλιομέτρων από τη Μαρίνα Λεμεσού και προσφέρει διαμονή με shared lounge, δωρεάν στάθμευση και δωμάτια με κλιματισμό και όλο τον ηλεκτρικό εξοπλισμό. Προσφέρει διαμονή σε κοιτώνες ανδρών και γυναικών από 6 μέχρι 8 άτομα αλλά και μεικτούς κοιτώνες.

Βρίσκεται στην οδό Θερμοπυλών 48 στη Λεμεσό.

 HOSTEL CYPRUS HOUSE ΛΕΜΕΣΟΣ

Το Hostel "Cyprus House" βρίσκεται στη Λεμεσό, σε απόσταση 1,7χλμ. από τη μαρίνα. Προσφέρει κήπο, βεράντα και θέα στον κήπο. Το κατάλυμα διαθέτει κοινόχρηστη κουζίνα, κοινόχρηστο lounge και δωρεάν WiFi σε όλους τους χώρους. Το κατάλυμα είναι κοντά σε διάφορα δημοφιλή αξιοθέατα όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού, ο Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.Οι μονάδες έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστο μπάνιο με μπανιέρα και στεγνωτήρα μαλλιών.Τα δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος κοντά στο hostel είναι το Κάστρο της Λεμεσού, το Θέατρο Ριάλτο και το Δημοτικό Πάρκο Λεμεσού.

JEDI SURF HOSTEL ΛΕΜΕΣΟΣ

Πρόκειται για ξενώνα 1 αστέρα στην οδό Μιαούλη στη Λεμεσό, σε κοντινή απόσταση από το Κάστρο της Λεμεσού. 28 δωμάτια. Έχει συνολικά 28 δωμάτια και προσφέρει στους επισκέπτες του δωρεάν χώρο στάθμευσης.

WHITE HOSTEL ΛΕΜΕΣΟΣ

Βρίσκεται στην οδό Γεώργιου Κατσουνωτού στη Λεμεσό πολύ κοντά στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού. Yπάρχουν δωμάτια με θέα τη θάλασσα, δωρεάν WiFi και κοιτώνες μεικτοί αλλά και αποκλειστικά για γυναίκες.

TRIP YARD HOSTEL ΛΑΡΝΑΚΑ

Είναι Hostel 1 αστέρα και βρίσκεται στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά 24 στο flat 12 στην επαρχία Λάρνακας. Προσφέρει δωρεάν wifi και κλιματισμό και κοιτώνες για γυναίκες αλλά και μεικτούς κοιτώνες. Βρίσκεται σε απόσταση 19 λεπτών με τα πόδια από την παραλία των Φοινικούδων.

KATKA HOSTEL ΛΑΡΝΑΚΑ

Το KATKA Hostel βρίσκεται στη Λάρνακα και προσφέρει κοινόχρηστο lounge και βεράντα. Αυτό το κατάλυμα είναι σε απόσταση 300μ. από το Τέμενος Τούζλα και 1,6χλμ. από την Πλατεία Ευρώπης. Επίσης παρέχει 24ωρη ρεσεψιόν, κοινόχρηστη κουζίνα και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.

Όλα τα δωμάτια στο hostel διαθέτουν μπαλκόνι και καθιστικό. Κάθε δωμάτιο στο KATKA Hostel περιλαμβάνει επίσης επιφάνεια εργασίας και κοινόχρηστο μπάνιο.

TRIP YARD HOSTEL ΠΑΦΟΣ

Το Trip Yard Hostel Paphos είναι τοποθετημένο στην Κάτω Πάφος πολύ κοντά στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου.Εκτός από θυρίδα ασφαλείας στο δωμάτιο, τηλεόραση LCD ευρείας οθόνης, χώρο τραπεζαρίας, ψηλή οροφή και ξεχωριστή τουαλέτα, τα δωμάτια έχουν κρεβάτια όπως υποαλλεργικά μαξιλάρια, μαξιλάρια από αφρώδες υλικό και πουπουλένια μαξιλάρια.

Στα δωμάτια επίσης έχει μαρμάρινο δάπεδο. Αυτό το κατάλυμα έχει κοινά μπάνια. Είναι εξοπλισμένο με προϊόντα περιποίησης, ρόμπες και πετσέτες.

C.A.T. HOSTEL ΠΑΦΟΣ

Το C.A.T Hostel βρίσκεται στην πόλη της Πάφου, σε απόσταση 200μ. από το Μαρκίδειο Θέατρο, και προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια με δωρεάν WiFi και γρήγορο check-in/check-out. Όλα τα δωμάτια έχουν μικρή κουζίνα και κοινόχρηστο μπάνιο. Στο κατάλυμα υπάρχουν κοινόχρηστη κουζίνα και ATM για τους επισκέπτες.

Τα δωμάτια του C.A.T Hostel διαθέτουν βραστήρα και καθιστικό.Τα δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος κοντά στο κατάλυμα περιλαμβάνουν την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, την Πλατεία Κένεντι και το θέατρο Αττικόν.

PAPHOS INN HOSTEL

Το Paphos Inn είναι ένα κατάλυμα μόνο για ενήλικες με μπαρ, κοινόχρηστο lounge και κήπο στην Πάφο. Το κατάλυμα προσφέρει υπηρεσία θυρωρείου, τουριστικό γραφείο και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους και διαθέτει προσωπικό ψυχαγωγίας και κοινόχρηστη κουζίνα.Στο hostel υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου.

Η περιοχή είναι δημοφιλής για ποδηλασία. Το Paphos Inn παρέχει υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων και αυτοκινήτων.

Τα καλύτερα Hostels του κόσμου
Nα θυμίσουμε πως το διάσημο site που αξιολογεί τα hostels σε όλο τον κόσμο, Hostelworld.com, έκανε και φέτος τα δικά του HOSKAR, και έβγαλε τους νικητές χωρισμένους σε κατηγορίες, αναλύοντας κριτικές από 1,2 εκατομμύρια πελάτες, που προέκυψαν κατά το περασμένο έτος. Δείγμα αποτέλεσαν 36.000 hostel σε περισσότερες από 170 χώρες.
 
Τα καλύτερα νέα hostels (ανά μέγεθος)

Small Hostel: The House of Sandeman – Hostel & Suites, Πόρτο, Πορτογαλία

Medium Hostel: Hostel One Madrid, Μαδρίτη, Ισπανία

Large Hostel: The Romehello Hostel, Ρώμη, Ιταλία

XLarge Hostel: Anda Venice, Βενετία, Ιταλία

Το Romehello Hostel στη Ρώμη

 

Τα πιο διάσημα hostels

Το Clinknoord στο Άμστερνταμ

Clinknoord, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Athens Backpackers, Αθήνα, Ελλάδα

The Attic Backpackers, Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία

 
Τα καλύτερα hostels με βάση τα κριτήρια βαθμολογίας

Το Stay Hostel, Ρόδος

Value for money: Dalat Friendly Fun, Νταλάτ, Βιετνάμ
Ατμόσφαιρα: 5 Terre Backpackers, Cinque Terre, Ιταλία
Προσωπικό: Stay Hostel, Ρόδος, Ελλάδα
Εγκαταστάσεις: The Roadhouse Prague, Πράγα, Τσεχία
Τοποθεσία: Adventure Queenstown Hostel, Κουίνσταουν, Νέα Ζηλανδία
 
Τα καλύτερα hostels ανά ήπειρο

The Roadhouse Prague, Πράγα

Ευρώπη: The Roadhouse Prague, Πράγα, Τσεχία

Βόρεια Αμερική: Maya Papaya, Αντίγουα, Γουατεμάλα

Νότια Αμερική: Los Patios Hostel Boutique, Μεδεγίν, Κολομβία

Αφρική: The B.i.g Backpackers, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Ασία: Cozy Nook Hostel, Νταλάτ, Βιετνάμ

Ωκεανία: Adventure Q2 Hostel, Κουίνσταουν, Νέα Ζηλανδία

Να το ξανασκεφτεί ο Περδίος

Καταληκτικά πάντως θα θέλαμε να τονίσουμε πως ίσως ο κ. Περδίος να πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική του και να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία και άλλων Hostels στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024