«Παναγία Εγγυήτρια», το νέο πλοίο των Αγιορείτικων Γραμμών

Με την παρουσία των θρησκευτικών και Δημοτικών Αρχών, όπως επίσης και των  εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, τελέσθηκε ο αγιασμός στην Ουρανούπολη -Τρυπητή Χαλκιδικής για  τα εγκαίνια του νέου πλοίου της ναυτικής εταιρίας «Αγιορείτικες Γραμμές».
 


Πιο συγκεκριμένα τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Θεόκλητος, ο Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη κ. Μιλτιάδης Σπύρος  ο περιφερειάρχης του Λιμενικού Σώματος κ. Πασαδής, ο λιμενάρχης Ιερισσού κ. Ευθύμιος Πέτρου, ο Δημαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος.
 


Στην τελετή παρέστησαν επίσης και η ηγεσία του φορέα Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής. Το πλοίο φέρει την ονομασία «Παναγιά Εγγυήτρια» είναι μήκους 60 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει 500 επιβάτες κατά τους θερινούς μήνες και 14 φορτηγά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυπριακού ομίλου εταιριών RPT, όπου ανήκουν οι «Αγιορείτικες Γραμμές», Ρηγίνο Τσάνο, «η νέα προσθήκη στο στόλο μας, θα ενισχύσει τη δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν από τα Μοναστήρια και τους προσκυνητές του Αγίου Όρους».

Επιπλέον ο κ. Τσάνος ανέφερε πως: «μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς. Εστιάζουμε στην ασφάλεια και επικεντρωνόμαστε στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Η ευθύνη είναι βαριά και την αναλαμβάνουμε με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και πλήρη επίγνωση της αποστολή μας. Ετησίως, διακινούμε περίπου 260 χιλιάδες άτομα από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού προς το Άγιο Όρος. Επιπλέον αναλαμβάνουμε την μεταφορά οχημάτων και εμπορευμάτων».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του RPT Group, αυτή είναι η γενικότερη φιλοσοφία του ομίλου ο οποίος ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει το φάσμα της δράσης του με κυρίαρχες εταιρείες οι οποίες είναι ενεργές σε 5 συνδεδεμένες βιομηχανίες, τη Ναυτιλία, την Ενέργεια, την Ακτοπλοΐα, τα Ακίνητα και το Περιβάλλον.
 


Στην εκδήλωση απηυθύναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ Θεόκλητος και ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος.
 

Δειτε Επισης

Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Ηλίας Κόκκινος: Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις το Smoothie Factory, σύντομα στη Λάρνακα
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι προκλήσεις για τον τουρισμό και ο στόχος που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για το 2024
Roe and Bone: Το νέο concept που άνοιξε τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (pics)
Η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Air India στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Αποκλειστική συνεργασία του προγράμματος επιβράβευσης Skywards της Emirates με τη Visa
Η ανανεωμένη εικόνα του Louis Nausicaa Beach στον Πρωταρά (photos)