Υφυπουργός Τουρισμού: Αντίθετα με τη στρατηγική μας τα Hostels

Υφυπουργός Τουρισμού: Αντίθετα με τη στρατηγική μας τα Hostels

Υφυπουργός Τουρισμού: Αντίθετα με τη στρατηγική μας τα Hostels

Ανεπιθύμητοι είναι οι ξενώνες (Hostels) στην Κύπρο, αφού ο συγκεκριμένος τύπος καταλυμάτων εξυπηρετεί κυρίως τουρισμό από χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα και συνεπώς δεν συμβαδίζει με τους διαχρονικούς στόχους και τις εκάστοτε στρατηγικές της χώρας για τον τουρισμό. 

RELATED ARTICLES


 
Το πιο πάνω εξηγεί σε απάντηση του προς τη Βουλή και τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Μαρίνο Μουσιούττα ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.   
 
Όπως σημειώνει, η βασική φιλοσοφία λειτουργίας των hostels εδράζεται στην ενοικίαση κρεβατιών αντί υπνοδωματίων, «υπνοδωμάτια στα οποία διαμένουν ταξιδιώτες οι οποίοι μπορεί να μην σχετίζονται μεταξύ τους καθόλου».
 
Στην ερώτησή του ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί αναφορικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ενθάρρυνση της δημιουργίας hostels, ώστε να εμπλουτισθεί το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, «ιδιαίτερα μάλιστα σε περιοχές που δεν είναι δημοφιλείς ως τουριστικοί προορισμοί, όπως οι περιοχές της Λευκωσίας και της Ορεινής Λευκωσίας».
 
Η νέα νομοθεσία
 
Ο περί της Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Νόμος και οι περί της Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Κ.Δ.Π. που έχουν δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 15.03.2019, έχοντας ως κύρια φιλοσοφία την ευελιξία, παρέχουν την δυνατότητα στους επενδυτές να αναπτύξουν σύμφωνα με τους δικούς τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, διάφορες μορφές ξενοδοχείων 1-5 αστέρων όπως είναι για παράδειγμα μικρά ξενοδοχεία τύπου “boutique”, μικρά αστικά ξενοδοχεία, αγροτουριστικά καταλύματα σε παραδοσιακές οικοδομές κλπ., αναφέρει περαιτέρω στην απάντηση του ο κ. Περδίος.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας