Υφυπουργός Τουρισμού: Αντίθετα με τη στρατηγική μας τα Hostels

Ανεπιθύμητοι είναι οι ξενώνες (Hostels) στην Κύπρο, αφού ο συγκεκριμένος τύπος καταλυμάτων εξυπηρετεί κυρίως τουρισμό από χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα και συνεπώς δεν συμβαδίζει με τους διαχρονικούς στόχους και τις εκάστοτε στρατηγικές της χώρας για τον τουρισμό. 
 
Το πιο πάνω εξηγεί σε απάντηση του προς τη Βουλή και τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Μαρίνο Μουσιούττα ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.   
 
Όπως σημειώνει, η βασική φιλοσοφία λειτουργίας των hostels εδράζεται στην ενοικίαση κρεβατιών αντί υπνοδωματίων, «υπνοδωμάτια στα οποία διαμένουν ταξιδιώτες οι οποίοι μπορεί να μην σχετίζονται μεταξύ τους καθόλου».
 
Στην ερώτησή του ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί αναφορικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για ενθάρρυνση της δημιουργίας hostels, ώστε να εμπλουτισθεί το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, «ιδιαίτερα μάλιστα σε περιοχές που δεν είναι δημοφιλείς ως τουριστικοί προορισμοί, όπως οι περιοχές της Λευκωσίας και της Ορεινής Λευκωσίας».
 
Η νέα νομοθεσία
 
Ο περί της Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Νόμος και οι περί της Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Κ.Δ.Π. που έχουν δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 15.03.2019, έχοντας ως κύρια φιλοσοφία την ευελιξία, παρέχουν την δυνατότητα στους επενδυτές να αναπτύξουν σύμφωνα με τους δικούς τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, διάφορες μορφές ξενοδοχείων 1-5 αστέρων όπως είναι για παράδειγμα μικρά ξενοδοχεία τύπου “boutique”, μικρά αστικά ξενοδοχεία, αγροτουριστικά καταλύματα σε παραδοσιακές οικοδομές κλπ., αναφέρει περαιτέρω στην απάντηση του ο κ. Περδίος.
 
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους