Στη Βουλή οι παράνομες επεκτάσεις ξενοδοχείων σε Αγία Νάπα και Λατσί

InBusinessNews  07/10/2019 17:22
Στη Βουλή οι παράνομες επεκτάσεις ξενοδοχείων σε Αγία Νάπα και Λατσί

Στη Βουλή οι παράνομες επεκτάσεις ξενοδοχείων σε Αγία Νάπα και Λατσί

InBusinessNews  07/10/2019 17:22
Η ανέγερση συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας στην Αγία Νάπα κατά παράβαση των όρων της χορηγηθείσας πολεοδομικής άδειας και η παράλειψη των αρμοδίων αρχών να εφαρμόσουν το διάταγμα του δικαστηρίου ημερομηνίας 18 Ιουνίου 2019 για κατεδάφιση των παράνομων οικοδομών, τέθηκε σήμερα επί τάπητος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών. 

RELATED ARTICLESΗ Επιτροπή Εσωτερικών ενημερώθηκε και για την απόφαση του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως να εκδώσει πολεοδομική άδεια για ανέγερση τετραώροφου ξενοδοχείου απέναντι από το λιμανάκι του Λατσιού, παρά τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου, θέμα το οποίο ενέγραψε ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς.
 
Για την πρώτη περίπτωση, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελένη Μαύρου δήλωσε ότι πρόκειται για «σοβαρή επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας», που αυξάνει τη δυναμικότητά της κατά 50%, με κτίσματα σε χώρο πρασίνου και άλλες παρανομίες, για τις οποίες «η αντίδραση πρέπει να είναι πιο αποφασιστική».
 
Η κ. Μαύρου είπε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας θα μπορούσε να είναι πιο αποφασιστικός σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θα έπρεπε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση, σημειώνοντας ότι πρόκειται για παρακοή διατάγματος που αποτελεί σοβαρό αδίκημα.
 
«Θέλουμε σύντομα να ληφθούν μέτρα», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι οι νομοθεσίες πρέπει να τηρούνται από όλους.
 
Κάποιος, είπε καταλήγοντας, επιδιώκει μεγάλα οικονομικά οφέλη, παρανομώντας.  
 
Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι δεν είναι μόνο αυτές οι δύο περιπτώσεις ξενοδοχείων, που είναι σκανδαλώδεις, σημειώνοντας ότι «στην ξενοδοχειακή βιομηχανία υπάρχει τεράστια παρανομία». Είπε ακόμα ότι στην πρώτη περίπτωση ενώ έχει εκδοθεί διάταγμα κατεδάφισης των παράνομων κτισμάτων, αυτή δεν έχει ακόμα προχωρήσει, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η τοπική Αρχή υποστηρίζει την παρανομία.

 
Θα κατεδαφιστούν τα παράνομα κτίσματα, διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος είπε ότι ο Δήμος ανταποκρίθηκε γρήγορα εκδίδοντας διάταγμα αναστολής εργασιών και μετά εξασφάλισε απόφαση δικαστηρίου με σχετικό διάταγμα κατεδαφίσεως όλων των παρανομιών και πριν από μερικές μέρες, αφότου έληξε η δίμηνη διορία που έδωσε το δικαστήριο, καταχώρησε αίτηση ανυπακοής σε δικαστική απόφαση εναντίον της εταιρείας.
 
«Ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει πάρει πάρα πολύ ζεστά το θέμα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα και ταυτόχρονα δεν πρέπει να δίνουμε σε κανένα το μήνυμα ότι μπορεί να κτίζει ό,τι θέλει και να τα νομιμοποιεί με οποιονδήποτε τρόπο».
 
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα νομικά μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα και δεν θα είναι άλλο από την κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων.  
 
Ανέφερε, τέλος, ότι ο δήμος έχει λάβει δικαστικά μέτρα εναντίον αρκετών, οι οποίοι έχουν προβεί σε παρανομίες.
 

Δεν βλέπει παρανομία ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς

«Δεν υπάρχει παρανομία», δήλωσε ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή, τονίζοντας ότι η περιοχή χρειάζεται τουριστικές αναπτύξεις. Υπάρχουν, όπως ανέφερε, μόνο δύο ξενοδοχεία, ένα των δύο αστέρων και ένα τριών.
 
«Κάποιους ενοχλεί, κάποια συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν κάποιοι κι έχουν εγγράψει το θέμα στη Βουλή», είπε, σημειώνοντας ότι ο βουλευτής που ενέγραψε το θέμα δεν ήταν παρών στη συνεδρία.
 
«Στην περιοχή τα δημοτικά σχολεία κλείνουν, οι νέοι φεύγουν γιατί δεν υπάρχουν δουλειές, γι΄αυτό εμείς επικροτούμε και θέλουμε τουριστικές αναπτύξεις, σεβόμενοι το περιβάλλον», είπε και κάλεσε το Τμήμα Πολεδομίας να εκδώσει την άδεια το συντομότερο δυνατόν ώστε το ξενοδοχείο να λειτουργήσει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.
 
«Παρανομία δεν υπάρχει», είπε, «ίσως είναι το μόνο ξενοδοχείο στην Κύπρο που έχει την πιο μικρή παρανομία, ίσως υπέρβαση των 50 τετραγωνικών μέτρων». «Δεν υπάρχουν παρανομίες. Κάποιοι θέλουν να το βλέπουν σαν μέγα παρανομία», είπε καταλήγοντας.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας