Διασφάλιση ταξιδιωτών με την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου ζητά ο ACTA

Την ελπίδα η πολιτεία να αφουγκραστεί τις εισηγήσεις του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), προχωρώντας στις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλισμένοι με την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου και να μην χρειάζεται η συνδρομή του κράτους όταν παρίσταται ανάγκη επαναπατρισμού των ταξιδιωτών, εκφράζει ο σύνδεσμος με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου με θέμα «Τουρισμός και εργασία: ένα καλύτερο μέλλον για όλους».
 
Σε ανακοίνωση, ο ACTA αναφέρει σκοπός των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, «είναι να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για την κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική αξία του τουρισμού και τη συμβολή του τομέα στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης».
 
Αναφέρει ότι ο τουρισμός αποτελεί σημαντική πηγή απασχόλησης εξαιτίας της σημαντικής πολλαπλασιαστικής επίδρασης στην απασχόληση σε συναφείς τομείς και ότι μία θέση εργασίας στον βασικό τομέα του τουρισμού δημιουργεί περίπου μιάμιση ή περισσότερες θέσεις απασχόλησης στην οικονομία που σχετίζεται με τον τουρισμό. Ο συνολικός τουρισμός αντιπροσωπεύει μία στις δέκα θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Ο τουρισμός έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ανθεκτική οικονομική δραστηριότητα. Σε καθένα από τα επτά χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2010, ο αριθμός των παγκόσμιων διεθνών αφίξεων τουριστών αυξήθηκε στο 4% ή και περισσότερο.
 
Δυστυχώς όμως ο τομέας του τουρισμού είναι αρκετά ευάλωτος σε ατυχή φαινόμενα όπως περιπτώσεις πτώχευσης  αεροπορικών εταιρειών, όπου οι αλυσιδωτές επιπτώσεις είναι εξίσου μεγάλες τόσο σε θέσεις εργασίας όσο και στην οικονομία γενικότερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food