Περιθώριο 15 ημερών δίνει στους ξενοδόχους η Υπ. Εργασίας για τη συλλογική σύμβαση

Περιθώριο 10 με 15 ημερών έδωσε σήμερα στους ξενοδόχους η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, προκειμένου να την ενημερώσουν για την τελική τους θέση επί της καταρχήν συμφωνίας στην οποία κατέληξαν για τη συλλογική σύμβαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. 
 
Ερωτηθείσα σήμερα εάν θεωρεί δικαιολογημένο να τεθεί το θέμα της συλλογικής σύμβασης «στον πάγο», μετά και την κατάρρευση της Thomas Cook, η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε πως κατανοεί ότι έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, από την άλλη, είπε, «όπως είχε δηλωθεί και από τον ΠΑΣΥΞΕ και τον ΣΤΕΚ, αυτή η πρόταση, η οποία καταρχήν συμφωνήθηκε, ήταν μία πρόταση ισορροπημένη».
 
Σημείωσε δε ότι η σύμβαση δεν είναι διάρκειας μερικών μηνών, αλλά είναι 4ετής.  
 
Η Υπουργός τόνισε πως είναι προς όφελος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας η οποιαδήποτε συμφωνία έγινε και πρόσθεσε ότι θα αναμένει περίπου 10 -15 ημέρες για να λάβει τις τελικές θέσεις της εργοδοτικής πλευράς, σημειώνοντας ότι ήδη έχει ενημερωθεί από τις συντεχνίες ότι η συμφωνία εγκρίθηκε από τις γενικές τους συνελεύσεις.
 
Αναμένω να προχωρήσουν και οι γενικές συνελεύσεις του ΠΑΣΥΞΕ και του ΣΤΕΚ για να έχω τελική απόφαση, είπε.
 
Από πλευράς της ΟΕΒ, η Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων Λένα Παναγιώτου, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία μαζί με τον ΠΑΣΥΞΕ και τον ΣΤΕΚ, θα προβούν σε αξιολόγηση των δεδομένων που δημιουργεί η κατάρρευση της εταιρείας για να δουν πώς θα προχωρήσουν με το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης.  
 
«Θα πρέπει όλοι να αξιολογήσουμε τις επιπτώσεις, να δούμε πώς έχει επηρεαστεί ο κλάδος και ταυτόχρονα αν χρειαστεί να γίνουν οποιεσδήποτε ρυθμίσεις ή κάποια διαφοροποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί για τη συλλογική σύμβαση να δούμε πώς ξενοδόχοι και σύνδεσμοι ξενοδόχων θα τα τοποθετήσουμε στο τραπέζι για να συζητήσουμε με την άλλη πλευρά», είπε.
 
Σημείωσε ότι η πρόθεση είναι να διασφαλιστεί η εργατική ειρήνη στον κλάδο των ξενοδοχείων, προσθέτοντας πως «τις επόμενες ημέρες η ΟΕΒ θα αξιολογήσει τα γεγονότα και τα δεδομένα μαζί με τους συνδέσμους ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ για να δούμε πώς προχωρούμε στο θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας