284,000 επιβάτες ταξίδεψαν αυτό το καλοκαίρι με τη Cyprus Airways

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η φετινή καλοκαιρινή σεζόν για τη Cyprus Airways, η οποία πρόσφατα συμπλήρωσε δύο χρόνια λειτουργίας.

Με δύο αεροσκάφη τύπου Airbus A319, 144 θέσεων Οικονομικής, η κυπριακή αερογραμμή μετέφερε συνολικά 284,000 επιβάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό, κατά την περίοδο Μάρτιος – Σεπτέμβριος 2019. 

Από το ξεκίνημά της η στρατηγική προσέγγιση της κυπριακής εταιρείας προέβλεπε σταδιακή και σταθερή ανάπτυξη ως προς την υλοποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων της, για την προώθηση της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό και τη διεύρυνση των ταξιδιωτικών επιλογών για τους εγχώριους ταξιδιώτες. Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της φετινής καλοκαιρινής σεζόν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τη στρατηγική αυτή, ενισχύοντας τα γερά θεμέλια που έχει κτίσει τα τελευταία δύο χρόνια για περαιτέρω ανάπτυξη. 

Ελλάδα προτιμούν οι Κύπριοι, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζει αριθμός τουριστών από Ισραήλ, Τσεχία και Σλοβακία
Οι ελληνικοί προορισμοί – Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σκιάθος, Ρόδος – είχαν και φέτος την τιμητική τους με τους περισσότερους Κύπριους να τους επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ παράλληλα μεγάλη κινητικότητα σημειώθηκε στις πτήσεις προς/από Τελ Αβίβ, Πράγα, Μπρατισλάβα και Κοσίτσε, επιβεβαιώνοντας το σκεπτικό της στρατηγικής ανάπτυξης του πτητικού προγράμματος της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, αυξητική τάση σημειώθηκε στα φετινά ποσοστά αφίξεων από Ισραήλ (20%), Τσεχία (24%) και Σλοβακία (21%), γεγονός που φανερώνει την προοπτική της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό από τις εν λόγω χώρες.
 

Πλήρη ικανοποίηση εξέφρασε ο κ. Γιώργος Μαυρόκωστας, Chief Operations Officer της Cyprus Airways, ο οποίος τόνισε τη σημασία εξερεύνησης νέων αγορών, όπως πχ. η Σλοβακία, που θα συμβάλουν στη διεύρυνση και ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού. «Η δραστηριότητά μας, ως μια κυπριακή αερογραμμή, είναι συνυφασμένη με έναν από τους βασικότερους τομείς ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου, τον τουρισμό. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η στήριξη των τοπικών αερομεταφορών για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις όποιες προκλήσεις δημιουργούνται λόγω της υπάρχουσας γεωπολιτικής κατάστασης, να επιβιώσουν απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό και να αναπτυχθούν περαιτέρω, κάτι που κατ’ επέκταση θα συμβάλει και στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας», σχολίασε ο κ. Μαυρόκωστας.

Στόχος της κυπριακής εταιρείας η σταθερή ανάπτυξη και το άνοιγμα «ανεξερεύνητων» αγορών για την προσέλκυση νέων τουριστών στην Κύπρο

Για την επικείμενη χειμερινή σεζόν η Cyprus Airways θα συνεχίσει τα δρομολόγιά της από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Πράγα και Ηράκλειο. Σύντομα η αερογραμμή θα ανακοινώσει το νέο της πτητικό πρόγραμμα για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν, που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020, εξυπηρετώντας δημοφιλή δρομολόγια αλλά και ανοίγοντας νέες αγορές για την προώθηση της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό. 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food