Εύσημα στους αρμοδίους για Thomas Cook

InBusinessNews  23/09/2019 13:52
Εύσημα στους αρμοδίους για Thomas Cook

Εύσημα στους αρμοδίους για Thomas Cook

InBusinessNews  23/09/2019 13:52
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων του τουρισμού μετά και την επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του tour operator Thomas Cook με στόχο τον ομαλό επαναπατρισμό και εξυπηρέτηση των περίπου 8.000 τουριστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας.

RELATED ARTICLESΣτο άκουσμα του κλεισίματος της βρετανικής εταιρείας το Υφυπουργείο Τουρισμού εμφανίστηκε οργανωμένο και προετοιμασμένο με τον υφυπουργό Τουρισμού να συγκαλεί το πρωί  σύσκεψη παρουσία των αρμοδίων φορέων του τουρισμού ώστε, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Σάββας Περδίος δήλωσε, να διασφαλιστεί η φιλοξενία προς τους εγκλωβισμένους επισκέπτες στην Κύπρο από το λουκέτο της Thomas Cook και να φύγουν από τη νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις υπό τις περιστάσεις, απαλύνοντας την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Άρτια προετοιμασμένη ήταν και η Hermes Airports η οποία με το κλείσιμο της βρετανικής εταιρείας προσέτρεξε να ενημερώσει το κοινό που επηρεάζεται μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κινητοποιήθηκε άμεσα για την εξεύρεση αεροπορικών εταιρειών και πτήσεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον εξέφρασαν αρκετές αεροπορικές εταιρείες για αναπλήρωση του κενού που δημιουργείται με την πρώτη πτήση επαναπατρισμού Πάφος – Μάντσεστερ να πραγματοποιείται τα ξημερώματα.

Την ίδια ώρα και παρά το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι αναμένεται να δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα από το κλείσιμο της Thomas Cook καθώς δεν θα εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά από την βρετανική εταιρεία για τις υπηρεσίες που προσέφεραν κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ παρακάλεσαν τα μέλη τους όπως παραμείνουν ψύχραιμοι και τιμήσουν την κυπριακή φιλοξενία. Πως μεταφράζεται αυτό; Δεν αναμένεται να εκδιώξουν από τα τουριστικά τους καταλύματα κανένα τουρίστα που παρέμεινε εγκλωβισμένος στην Κύπρο από το κλείσιμο της Thomas Cook μέχρι να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επαναπατρισμού του.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας