Εύσημα στους αρμοδίους για Thomas Cook

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων του τουρισμού μετά και την επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του tour operator Thomas Cook με στόχο τον ομαλό επαναπατρισμό και εξυπηρέτηση των περίπου 8.000 τουριστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας.

Στο άκουσμα του κλεισίματος της βρετανικής εταιρείας το Υφυπουργείο Τουρισμού εμφανίστηκε οργανωμένο και προετοιμασμένο με τον υφυπουργό Τουρισμού να συγκαλεί το πρωί  σύσκεψη παρουσία των αρμοδίων φορέων του τουρισμού ώστε, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Σάββας Περδίος δήλωσε, να διασφαλιστεί η φιλοξενία προς τους εγκλωβισμένους επισκέπτες στην Κύπρο από το λουκέτο της Thomas Cook και να φύγουν από τη νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις υπό τις περιστάσεις, απαλύνοντας την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Άρτια προετοιμασμένη ήταν και η Hermes Airports η οποία με το κλείσιμο της βρετανικής εταιρείας προσέτρεξε να ενημερώσει το κοινό που επηρεάζεται μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κινητοποιήθηκε άμεσα για την εξεύρεση αεροπορικών εταιρειών και πτήσεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον εξέφρασαν αρκετές αεροπορικές εταιρείες για αναπλήρωση του κενού που δημιουργείται με την πρώτη πτήση επαναπατρισμού Πάφος – Μάντσεστερ να πραγματοποιείται τα ξημερώματα.

Την ίδια ώρα και παρά το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι αναμένεται να δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα από το κλείσιμο της Thomas Cook καθώς δεν θα εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά από την βρετανική εταιρεία για τις υπηρεσίες που προσέφεραν κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ παρακάλεσαν τα μέλη τους όπως παραμείνουν ψύχραιμοι και τιμήσουν την κυπριακή φιλοξενία. Πως μεταφράζεται αυτό; Δεν αναμένεται να εκδιώξουν από τα τουριστικά τους καταλύματα κανένα τουρίστα που παρέμεινε εγκλωβισμένος στην Κύπρο από το κλείσιμο της Thomas Cook μέχρι να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επαναπατρισμού του.

Δειτε Επισης

Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο