Powered by

Κομισιόν: Γιατί δεν θα φτηνίσουν τα αεροπορικά εισιτήρια στην Κύπρο

Με γραπτή της απάντηση, προς τον Κύπριο Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου, η αρμόδια Επίτροπος Violeta Bulc διευκρινίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η Κομισιόν δεν μπορεί να παρέμβει στη διαμόρφωση φθηνών αεροπορικών ναύλων από και προς την Κύπρο και ότι δεν υπάρχει νομικός ορισμός της έννοιας «εύλογος αεροπορικός ναύλος».
 
Από 22 Ιουλίου 2019, ο Κύπριος ευρωβουλευτής ενημέρωνε την Κομισιόν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκαν αυξημένα αεροπορικά ναύλα σε συγκεκριμένους προορισμούς, όπως επί παραδείγματι σε Λάρνακα-Αθήνα, καθώς και ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Κύπρος και οι πολίτες της αδυνατούν να διασφαλίσουν την εύκολη και φθηνή σύνδεση με το εξωτερικό, και ιδιαίτερα με χώρες μέλη της ΕΕ.
 
Χωρίς υπερβολή, οι Κύπριοι πολίτες καταβάλλουν τα πιο ψηλά αεροπορικά ναύλα από όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και για όλους σχεδόν τους προορισμούς, τόνιζε ο κ. Χριστοφόρου και ερωτούσε την Κομισιόν με ποιους τρόπους μπορεί να  διασφαλίσει αεροπορικά ναύλα σε λογικές τιμές για τους Κύπριους πολίτες και πως μπορεί ν’ αποτρέψει πιθανή συμφωνία αεροπορικών εταιρειών για υψηλές τιμές.
 
Με τη σημερινή της απάντηση, η Επίτροπος διευκρινίζει ότι ο κανονισμός για τις αεροπορικές γραμμές προβλέπει ελευθερία τιμολόγησης για τους αερομεταφορείς καθώς και ότι, αδιαμφισβήτητα, δεν υπάρχει απαραιτήτως άμεση σχέση μεταξύ του ναύλου του αεροπορικού εισιτηρίου και της απόστασης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες
Τζ. Κωνσταντίνου Παναγιώτου: Η διαφθορά στην Κύπρο και αυτό που έρχεται να καταπολεμήσει δραστικά η πρόταση του ΔΗΣΥ
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της
Αύξηση πέραν του 30% για τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο-Ανήλθαν στα €582,5 εκ.
Palm Beach Resort: Μια νέα εποχή παραθαλάσσιας ζωής με επενδυτικό χαρακτήρα