Ολοκλήρωση πρώτης φάσης δημιουργίας ποδηλατικών διαδρομών Πάφου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, σε συνεργασία με τον επαγγελματία ποδηλασίας Μιχάλη Χατζηιωάννου της Bikin` Cyprus Adventures, και τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού ολοκλήρωσαν πρόσφατα την πρώτη φάση σχεδιασμού και δημιουργίας ποδηλατικών διαδρομών στην επαρχία Πάφου. 

Με στόχο την ανάδειξη της υπαίθρου, των πανέμορφων τοπίων και της ιδιαίτερης μορφολογίας των κοινοτήτων της Πάφου, έχουν δημιουργηθεί τέσσερις νέες διαδρομές που καλύπτουν κατά κύριο λόγο την βοριοανατολική Πάφο.

Παράλληλα, έχει αρχίσει η υλοποίηση της δεύτερης φάσης η οποία περιλαμβάνει πέντε διαδρομές που θα καλύψουν τις περιοχές, Πέγειας, Κοινοτήτων Λαόνα, Πόλης Χρυσοχούς, Νέου χωρίου και Ακάμα.

Οι επισκέπτες της επαρχίας Πάφου μπορούν να απολαμβάνουν πλέον την συναρπαστική εμπειρία της ποδηλασίας ακόμη πιο αναβαθμισμένη ως μέρος των ευρύτερων διακοπών στην Πάφο, ως ενός μαγευτικού προορισμού δραστηριοτήτων, περιπέτειας, αλλά και επαγγελματικής προπόνησης.

Παράλληλα, η ΕΤΑΠ και οι συνεργάτες της έχουν σε εξέλιξη προσπάθεια εξεύρεσης των απαιτούμενων κονδυλίων για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων ενώ σε πλήρη υλοποίηση βρίσκεται το πλάνο προώθησης και γνωστοποίησης των νέων αυτών διαδρομών μέσα από εξειδικευμένα κανάλια προώθηση ποδηλατικού τουρισμού.

Μεταξύ άλλων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες αθλητικού περιεχόμενου, απευθείας επαφές με ποδηλατικά κλάμπς εξωτερικού και εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες, χρήση παγκόσμιας εμβέλειας apps κ.α είναι μερικές από τις ενέργειες που υλοποιούνται και μέσα που χρησιμοποιούνται.

Σε δηλώσεις του ο Νάσος Χατζηγεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου,  ανέφερε ότι η Πάφος διαθέτει όλα τα συστατικά για να καταξιωθεί ως αθλητικός προορισμός. Το “πάζλ” σιγά σιγά συμπληρώνεται και αυτό που χρειάζεται είναι να οργανωθούν περαιτέρω οι εμπειρίες και να προωθηθούν εντατικά στα σωστά κανάλια.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food