Ικανοποιημένος ο Περδίος για αφίξεις τουριστών

Ικανοποίηση για τον αριθμό των αφίξεων τουριστών στην Κύπρο εξέφρασε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.
 
Σε δηλώσεις, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, ο κ. Περδίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «από την αρχή της χρονιάς λέγαμε ότι αν καταλήξουμε στις ίδιες περίπου αφίξεις με την περσινή χρονιά ως Υφυπουργείο θα ήμασταν πάρα πολύ ευτυχείς», και πρόσθεσε ότι οι αφίξεις για τον μήνα Ιούλιο ήταν ελαφρώς πίσω από τις περσινές.

Είπε ακόμη ότι χρειάζεται προβληματισμός όλων μας για συγκεκριμένες αγορές, σημειώνοντας ότι «η ρωσική αγορά περνά δυσκολία λόγω ανταγωνισμού που έχουμε από άλλες χώρες. Αναμένουμε ότι και η βρετανική αγορά θα έχει τα δικά της προβλήματα με το Brexit», προσθέτοντας ότι «είμαστε ευχαριστημένοι όσον αφορά τις αφίξεις αλλά χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη και άλλων αγορών που θα βοηθήσουν και τα εισοδήματα της χώρας μας από τον τουρισμό, διότι είμαστε 5% πίσω από τα περσινά».

Ερωτηθείς είπε ότι δράσεις προς την κατεύθυνση της προσπάθειας αυτής συμπεριλαμβάνονται στο δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό και πρόσθεσε ότι «στην ολότητα του το σχέδιο θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Επιλέξαμε κάποια αποσπάσματα να τα δημοσιεύσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συνομιλιών με φορείς από το εσωτερικό και το εξωτερικό καταστρώσαμε και το επιχειρησιακό πλάνο της δεκαετίας με συγκεκριμένη στόχευση ανά έτος, που θα είναι μέρος της ολιστικής εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό. Το έχουμε δώσει σε όλα τα Υπουργεία και αναμένεται το τέλος Αυγούστου να έχουμε όλες τις απόψεις και μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινώσουμε δράσεις που αποσκοπούν κυρίως στη βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος για να βοηθηθεί και το ρεύμα τουριστών από το εξωτερικό».

Ερωτηθείς αν έχουν γίνει προσπάθειες για προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο, ο κ. Περδίος είπε ότι «εδώ και έξι μήνες τουλάχιστον, είμαστε σε συνεχή επαφή με την Hermes, έχουμε δει πολλές αεροπορικές εταιρείες και ανεξάρτητα από το πλάνο και τα χρονοδιαγράμματα ήταν για μας κρισιμότατο αυτό το κομμάτι των πτήσεων το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη Στρατηγική. Θεωρώ ότι με βάση το τι έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες από την Hermes, έχουν καρποφορήσει αυτές οι προσπάθειες και νιώθει η Hermes ότι θα έχουμε μικρή αύξηση των διαθέσιμων θέσεων για το 2020. Πρόκειται για αυξημένες θέσεις. Από κει και πέρα σε εμάς εναπόκειται να πείσουμε τους τουριστικούς πράκτορες να κλείσουν πακέτα σε αυτές τις αεροπορικές θέσεις».
 
Τέλος, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά τη γερμανική αγορά, αναμένονται τελικές αποφάσεις, για δρομολόγια από τη Γερμανία, τις επόμενες βδομάδες, σημειώνοντας ότι ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος.
 

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024