Ελκυστικές οι φετινές τιμές για εσωτερικό τουρισμό

Την ανιούσα έχει πάρει το φετινό καλοκαίρι ο εσωτερικός τουρισμός, αφού η διαθεσιμότητα σε κλίνες και οι προσφορές που παρέχονται από τους ξενοδόχους, ενισχύουν τη ζήτηση των Κυπρίων για διακοπές σε εγχώριους προορισμούς. 

Πάφος, Πρωταράς και Αγία Νάπα είναι και φέτος οι πρώτες επιλογές, με τις τιμές να υποχωρούν σε σχέση με πέρσι. Μάλιστα, στην επαρχία Πάφου οι ξενοδόχοι προσφέρουν και ειδικές τιμές για Κύπριους.
 
Η φετινή άνοδος του εσωτερικού τουρισμού είναι αναμενόμενη, ως φυσική συνέπεια της μειωμένης ζήτησης από ξένους τουρίστες. Το γεγονός αυτό αναγκάζει τα ξενοδοχεία να αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους προς τα κάτω και να προσφέρουν ελκυστικότερα πακέτα.

Διαβάστε ακόμα: Poseidon: Ένας νέος οικιστικός πύργος στη Λεμεσό

Διαβάστε ακόμα: Έλενα Αντωνίου: Μια μικρή business owner

Διαβάστε ακόμα: Νέο τετράστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα

€100- €350 το δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρου Τάκα, στο InBusinessNews, οι ενδείξεις και το ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά είναι σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι.
 
Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου οι τιμές για το επόμενο διάστημα κυμαίνονται, αναλόγως του ξενοδοχείου, από €100- €350 το δωμάτιο, ανά ημέρα (με πρόγευμα).
Η γκάμα των τιμών ικανοποιεί όλα τα βαλάντια και εναπόκειται στον καθένα να επιλέξει το πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα δεδομένα του. Ειδικότερα, για ένα καλό ξενοδοχείο τριών αστέρων ο πελάτης μπορεί να εντοπίσει τιμές από €100- €150 ανά βράδυ, για τετράστερο από €130- €180 το βράδυ και για διαμονή σε πεντάστερο από €150- €250. Βέβαια πάντοτε υπάρχουν και οι ακριβότερες επιλογές.
 
Όσον αφορά τις μειώσεις των τιμών που παρατηρούνται στα ξενοδοχεία του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας είναι περίπου στο 15%-20%, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2018. Ο κ. Τάκας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για περαιτέρω μειώσεις, αλλά ούτε και τη πιθανότητα αυξήσεων στις τιμές, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις πληρότητες των ξενοδοχείων.
 
Στην Πάφο δεν προβλέπονται νέες μειώσεις
 
Το ενδιαφέρον για εσωτερικό τουρισμό στην Πάφο είναι επίσης μεγαλύτερο από πέρσι, με τη διαθεσιμότητα, αναφορικά με όλους τους τύπους και τις κατηγορίες ξενοδοχείων, καθώς και τις ειδικές τιμές για Κύπριους, να δίνουν την απαραίτητη ώθηση στα ξενοδοχεία της Πάφου, της Γεροσκήπου και της Πόλης Χρυσοχούς.
 
Στην επαρχία της Πάφου τα πλείστα ξενοδοχεία είναι ανακαινισμένα ενώ υπάρχουν και καινούργια ξενοδοχεία. Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, το κόστος διαμονής σε ένα καλό ξενοδοχείο είναι κοντά στα €100 και από εκεί και πέρα οι τιμές διαμορφώνεται βάσει της αξίας του και της περιοχής στην οποία βρίσκεται. Σημειώνεται πως πρόκειται για την επαρχία με τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία.
 
Από τη πλευρά του, ο κ. Μιχαηλίδης δεν προβλέπει νέες μειώσεις στις τιμές των διανυκτερεύσεων, αφού, όπως μας είπε, με την είσοδο του Αυγούστου οι πληρότητες στα ξενοδοχεία θα αυξάνονται διαρκώς. Αντίθετα είναι πιθανό να αυξηθούν οι τιμές. Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει, ωστόσο, ότι οι φετινές τιμές έχουν διαμορφωθεί σε πολύ ελκυστικά επίπεδα.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο