Ανησυχία από φορείς της Πάφου για το χώρο της κατασκευής προβλήτας

Ανησυχία  εκφράζουν οι τουριστικοί φορείς της Πάφου για την προβλήτα και τη επιλογή του χώρου κατασκευής της, με στόχο να εξυπηρετηθεί ο ναυτικός τουρισμός που επισκέπτεται την πόλη αλλά και για να μην μειωθεί η ελκυστικότητα της προβλήτας σε σχέση με την άφιξη κρουαζιερόπλοιων.
 
Χαρακτηρίζουν μάλιστα, πρωταρχικής σημασίας την επιλογή του χώρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως στις 9 Ιουλίου προγραμματίζεται συντονιστική συνάντηση των φορέων της Πάφου με την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου και τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο  με στόχο την κατασκευή της προβλήτας, στην οποία θα συμμετέχουν οι βουλευτές της Επαρχίας Πάφου, το ΕΒΕ Πάφου, ο Δήμαρχος Πάφου και αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το ΕΒΕ σημείωσε, υποστηρίζει πως εκ πρώτης όψεως από πλευράς προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων  η Κάτω Πάφος παρουσιάζει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.  

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως όταν το ΕΒΕ ξεκίνησε την εντατική προώθηση του έργου, ένα από τα πλεονεκτήματα που δείχνανε οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων για να έρθουν στην Κύπρο ήταν ως πρώτος προορισμός να είναι το λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Επεσήμανε μάλιστα πως αν γινόταν η προβλήτα στην Κάτω Πάφο θα εξυπηρετούσε κατά πολύ τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων, αφού η περιοχή διαθέτει αρχαίο πολιτισμό, καφεστιατόρια αλλά και  μώλο για περιήγηση, χωρίς ο ενδιαφερόμενος να κάνει χρήση μεταφορικού μέσου.

Σε περίπτωση, συνέχισε, μεταφοράς της κατασκευής της προβλήτας στα Πότιμα όπου προτίθεται να κατασκευαστεί και η μαρίνα δεν υπάρχει εκτίμησε η υποδομή που να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων. 

Ο  πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου έκρινε μάλιστα σκόπιμο να γίνει επαφή με όλες τις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων που έρχονται στην Κύπρο, προκειμένου, να εξεταστεί ο επηρεασμός του ενδιαφέροντος τους αν η κατασκευή της προβλήτας κατασκευαστεί στα Πότιμα και όχι στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Σημειώνεται πως σήμερα λόγω έλλειψης προβλήτας  οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων μεταφέρονται με βάρκες στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ