Επιτυχημένη η φιλοξενία του Συνεδρίου του ACI Europe, στην Κύπρο

Κατενθουσιασμένος από την κυπριακή φιλοξενία και την όλη διοργάνωση που ανέλαβε η Hermes Airports, η οποία φιλοξένησε τις τελευταίες μέρες, στη Λεμεσό, το Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Γενικό Διευθυντής του Συμβουλίου Olivier Jankovec. 
 
Οι εργασίες του Συνεδρίου, με θέμα τις προκλήσεις για αειφόρο ανάπτυξη (Transform or Die – Airports & the Sustainability Challenge), ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι, με την τελετή παράδοσης της διοργάνωσης , για το 2020, από την Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου, στον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή του αεροδρομίου της Γενεύης  Andre Schneider.
 
Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ACI Europe "έχουμε ενθουσιαστεί που βρεθήκαμε εδώ με την Hermes Airports, η οποία αποτελεί εδώ και χρόνια ένα πολύ ενεργό μέλος του Συμβουλίου".
 
Η Hermes Airports, συνέχισε, αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα παραγωγικής διαχείρισης αεροδρομίων και σημείωσε πως "σήμερα, τα αεροδρόμια παίζουν ένα στρατηγικό ρόλο για την οικονομική ανάπτυξη και πιστεύω πως τέτοιες εκδηλώσεις μας το υπενθυμίζουν αυτό.
 
Υποδεικνύοντας πως τα αεροδρόμια σφυρηλατούν το δρόμο για προσφορά στην κοινωνία και για αντιμετώπιση των κλιματολογικών κινδύνων, ο κ. Jankovec είπε πως "η Κύπρος αποτέλεσε για εμάς το ιδανικό τοπίο, η φιλοξενία της Hermes ήταν απίστευτη".
 
"Νομίζω πως όλοι οι σύνεδροι έχουν ενθουσιαστεί, ήταν μια πραγματική επιτυχία και ευχαριστούμε την Hermes καθώς και την Υπουργό Μεταφορών και τον Υφυπουργό Τουρισμού που βρέθηκαν εδώ και μας στήριξαν", συμπλήρωσε.
 
Μιλώντας εξάλλου στο ΚΥΠΕ, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου, ανέφερε πως "μπορέσαμε να δείξουμε στους ξένους μας τι θα πει κυπριακή φιλοξενία".
 
Παράλληλα όμως, συνέχισε, και τα θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο ήταν πάρα πολύ σημαντικά για τη διαχρονική συνέχεια του τομέα των αερομεταφορών, "που είναι τόσο σημαντικός για να εξυπηρετεί χώρες όπως είναι η Κύπρος, που δεν έχουν άλλο τρόπο να επικοινωνήσουν με τον κόσμο πέραν των αερομεταφορών".
 
Υπενθύμισε δε πως τα δυο αεροδρόμια μας συνεισφέρουν κατά 4% στο ΑΕΠ και συνδέουν την Κύπρο με τον υπόλοιπο κόσμο, με 120 προορισμούς σε 40 χώρες, μέσω 70 αεροπορικών εταιρειών.
 
Κληθείσα να σχολιάσει την χθεσινοβραδινή απονομή, στην εταιρεία, του βραβείου HR Excellence (Ανθρώπινου Δυναμικού), κατά την τελετή των 15ων Βραβείων Καλύτερων Αεροδρομίων του ACI Europe, η κα Καλογήρου δήλωσε πως "η αφοσίωση μας στο προσωπικό μας είναι ένας από τους στρατηγικούς πυλώνες στους οποίους εστιάζουμε την προσοχή μας".
 
"Δεν είναι τυχαίο αυτό, γιατί είναι μέσω του προσωπικού μας που μπορούμε να φέρουμε σε πέρας την όλη μας στρατηγική που, βεβαίως, είναι να λειτουργούμε τα καλύτερα δυνατά αεροδρόμια στην κατηγορία μας", είπε και πρόσθεσε " συνεχίζουμε με βάση τη στρατηγική που έχουμε καθορίσει".
 
Αναγνωρίσεις όπως αυτές που έχουμε πάρει χθες, μας διαβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε, συμπλήρωσε.
 
Υπενθυμίζοντας πως τις περασμένες δυο χρονιές τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου είχαν διακριθεί στο διαγωνισμό για τις υπηρεσίες προσβασιμότητας σε ΑμεΑ, τόνισε ότι ο επόμενος στόχος είναι η εξασφάλιση και του βραβείου Καλύτερου Αεροδρομίου.
 
"Μόλις νιώσουμε ότι έχουμε κάνει όλα τα αναγκαία, θα αποταθούμε γι αυτό το βραβείο και ελπίζουμε και για τα δυο μας αεροδρόμια, να είμαστε σε θέση να το πάρουμε", ανέφερε.
 
Σε σχέση με τη διαπίστευση των αεροδρομίων μας με το υψηλότερο Επίπεδο του Πιστοποιητικού ACA Level 3+ (Airport Carbon Accreditation) και τη δέσμευση για μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2050, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, είπε πως η διαπίστευση αυτή " σημαίνει πως έχουμε φτάσει στην ουδετερότητα, δηλαδή η εκπομπή ρύπων στο περιβάλλον από τη λειτουργία των αεροδρομίων μας είναι μηδενική".
 
 Ωστόσο, εξήγησε, " όσους ρύπους δεν μπορέσαμε να απαλείψουμε από τη λειτουργία μας, τους έχουμε αγοράσει μέσω συνεισφοράς σε άλλα έργα, ενώ μέχρι το 2050 αυτό που πρέπει να γίνει είναι πως η εκπομπή ρύπων πρέπει να βρίσκεται σε μηδενικό επίπεδο χωρίς την αγορά ρύπων".
 
Τέλος, ανέφερε πως η Hermes Airports προγραμματίζει να κατασκευάσει και να λειτουργήσει, μέχρι το τέλος του 2019, δυο μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, τα οποία θα παράγουν 25 με 30% των αναγκών των αεροδρομίων, σε ηλεκτρική ενέργεια.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food