Από αυτούς τους tour operators αναπνέει ο τουρισμός της Κύπρου

Από αυτούς τους tour operators αναπνέει ο τουρισμός της Κύπρου

Από αυτούς τους tour operators αναπνέει ο τουρισμός της Κύπρου

Με μερίδιο αγοράς που φτάνει το 31%, δηλαδή, κοντά στο ένα τρίτο του συνόλου, τρεις είναι οι μεγάλοι tour operators, οι οποίοι μεταφέρουν τουρίστες στην Κύπρο. 

RELATED ARTICLES


Σύμφωνα με πληροφόρηση του InBusinessNews, στη κορυφή βρίσκεται o κορυφαίος Οργανωτής Ταξιδίων TUI, που συνεισφέρει το 13% του εισερχόμενου τουρισμού της χώρας. Ο αγγλο-γερμανικός όμιλος που εδρεύει στο Ανόβερο της Γερμανίας, είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο στις κατηγορίες των ταξιδιών και του τουρισμού.
 

Σημαντικό είναι και το μερίδιο της ρωσικής εταιρείας Biblio Globus, ύψους 11%, με τον τουριστικό κολοσσό να είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας Ρώσσων επισκεπτών στην Κύπρο. Την τριάδα συμπληρώνει ο βρετανικός τουριστικός όμιλος Thomas Cook, με 7%. Ο όμιλος έχει ιδρυθεί το 1841 και εδρεύει στο Λονδίνο.
Πέραν των τριών μεγάλων παικτών στο κομμάτι του τουρισμού συνεισφέρουν και τα μικρότερα τουριστικά γραφεία ενώ στη τελική πρόσθεση πρέπει να υπολογίζεται μία σειρά από άλλες πηγές τουρισμού (αυτόνομοι ταξιδιώτες, low cost airlines, ταξιδιώτες που διατηρούν ειδική σχέση με την Κύπρο κτλ.).
 
 
Ξεπερνούν το εκατομμύριο
Σε πραγματικούς αριθμούς, βάσει της περσινής επίδοσης της Κύπρου, που κατάφερε να προσελκύσει 3,9 εκατομμύρια τουριστών, το μερίδιο της TUI μεταφράζεται σε 507 χιλιάδες τουρίστες, της Biblio Globus σε 429 χιλιάδες ενώ στην Thomas Cook αναλογούν 273.000 τουρίστες. Δηλαδή, συνολικά, οι τρεις μεγάλοι tour operators μεταφέρουν στην Κύπρο κοντά στο 1,2 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο.

Πώληση της μονάδας αερομεταφορών
H ζημιά-ρεκόρ ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου λιρών που ανακοίνωσε πρόσφατα η μεγάλη βρετανική εταιρεία ταξιδίων Thomas Cook έφερε αναστάτωση διεθνώς, προκαλώντας μεγάλη πτώση της μετοχής της Thomas Cook, κατά 40%. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για εταιρεία που κουβαλά ιστορία 178 ετών και διακινεί 21 εκατομμύρια πελάτες το χρόνο.

Ωστόσο, κύκλοι του τουρισμού στην Κύπρο σημειώνουν ότι, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, η ρευστότητα της εταιρείας, δηλαδή ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο μπορεί να αναγκαστεί να βάλει λουκέτο μία εταιρεία, βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να εξετάσει τις διαθέσιμες επιλογές της. Μία από αυτές αφορά πιθανή πώληση μέρους ή του συνόλου της μονάδας αερομεταφορών του ομίλου, κάτι που θα βελτίωνε αισθητά την οικονομική κατάσταση της Thomas Cook.
Από τη πλευρά της, η διοίκηση της εταιρείας, σε τοποθέτηση της, θέλησε να υπογραμμίσει ότι οι πελάτες δεν πρόκειται να επηρεαστούν με τον οποιανδήποτε τρόπο και αναφέρθηκε σε άπλετους οικονομικούς πόρους που διατηρεί στη κατοχή της. 
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας