Powered by

Στα ύψη τα αεροπορικά εισιτήρια για το καλοκαίρι

Κατακόρυφη είναι η άνοδος στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, στον απόηχο του κλεισίματος της Cobalt. Για αύξηση της τάξης του 20% με 30% σε σύγκριση με πέρυσι κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Βασίλης Σταματάρης, ενώ υπομονή τουλάχιστον για φέτος συστήνει ο Υφυπουργός τουρισμού, Σάββας Περδίος, ο οποίος εκτιμά ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες για διακοπές των Κυπρίων σε ξενοδοχεία του τόπου.

Διαβάστε ακόμα: Ο διαχωρισμός της πίτας για τις ασφαλιστικές

Μια σύντομη περιδιάβαση σε ιστοσελίδες, μέσω των οποίων γίνονται πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς το πόσο πιο υψηλές είναι φέτος οι τιμές των αεροπορικών ναύλων. Βεβαίως, το πρόβλημα είναι γενικότερο, ωστόσο εστιάσαμε περαιτέρω στο κομμάτι της συνδεσιμότητας με την Ελλάδα και τα νησιά (που προτιμώνται από τους Κύπριους) την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε και διενεργείται ένα μεγάλο ποσοστό των ταξιδιών συμπατριωτών μας.  

Διαβάστε ακόμα: Rio Premier cinemas: Άνοιξε τις πόρτες του στο Nicosia Mall

Ενδεικτικά, παραθέτουμε τιμές που ισχύουν τώρα, τις οποίες λάβαμε μέσω διαδικτύου σε τυχαίες ημερομηνίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για ένα μόνο εισιτήριο. Δεν αποκλείεται βεβαίως, οι τιμές να είναι ελαφρώς διαφοροποιημένες σε περίπτωση που κάποιος "παίξει" με τις ημερομηνίες και τις ημέρες πτήσεων. 

3 -10 Ιουλίου
  • Σκιάθος: €319.24
  • Μύκονος: 232.24                                                       
  • Κρήτη – Ηράκλειο: 259.77 €
  • Κρήτη – Χανιά: 245.78 €
  • Ρόδος: €301.24
  • Σαντορίνη: €232.24
  • Κέρκυρα: €219.06
  • Θεσσαλονίκη: €206.63
  • Αθήνα: €184.52
 
12 – 19 Αυγούστου
  • Σκιάθος: €340.24
  • Μύκονος: €232.24
  • Κρήτη – Ηράκλειο: €223.09
  • Κρήτη – Χανιά: €205.78
  • Ρόδος: €284.24
  • Σαντορίνη: €232.24
  • Κέρκυρα: €219.06
  • Θεσσαλονίκη: €233.63
  • Αθήνα: €153.53
 
Υφ. Τουρισμού: Το πρόβλημα θα επιλυθεί μακροπρόθεσμα
Δεν υπάρχει δυνατότητα να εμπλακούμε στον ελεύθερο ανταγωνισμό, τόνισε μιλώντας στο InBusinessNews ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, τονίζοντας ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί μακροπρόθεσμα με την αύξηση του αριθμού των πτήσεων αλλά και των αεροπορικών εταιρειών που διενεργούν δρομολόγια από και προς την Κύπρο. «Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός είναι αυτός που θα ρίξει και τις τιμές», ανέφερε ο κ. Περδίος, τονίζοντας ότι η αύξηση των τιμών φέτος οφείλεται στο ότι μειώθηκε ο ανταγωνισμός εξ αιτίας του κλεισίματος αεροπορικών εταιρειών. «Σαν κράτος, μακροπρόθεσμα η προσπάθεια μας πρέπει να είναι να αυξήσουμε τον ανταγωνισμό προσεγγίζοντας κι άλλες αεροπορικές εταιρείες. Γι αυτό και από την αρχή λειτουργίας του Υφυπουργείου βολιδοσκοπούμε και συζητούμε με εταιρείες για το σκοπό αυτό», πρόσθεσε ο Υφυπουργός Τουρισμού. Ήδη, συμπλήρωσε, από τον Οκτώβριο αυξάνεται η πρόσφορα αεροπορικών πτήσεων και συνεπώς θα δούμε σημάδια βελτίωσης. «Δεν μας αρέσει που φέτος υπάρχουν αυτές οι αυξήσεις αλλά δεν αναμένουμε ότι θα είναι κάτι που θ συνεχιστεί ες αεί», τόνισε.
 
Ερωτηθείς για το που θα κάνουν οι Κύπριοι διακοπές το φετινό καλοκαίρι με δεδομένες τις αυξημένες τιμές, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε ευκαιρίες εκ μέρους εγχώριων ξενοδοχείων, τις οποίες να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν οι συμπατριώτες μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, ενδεχομένως να οδηγήσει το κλίμα γενικότερης αβεβαιότητας που υπάρχει αναφορικά με τον εισερχόμενο τουρισμό.
Εξάλλου, πρόσθεσε, ίσως φέτος να δούμε την τάση των λιγότερων ταξιδιών εκ μέρους των Κυπρίων, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια.
 
ACTA: Έγκαιρα οι κρατήσεις
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ACTA, Βασίλης Σταματάρης, ανέφερε πως το θέμα απασχολεί έντονα τους πελάτες των γραφείων ταξιδιών. Τόνισε πως η αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι ανέρχεται στο 20% - 30%. «Παίρνουμε την πίεση από πλευράς ταξιδιωτών ότι ακρίβυναν πολύ οι τιμές, χρειάζεται όμως περισσότερος προγραμματισμός», σημείωσε ο κ. Σταματάρης, τονίζοντας πως μια λύση είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός των αεροπορικών πτήσεων. Όσο πιο έγκαιρα γίνουν οι κρατήσεις, τόσο πιο οικονομικά θα είναι τα εισιτήρια, πρόσθεσε. Εξάλλου, συνέστησε στους ενδιαφερόμενους να κοιτάζουν για πτήσεις καθ΄ ολη τη διάρκεια της εβδομάδας και όχι μόνο σε μέρες μεγαλύτερης ζήτησης όπως η Παρασκευή ή η Δευτέρα.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)