Lordos Beach Hotel: Ανακαινίστηκε και πήρε άδεια για 35 νέα δωμάτια

Το ξενοδοχείο Lordos Beach Hotel ανακαινίσθηκε πλήρως κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2019, ενώ έχει επίσης εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια για την προσθήκη 35 νέων δωματίων και πρόσθετων δημόσιων χώρων.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στο ΧΑΚ, η Lordos Hotels Holdings εξαγόρασε, στις 7 Μαρτίου του 2019, από τα πιο κάτω πρόσωπα τον αριθμό μετοχών της εταιρείας United Hotels (Lordos) Limited (UHL) που αναφέρεται δίπλα από τα ονόματα τους:
Δ. Φ. Λόρδος: 28.299 μετοχές
Δ. Ζιβανάρη: 13.998 μετοχές
Π. Κυριακίδου: 857 μετοχές
Α. Πέτρου: 857 μετοχές
Α. Κυριακίδου: 2.300 μετοχές
 
Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέκτησε 46.311 συνήθεις μετοχές της UHL, επιπρόσθετα από τις 454.984 μετοχές που ήδη κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της από το 30% στο 33,28%.
 
Ως τίμημα αγοράς των μετοχών συμφωνήθηκε το ποσό των €16,30 ανά μετοχή (σύνολο €754.869,30 – επτακόσια πενήντα τέσσερα οκτακόσια εξήντα εννέα ευρώ και τριάντα σεντς), άμεσα καταβλητέο σε μετρητά.
 
Σημειώνεται ότι η UHL δραστηριοποιείται στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας και από το έτος 1978 είναι η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του παραλιακού ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων γνωστό ως «Lordos Beach Hotel» που βρίσκεται στη Λάρνακα. Η εταιρεία ανέκαθεν εκπροσωπείτο και εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της UHL με τρείς διοικητικούς  συμβούλους και έχει διαρκή ενεργό συνεργασία με την UHL και το ξενοδοχείο «Lordos Beach Hotel». 
 


Πλήρης ανακαίνιση και πολεοδομική για 35 δωμάτια
Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι το ξενοδοχείο «Lordos Beach Hotel» ανακαινίσθηκε πλήρως κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2019 ενώ έχει επίσης εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια για την προσθήκη 35 νέων δωματίων και πρόσθετων δημόσιων χώρων.
 
Σύμφωνα με τις Ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις της UHL για το έτος 2017, ο Κύκλος Εργασιών της ανήλθε στο ποσό των €5.020.202 και το Καθαρό Κέρδος μετά την φορολογία  ανήλθε στο ποσό των  €299.252. 

Σύμφωνα με τα προκαταρτικά αποτελέσματα της UHL για το έτος 2018, ο Κύκλος Εργασιών της ανήλθε στο ποσό των €5.300.00 περίπου με Μεικτό Κέρδος στο ποσό των €1.724.211 ενώ το Καθαρό Κέρδος πριν την φορολογία ανήλθε στο ποσό των €997.246. Κατά το δεύτερο εξάμηνο 2018, σαν αποτέλεσμα των ανακαινίσεων, των διαρθρωτικών αλλαγών, της αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης των λειτουργιών και του προσωπικού του «Lordos Beach Hotel» ως επίσης και της αύξησης των εσόδων και της μείωσης  των δαπανών της εταιρείας, επήλθε σημαντική αύξηση του Μεικτού Κέρδους του ξενοδοχείου κατά περίπου 52%.

 

 

 

Η απόφαση για την εξαγορά των Μετοχών λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη ότι:
(α) Η εξαγορά των Μετοχών εμπίπτει εντός της πάγιας πολιτικής της Εταιρείας να προβαίνει σε εξαγορά συμμετοχών σε εταιρείες ή μονάδες στις οποίες ήδη συμμετέχει ώστε να αυξάνει το μερίδιο συμμετοχής της και να τις βοηθά συνεχώς να αναβαθμίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους και την απόδοση τους, και
 
(β) Το τίμημα αγοράς θεωρείται λογικό σε σχέση με τη καθαρή Λογιστική Αξία της UHL και επίσης λογικό σε σχέση με την αξία των εγκαταστάσεων και τις προοπτικές απόδοσης και κερδοφορίας του ξενοδοχείου «Lordos Beach Hotel» για το 2019 και μετέπειτα.
 
Σε ανακοίνωση της Lordos Hotels αναφέρεται ότι η απόφαση της εξαγοράς έχει ληφθεί κατόπιν εκτίμησης για το 2018 από ανεξάρτητο εξωτερικό εκτιμητή.

«Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς των μετοχών δεν αναμένεται να  προκύψει σημαντική υπεραξία ή κέρδος ή ζημιά, ενώ η εξαγορά των μετοχών θα τύχει λογιστικού χειρισμού σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα», προστίθεται σχετικά.
 
Προστίθεται ακόμα ότι η εξαγορά δεν επηρεάζει συμφέροντα του Γραμματέα του εκδότη ή “καθορισμένου προσώπου” με την έννοια που αποδίδεται στον αναφερόμενο όρο από το άρθρο 137(3) του Νόμου14(Ι)/1993 όπως έχει τροποποιηθεί.
 
Όπως αναφέρει η Lordos Hotels, η συναλλαγή γίνεται σε καθαρά εμπορική βάση.
 
Λόγω του μικρού ποσοστού αύξησης της συμμετοχής της εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της UHL, δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή στα αποτελέσματα της Εταιρείας και του Συγκροτήματος.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food