Θ. Μιχαηλίδης: Μικρή μείωση ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής αγοράς στην Πάφο

H συμμετοχή των τουριστικών φορέων της Πάφου στην μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση ITB στο Βερολίνο, στα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να καταδείξει τις τάσεις της γερμανικής αγοράς για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως έχει μειωθεί ελαφρώς ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής αγοράς και ότι  υπάρχει ανησυχία στους Γερμανούς σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη,  λόγω Brexit. Η Γερμανία, συνέχισε, που είναι κατεξοχήν χώρα εξαγωγών, ανησυχεί για την εξέλιξη του πολέμου του εμπορίου μεταξύ Αμερικής και Κίνας  που αναμένεται και πάλι να χτυπήσει τις γερμανικές εξαγωγές.

Εάν είπε, “ η κρίση που υπάρχει στο διεθνές εμπόριο δεν εξαλειφθεί τότε οι επιπτώσεις θα βαρύνουν και την Γερμανική αγορά” .

Είπε ακόμη πως η κίνηση που παρατηρείται τώρα από πλευράς Γερμανών τουριστών ήταν σχετικά μειωμένη, γιατί τον μήνα Ιανουάριο τα πλείστα ξενοδοχεία δίνουν μειωμένα τιμές στα  πακέτα  μόνο εάν ο επισκέπτης κλείσει τις διακοπές του έγκαιρα. 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως το 23% των Γερμανών, βάσει μελέτης, κλείνουν πακέτα διακοπών, όπως αεροπορικό εισιτήριο, ξενοδοχείο και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, από τον τουριστικό πράκτορα.

Επεσήμανε, επίσης, πως οι καλές καιρικές συνθήκες στην βόρεια Ευρώπη πέρσι επηρέασαν  αρνητικά την κάθοδο των τουριστών στην Κύπρο, προσθέτοντας πως το 30% των Γερμανών προτιμούν να μείνουν για διακοπές στην χώρα τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, πρόσθεσε, το 60% των Γερμανών διαθέτουν τα χρήματα για να πάνε διακοπές, ωστόσο η ανησυχία και η αστάθεια , δεν τους αφήνει να κλείσουν τώρα τις διακοπές τους.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food