Συνάντηση Υφυπουργού Τουρισμού - ΕΤΑΠ Λάρνακας

Θέματα της τουριστικής βιομηχανίας της περιφέρειας Λάρνακας συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης τους ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας. 
 
Σε δελτίο Τύπου της Εταιρείας αναφέρεται ότι στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Σάββα Περδίου για τα θέματα που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία της Περιφέρειας Λάρνακας και ο συντονισμός για επίτευξη των επιδιώξεων του Υφυπουργείου και της εφαρμογής της στρατηγικής τουρισμού σε επαρχιακό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα πέντε κυριότερα εκκρεμούντα έργα υποδομής που επηρεάζουν τον τουρισμό της Περιφέρειας που είναι το χρονίζον θέμα της κατασκευής του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας (φάσεις γ’ και δ’), έργο το οποίο εκκρεμεί εδώ και 30 χρόνια, και η τροχοδρομημένη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου και η αποκατάσταση της περιοχής.

Ακόμα ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την επείγουσα ανάγκη δημιουργίας κυματοθραυστών στις περιοχές Βορόκληνης, Πύλας και Περβολιών καθότι παρατηρούνται έντονα φαινόμενα διάβρωσης, για την ανάπτυξη του ενιαίου έργου Λιμανιού-Μαρίνας και για τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Λάρνακας, αναφέρεται.

Στα πλαίσια της συνάντησης, προστίθεται στο δελτίο Τύπου συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα που επηρεάζουν τον κυπριακό τουρισμό, όπως είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων υποδομής, η ανάγκη βελτίωσης της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, το υποβαθμισμένο τουριστικό προϊόν, το σοβαρό πρόβλημα οπτικής ρύπανσης και η απουσία ξεκάθαρου branding τόσο για την Κύπρο όσο και για την κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών αναφέρθηκαν και σε θέματα που τους απασχολούν, παραθέτοντας συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση της υποδομής και εμπλουτισμού του τουριστικού τους προϊόντος, γεγονός που θα βοηθήσει όπως εξήγησαν, στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή τους.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η Λάρνακα δείχνει μια αξιοσημείωτη δυναμική στον τομέα του τουρισμού που θα πρέπει δεόντως να αξιοποιηθεί και υποσχέθηκε να μελετήσει τα θέματα που υποβλήθηκαν έτσι ώστε η Λάρνακα να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΠ Λάρνακας, μεταξύ των οποίων οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Λευκάρων, καθώς και Δήμαρχοι και Προέδροι Κοινοτικών Συμβουλίων και άλλων τοπικών Αρχών μελών της Εταιρείας.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food