Powered by

Μελέτη για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Τη διεξαγωγή μελέτης από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με τη ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας ενέκρινε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Νατάσα Πηλείδου είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη διεξαγωγή μελέτης από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με τη θαλάσσια σύνδεση, την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Η δυνατότητα σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου με πλοίο θεωρείται κάτι το ιδιαίτερα θετικό τόσο όσον αφορά άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως αεροφοβία, αλλά και για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου.

Επομένως, θα γίνει μελέτη με στόχο να εξευρεθεί το χρηματοδοτικό κενό που πιθανόν να δημιουργείται με μια τέτοια σύνδεση, ώστε να εξεταστεί εκ νέου από το Υπουργικό Συμβούλιο και να υποβληθεί επίσημο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη σχετική χρηματοδότηση».

Ερωτηθείσα πότε θα υπάρξει σχετικό αποτέλεσμα, η κα Πηλείδου είπε ότι πρόκειται περί μακράς διαδικασίας αφού θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δειτε Επισης

Α. Μουζουρίδης: Το οικονομικό αποτύπωμα του FIBA EuroBasket και η μοναδική ευκαιρία για τον ξενοδοχειακό τομέα
Παραδοχή Αλέξη Βαφεάδη... Θα εξαντληθεί πολύ νωρίς το κονδύλι του νέου σχεδίου για την ηλεκτροκίνηση
Μαρίνος Γιαλελή: Το οινοποιείο στον Κάθηκα, η σχέση με το κρασί και η νέα ετικέτα διά χειρός Νικόλα Λαδόμματου(pics)
Ευαγγελία Ηλιάδου: Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και ο στόχος της Pafilia για το Minthis Music Festival
Έτσι κτίζονται κορυφαίες επωνυμίες…H τέχνη του brand-building και πώς επιτυγχάνεται το δέσιμο της μάρκας με το κοινό
Νέος πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου για την διετία 2025-2027 ο Μιχάλης Μίτας
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Pafilia και LaimTee Art προχωρούν ένα βήμα παραπέρα...Κορυφαίοι μουσικοί απ' όλο τον κόσμο στο Minthis Music Festival 2025
«Αποκαλύφθηκε» το Palm Beach Resort...Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του έργου (pics)
Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή